Babygraf - een gedenksteentje voor een baby

Een liefdevol en persoonlijk monument voor uw baby. Een prachtig gedenkteken, met liefde en aandacht gemaakt, een mooi en licht grafkunstwerk waar u altijd heen kunt gaan.

Een gedenksteentje voor een baby uitkiezen wens je niemand toe. Als grafkunstenaar werk ik daarom met extra aandacht en toewijding aan een  monumentje voor een baby: altijd exclusief, persoonlijk en uniek.

Daarbij is het belangrijk om goed te luisteren naar wat ouders vertellen zodat het monumentje echt passend wordt en dat u er na jaren ook nog tevreden over bent. Ik zeg altijd: je kunt het maar één keer goed doen.

Bekijk hieronder voorbeelden van unieke gedenksteentjes.

Een liefdevol en persoonlijk monument voor uw baby. Een prachtig gedenkteken, met liefde en aandacht gemaakt, een mooi en licht grafkunstwerk waar u altijd heen kunt gaan.

Een gedenksteentje voor een baby uitkiezen wens je niemand toe. Als grafkunstenaar werk ik daarom met extra aandacht en toewijding aan een  monumentje voor een baby: altijd exclusief, persoonlijk en uniek.

Daarbij is het belangrijk om goed te luisteren naar wat ouders vertellen zodat het monumentje echt passend wordt en dat u er na jaren ook nog tevreden over bent. Ik zeg altijd: je kunt het maar één keer goed doen.

Bekijk hieronder voorbeelden van unieke gedenksteentjes.

STIJL

KENMERK

MATERIAAL

SOORT

grafmonument of gedenkteken op maat

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Het ontwerpen van een babygraf

Om een mooi en persoonlijk babygraf te kunnen ontwerpen is het belangrijk om goed te luisteren naar wat ouders vertellen. Wat ik zelf erg belangrijk vind, is dat het een monumentje wordt dat echt passend is en waar u ook na jaren nog tevreden over bent. Een monumentje dat past bij uw verhaal en uw gevoel. Ik zeg altijd: je kunt het maar één keer goed doen.

Daarom probeer ik uw verhaal en wensen zorgvuldig vorm te geven in een uniek en persoonlijk gedenksteentje of babygraf.

Ontwerp babygraf: eerste stap

Eerst maak ik graag met u kennis. In een vrijblijvend gesprek luister ik aandachtig naar uw verhaal, wensen en ideeën en ik neem daarbij alle tijd. Als het klikt en u het gevoel heeft dat u bij mij aan het juiste adres bent maak ik vrijblijvend een ontwerp voor een monumentje. Dat doe ik in samenspraak met u. Concreet vertaal ik uw wensen en ideeën in een serie kleine ontwerpen en schetsen. Na een week of 4 a 6 nodig ik u uit om deze ontwerpen samen te bekijken en te bespreken. Als er een ontwerpje tussen zit dat u (met eventuele aanpassingen) aanspreekt maak ik een proef model op ware grootte.

Model op ware grootte

Met het proefmodel op ware grootte kunt u zien of het monument de juiste verhoudingen heeft. Of de tekst de juiste grootte heeft en op de juiste plaatst staat.  In dit stadium kunnen we nog volop wijzigingen aanbrengen. Als dit proefmodel na eventuele aanpassingen helemaal akkoord is begin ik aan het definitieve werk in het uiteindelijke materiaal. Dat materiaal kan bijvoorbeeld RVS, glas, geroest staal of steen zijn.

Babymonument tijdens het maken bekijken

En ook bij de uitvoering van het monumentje voor uw baby bespreken we iedere stap. Regelmatig nodig ik u uit om langs te komen om de vorderingen te bekijken. Ook ontvangt u regelmatig foto’s van de vorderingen. Zo blijft u op de hoogte, worden er geen gehaaste beslissingen genomen en maken we een babygraf dat 100% aansluit bij uw wensen. Veel ouders vertellen me dat ze deze manier van werken erg prettig vinden. Dat deze aanpak hen helpt wennen aan het feit dat er straks een monumentje op het babygraf staat.

