bijzonder en uniek grafmonument RVS

Een bijzonder en uniek grafmonument of gedenkteken voor uw dierbare laten ontwerpen?

Heeft u liever geen standaard grafsteen op het graf van uw dierbare of geliefde omdat u vindt dat ieder mens – en zeker uw dierbare – een uniek persoon is? Zoekt u daarom voor uw overleden dierbare een bijzonder en uniek grafmonument?

Samen met nabestaanden ontwerp en vervaardig ik  bijzondere en unieke grafmonumenten van moderne materialen als RVS 316, glas (gegoten, geblazen of gekleurd) en cortenstaal.  Unieke monumenten die nergens anders te vinden zijn. Uw wensen vertaal ik in een bijzonder en uniek grafmonument.

Bekijk onderstaande voorbeelden van persoonlijke en eenmalige gedenktekens en grafmonumenten.

Resultaat 1–12 van de 40 resultaten wordt getoond

Laat sidebar zien

Het ontwerpen van een bijzonder en uniek grafmonument

Omdat elk mens anders is, maak ik graag bijzondere en unieke  grafmonumenten. Als ieder mens uniek is moet het grafmonument dat ook zijn.

Om een mooi en persoonlijk graf te kunnen ontwerpen is het belangrijk om goed te luisteren naar wat nabestaanden vertellen. Wat ik zelf erg belangrijk vind, is dat het een monument wordt dat echt passend is en waar u ook na jaren nog tevreden over bent. Een monument dat past bij uw verhaal en uw gevoel. Ik zeg altijd: je kunt het maar één keer goed doen.

Daarom probeer ik uw verhaal en wensen zorgvuldig vorm te geven in een bijzonder en uniek gedenkteken of grafmonument.

 

Ontwerp grafmonument – hoe gaat het in zijn werk?

Allereerst maak ik natuurlijk graag kennis met u. In een vrijblijvend gesprek hoor graag uw verhaal, herinneringen en wensen. Misschien heeft u zelf al ideeën? Voor dit gesprek neem ik alle tijd. Alleen als het u het gevoel heeft dat het klikt tussen ons en dat u bij mij aan het juiste adres bent ga ik aan het werk me het maken van unieke eenmalige ontwerpen.

Modellen – kleine ontwerpen

Na ons gesprek maak ik vrijblijvend een aantal schetsen en ontwerpen voor het grafmonument of de grafsteen van uw dierbare of geliefde. Hetgeen we besproken hebben probeer ik in de verschillende ontwerpen te verwerken. Na een week of 4 a 6 nodig ik u uit in mijn atelier. U bent welkom om (samen met uw kinderen, familie of vrienden) de ontwerpen te komen bekijken en bespreken.

ontwerpen van bijzonder en uniek grafmonument

kleine ontwerpjes grafmonument

In de meeste gevallen zijn er paar ontwerpen die direct de voorkeur hebben. Vaak wordt het uiteindelijke ontwerp een combinatie van verschillende elementen van de favoriete ontwerpen.

Proefmodel op ware grootte

Als het gekozen ontwerp helemaal akkoord is voor u ga ik een proefmodel maken. Zo’n proefmodel op ware grootte geeft al een heel goed beeld van eindresultaat – het uiteindelijke grafmonument.

Voor het proefmodel gebruik ik snelle goedkope materialen als karton en MDF. Hoewel het natuurlijk de uitstraling van het mooie RVS, glas of cortenstaal mist kunt u wel zien of de verhoudingen goed zijn. Ook is het een goed moment om zorgvuldig naar de positie van de tekst en het lettertype te kijken. In dit proefmodel laat ik de verschillende mogelijkheden zien. Vrij eenvoudig kan in dit stadium een en ander nog aangepast worden.

proefmodel grafsteen

proefmodel grafsteen van MDF en karton

Wanneer het proefmodel volkomen naar uw zin is begin ik met de uitvoering van het grafmonument of grafsteen in het gekozen materiaal. Bijvoorbeeld  RVS 316 (inox) , verschillende typen glas, corten (geroest staal) of een ander materiaal naar uw keuze.

 

Stap voor stap naar het definitieve grafmonument

Ook het maken van het grafmonument doe ik stapje voor stapje en daarbij wordt u voortdurend op de hoogte gehouden. Zo ontvangt u regelmatig foto’s en video’s en bespreek ik telefonisch de voortgang. U bent welkom om in de werkplaats de vorderingen van het familiegraf te komen bekijken. In veel gevallen kunt zelf meehelpen bij belangrijke beslissingen als het bepalen van de plaats van vlinders of vogels in het monument.

kijken bij uitvoering grafmonument

Ik zorg er voor dat alles volgens onze afspraken en uw wensen gebeurt. Aan stress, haastwerk en grote stappen snel thuis heb ik een hekel. Doe ik niet aan.  Ik zeg altijd: je kunt het maar 1x goed doen. En als daar meer tijd voor nodig is dan is dat maar zo.

