babygraf

Het ontwerpen van een gedenksteentje voor een baby

Samen met u ontwerp en maak ik een liefdevol en persoonlijk monumentje voor uw baby. Een prachtig gedenkteken dat met liefde en aandacht gemaakt is en waar u altijd heen kunt gaan. Eerder een mooi licht grafkunstwerk dan een koude standaard grafsteen.

Een gedenksteentje of een grafsteen voor een baby uitkiezen wens je niemand toe. Als grafkunstenaar luister ik daarom met extra aandacht en toewijding naar uw verhaal en ontwerp ik een mooi monumentje voor uw baby. Een monumentje dat uniek en dat passend is.

Ontwerp babygraf samen met u

In een vrijblijvend gesprek luister ik aandachtig naar uw verhaal, wensen en ideeën en ik neem daarbij alle tijd. Als het klikt en u heeft het gevoel dat u bij mij aan het juiste adres bent ontwerp ik vrijblijvend een monumentje in samenspraak met u. Uw wensen en ideeën vertaal ik dan in een serie kleine ontwerpen en schetsen. Na een week of 4 a 6 nodig ik u uit om de ontwerpen samen te bekijken en te bespreken. Als er een ontwerpje tussen zit dat u (met eventuele aanpassingen) aanspreekt kijken we hoe we dit kunnen gaan maken in een passend materiaal. Dat kan bijvoorbeeld van RVS, glas, geroest staal of steen zijn.

Model op ware grootte

Eerst maak ik nog een proefmodel op ware grootte zodat we kunnen zien of alles klopt en de juiste verhoudingen heeft. Ook in de stadium kunt u nog wijzigen aanbrengen. Als dit proefmodel na eventuele aanpassingen helemaal akkoord is begin ik aan het definitieve werk in het uiteindelijke materiaal.

Babymonument tijdens werk bekijken

En ook bij de uitvoering van het monumentje voor uw baby bespreken we iedere stap vooraf. Regelmatig nodig ik u uit om langs te komen om de vorderingen te bekijken. Ook ontvangt u regelmatig foto’s van de vorderingen. Zo worden blijft u op de hoogte, worden er geen gehaaste beslissingen genomen en maken we een babygraf dat 100% aansluit bij uw wensen.

babygraf in uitvoering

kijken bij de uitvoering monument

Plaatsing op babygraf

Liefst plaats ik het gedenksteentje voor uw baby in uw bijzijn op het graf. Bij het plaatsen van het babymonument kunt u als u dat wilt zelf meehelpen. Zo dragen sommige ouders het monumentje zelf naar het babygraf. Een letterlijk en figuurlijk een (te) zware last.

babygraf plaatsen

samen met nabestaanden babygraf plaatsen

Fotoboekje

Na afloop ontvangt u een boekje met foto’s en teksten van het hele proces van het maken van het babygraf: van eerste schetsen tot en met de plaatsing.

boekje grafsteen baby

Mooi boekje over de totstandkoming babygraf

Toont alle 8 resultaten

Show sidebar
babygraf met vogels en bloemen

Bijzondere grafsteen baby met vogels en bloemen

2.00
Kindergrafmonument babygraf met vlinders

Bijzonder babygraf met RVS hart en glazen vlinders

2.00
Kindergraf Teun

Mooi babygraf met lief vogeltje van RVS

1.00
babygraf Lena

RVS Babygraf met hartjes, vlinders en vogeltjes

2.00
Kindergrafsteen Lise

Kindergrafsteen met vlinders van glas

2.00
babygraf Casper

Grafsteen baby – speels en artistiek vosje van corten

1.00
kindergrafsteen van glas en rvs

Babygraf van glas met vogels en bloemen

1.00
grafsteen baby met foto

Gedenksteentje babygraf met RVS sterren

1.00

Ontwerpen van een babygraf

Wat ouders vertellen is belangrijk om een mooi en persoonlijk babygraf te kunnen ontwerpen en maken. Wat ik zelf erg belangrijk vind, is dat het een monumentje wordt dat echt passend is en waar u ook na jaren nog tevreden over bent. Een monumentje dat past bij uw verhaal en uw gevoel.

Ik probeer uw verhaal en wensen vorm te geven in een uniek en persoonlijk gedenksteentje of babygraf.  Samen bespreken we uw wensen en de mogelijkheden.  Deze geef ik vorm in enkele verschillende kleine  ontwerpen en schetsen. We bespreken samen de ontwerpen en eventueel combineren we er een aantal. Als u dit bevalt werk ik deze ontwerpen nog verder uit. Zodat we stukje bij beetje steeds dichterbij een definitief eindontwerp komen.