Babygraf in uitvoering

Plaatsen op babygraf

Als we bijna klaar zijn met het maken van het gedenksteentje nodig ik u uit om alles nog een keer te komen bekijken in de werkplaats. En als werkelijk alles naar uw wens is komt het moment van plaatsing. We spreken dan samen een dag af om het monument daadwerkelijk op het babygraf te plaatsen.

Liefst plaats ik het gedenksteentje voor uw baby in uw bijzijn op het graf. Bij het plaatsen van het babymonument kunt u zelf meehelpen. Zo dragen sommige ouders het monumentje zelf naar het babygraf. Een letterlijk en figuurlijk een (te) zware last.

Het plaatsen van het gedenksteentje of monument op het babygraf is meestal een emotioneel moment. Maar volgens veel ouders is dit vaak ook het begin van een nieuwe fase.

Samen plaatsen van babygraf

Fotoboekje

Ongeveer een maand na plaatsing van het monument ontvangt u een uniek en persoonlijk boekje. Hierin staan foto’s en teksten van het hele proces van het tot stand komen van het babygraf: van de eerste schetsen tot en met de plaatsing op de begraafplaats.

Boekje Grafsteen Baby

Materialen die geschikt zijn voor een babygraf

Als grafkunstenaar werk ik onder andere met glas, RVS en cortenstaal (geroest staal) maar ook met traditionele steen. Omdat glas een licht en onschuldig karakter heeft, combineer ik vaak glazen vlinders en hartjes in een babygraf. Een babygraf van glas is gewild, maar ook de combinatie van het stralende RVS met helder of gekleurd glas is heel mooi en subtiel. Het past goed bij een gedenksteentje of grafsteen voor een baby. Bovendien zijn het “zuivere” materialen die onderhoudsvrij zijn.

Maar welk materiaal u ook kiest, ik ontwerp en maak altijd een respectvol, bijzonder en uniek gedenksteentje dat past bij uw wensen en de eisen van de begraafplaats.

Bekijk de voorbeelden op deze website, graag hoor ik wat u mooi vindt en wat u aanspreekt.

In eigen beheer

Een gedenksteentje voor uw baby of een babygraf maak ik in eigen beheer. Ik werk alleen maar met hoogwaardige materialen en toegewijde vakmensen. Inmiddels werk ik al jaren met deze vakmensen samen, en kan vertrouwen op hun kwaliteit, aandacht en respect.

Foto’s, hand- of vingerafdrukken

Naast dat ik diverse figuren op een babygraf kan aanbrengen, kan ik het monument ook voorzien van foto’s en hand- of voetafdrukken. Dat kan op verschillende manieren. Met laser- of etstechniek kan ik deze persoonlijke toevoegingen haarscherp plaatsen op het gedenksteentje of grafsteen. Om zeker te weten dat u het eindresultaat mooi vindt, maak ik eerst altijd proefdrukken.

Foto’s, voet en handafdrukken zijn heel persoonlijke en gevoelige herinneringen. Zelfs in een babygraf van glas of RVS kunnen deze heel  zorgvuldig worden aangebracht. De naam van uw baby kan ik in een bestaand lettertype, maar ook in uw eigen handschrift op het gedenksteentje aanbrengen.

Babygraf portret afbeelding

Waar u ook voor kiest samen met u zorg ik er voor dat er een uniek en persoonlijk geheel ontstaat.

Kennismaken?

Graag maak ik vrijblijvend met u kennis. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en eventuele wensen. Als er een klik is waarbij u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben om het monument voor uw baby te mogen ontwerpen maak ik graag vrijblijvend een aantal ontwerpen.

Ook als u nog geen idee heeft hoe een grafsteen of gedenksteentje voor uw baby eruit moet komen te zien denk ik graag met u mee! Kijk ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.

grafkunstenaar Jeroen Stok
Jeroen Stok