Immers het grafmonument is bedoeld om lange tijd te blijven staan en dan moet het wel goed zijn. Deze manier van werken is volgens veel nabestaanden prettig. Ze vertellen me dat het helpt om te wennen dat er een grafmonument aankomt. De overgang van een leeg graf naar een mooie gedenkplek is zo minder groot. Veel nabestaanden vertellen me ook dat als het monument eenmaal geplaatst is er een nieuwe fase aanbreekt.

Als het grafmonument zo goed als klaar is kunt u nog een laatste keer in de werkplaats komen kijken of alles volgens afspraak is gedaan. En als u tevreden kunnen we in principe het grafmonument gaan plaatsen

Plaatsen van de grafsteen

Als het gedenkteken of de grafsteen helemaal naar uw zin is spreken we een datum af waarop we (samen) het monument kunnen gaan plaatsen. Ik vind het prettig als u daarbij aanwezig kunt zijn. U mag als u dat wilt meehelpen. Het is voor iedereen belangrijk om het proces van het maken van een gedenkteken voor uw geliefde dierbare naar volle  tevredenheid af te ronden. Het plaatsen van een grafmonument is vaak een emotioneel moment. Ik hoor regelmatig van nabestaanden dat ze blij zijn dat ze er bij waren en zelfs mee geholpen hadden.

plaatsen kindergrafmonument

hulp bij plaatsen kindermonument

Fotoboekje

Ongeveer een maand na plaatsing van het monument ontvangt u een uniek en persoonlijk boekje. Hierin staan foto’s en teksten van het hele proces van het tot stand komen van het grafmonument: van de eerste schetsen tot en met de plaatsing op de begraafplaats.

boekje grafsteen baby

Mooi boekje over de totstandkoming babygraf

Mogelijkheden in monumenten

Als grafkunstenaar maak ik grafmonumenten van onder andere glas, RVS 316 en cortenstaal. Voor een kindergraf wordt vaak RVS en glas gekozen. De combinatie van deze twee materialen is mooi. Het glas licht, kwetsbaar en kleurrijk en het RVS stralend, strak en sterk. Vooral gekleurd glas wordt regelmatig gebruikt in (kinder)monumenten. RVS wordt ook vaak gekozen, vanwege de gladde en strakke uitstraling. Maar waar u ook voor kiest, er ontstaat altijd een bijzonder en uniek grafmonument. Zowel qua ontwerp, materiaalgebruik, vorm en afmeting.

Extra toevoegingen in grafmonument

Qua figuren wordt vaak gekozen voor vogels, vlinders, hartjes en bloemetjes. Omdat glas en RVS zo goed bewerkbaar zijn, kan ik vrijwel elk soort figuur of vorm in dat materiaal realiseren. Op de website ziet u meerdere voorbeelden van wat mogelijk is. Elke grafsteen of gedenkteken maak ik in eigen beheer samen met toegewijde vakmensen aan. Mensen met wie ik al jaren samenwerk en die beseffen hoe waardevol en belangrijk een monument is. En daarom uw wensen zo goed en mooi mogelijk vorm willen geven in een bijzonder en uniek grafmonument.

We nemen ruim de tijd om het monument voor uw dierbare zo zorgvuldig en zo goed mogelijk uit te voeren.

Vogels, harten

Voor grafmonumenten voor een partner of geliefde is een hart als symbool geliefd. Ook vogels die symbool staan voor vrijheid worden vaak gekozen. Omdat glas, metaal en RVS 316  zo goed bewerkbaar zijn, kan vrijwel elk soort figuur of vorm gemaakt worden. Op de website ziet u meerdere voorbeelden van wat mogelijk is.

 

grafdenkteken voor geliefde

monument met harten

Foto in grafmonument verwerken

Een foto op een graf plaatsen kan op heel verschillende manieren. Ook kan een vingerafdruk, handafdruk en een naam in eigen handschrift met ets- en lasertechnieken haarscherp en duurzaam in het grafmonument zelf gegraveerd worden. Dat kan o.a. in RVS glas en steen.

In alle gevallen maken we dan eerst een aantal proefdrukken die u een goede indruk van het eindresultaat geven.  Het maakt het grafmonument extra persoonlijk.

grafmonument met naam in eigen handschrift

Naam in eigen handschrift

Kennismaken?

Graag maak ik vrijblijvend kennis met u. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en wensen. Als u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben die de grafsteen of het gedenkteken voor uw geliefde mag ontwerpen, maak ik graag vrijblijvend een aantal schetsen en ontwerpen.

Maar ook als u nu nog geen ideeën heeft hoe het gedenkteken voor uw geliefde eruit moet komen te zien denk ik graag met u mee! Ideeën en suggesties volop. Kijkt u ook eens rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.

Ik hoor graag van u!