Als we er volledig uit zijn hoe het mag gaan worden dan maak ik nog een proefmodel op ware grootte. Als ook daar alles in klopt en naar uw zin is ga ik er alles aan doen om babygraf in het definitieve materiaal te maken. Zodat het babygraf straks aan al uw wensen voldoet.

Ieder monument en ontwerp dat ik maak is uniek. Dat wil zeggen dat ik nooit eenzelfde ontwerp letterlijk herhaal. U bent er dus van verzekerd dat de grafsteen of het gedenksteentje voor uw baby volledig persoonlijk en uniek is.

Volg de ontwikkeling van de grafsteen stap voor stap

Als u besluit om mij de opdracht voor een gedenksteentje of grafsteen te geven, dan houd ik u bij elke stap die ik zet op de hoogte. Op die manier groeit u als het ware mee in de ontwikkeling van de grafsteen of het gedenksteentje voor uw baby. Veel ouders vertellen dat ze deze manier van werken erg prettig vinden. Dat deze persoonlijke aanpak hen een beetje helpt wennen aan het feit dat er straks een monumentje op het babygraf staat. Ook is dit vaak een begin van een nieuwe fase. Toch blijft het plaatsen van het gedenksteentje of monument op het babygraf een emotioneel moment.

Als we bijna klaar zijn met het maken van het gedenksteentje nodig ik u nog een keer uit om alles te komen bekijken. Als echt alles naar uw wens is komt het moment van plaatsing. We spreken dan samen een dag af om het monument daadwerkelijk op het graf te plaatsen.

Dat doe ik graag samen met u. Als u wilt kunt u hierbij helpen. Ik probeer u vanaf de eerste schetsen tot aan de plaatsing nauw te betrekken bij de totstandkoming van het babygraf.

Materialen die geschikt zijn voor een babygraf

Als grafkunstenaar werk ik met onder andere glas, RVS en cortenstaal (geroest staal) maar ook traditioneel steen. Omdat glas een licht en onschuldig karakter heeft, combineer ik vaak glazen vlinders en hartjes in een babygraf. Een babygraf van glas is gewild, maar ook de combinatie van het stralende RVS met gekleurd glas is heel mooi en subtiel voor een gedenksteentje of grafsteen voor een baby. Bovendien zijn het “zuivere” materialen die onderhoudsvrij zijn.

Maar welk materiaal u ook kiest, ik ontwerp en maak altijd een respectvol, bijzonder en uniek gedenksteentje dat past bij wensen en de eisen van de begraafplaats.

Op deze website kunt u alvast wat inspiratie opdoen. Alle ontwerpen van  grafsteen of gedenksteentje voor uw baby maak ik in eigen beheer en werk alleen maar met toegewijde vakmensen. Ik werk al jaren met deze vakmensen samen, en kan dus inmiddels vertrouwen op hun kwaliteit, aandacht en respect.

Foto, hand of vingerafdrukken

Naast dat ik diverse figuren op een babygraf kan aanbrengen, kan ik het monument ook voorzien van foto’s en hand- of voetafdrukken. Dat kan op verschillende manieren. Met laser- of etstechniek kan ik deze persoonlijke toevoegingen haarscherp plaatsen op het gedenksteentje of grafsteen. Om zeker te weten dat u het resultaat mooi vindt, maak ik eerst proefdrukken.

Foto’s, voet en handafdrukken zijn unieke en tastbare herinnering van uw baby. Zelfs in een babygraf van glas of RVS kunnen deze zorgvuldig worden aangebracht. De naam van uw baby kan ik in een standaard lettertype maken, maar ook in uw eigen handschrift op het gedenksteentje aanbrengen.

babygraf - foto baby

foto van baby in plexiglas

Waar u ook voor kiest samen met u zorg ik er voor dat er een uniek en persoonlijk geheel ontstaat.

Kennismaken?

Als u dat wilt maak ik graag vrijblijvend met u kennis. Ik luister aandachtig naar uw verhaal en eventuele wensen. Als er een klik is waarbij u het gevoel heeft dat ik de juiste persoon ben om het monument voor uw baby te ontwerpen maak ik graag vrijblijvend een aantal ontwerpen.

Uw wensen zal ik dan zorgvuldig vertalen in een speciaal ontwerp.

Ook als u nog geen idee heeft hoe een grafsteen of gedenksteentje voor uw babay eruit moet komen te zien den ik graag met u mee! Kijk ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.