Bijzonder Grafmonument met Boom

Er wordt gezegd dat bomen, door hun gestage groei, symbool staan voor het leven van geboorte tot de dood. Wellicht dat om deze reden bomen een veel gekozen kenmerk zijn om terug te laten komen in grafmonumenten. Er zijn veel mogelijkheden om één of meerdere bomen te verwerken in een grafmonument.  Samen met u kijk ik naar wat uw wensen zijn en welke mogelijkheden het beste passen in een grafmonument met boom voor uw dierbare. Hieronder vindt u inspiratie van eerder door mij gemaakte grafmonumenten met een boom of boompje.

Er wordt gezegd dat bomen, door hun gestage groei, symbool staan voor het leven van geboorte tot de dood. Wellicht dat om deze reden bomen een veel gekozen kenmerk zijn om terug te laten komen in grafmonumenten. Er zijn veel mogelijkheden om één of meerdere bomen te verwerken in een grafmonument.  Samen met u kijk ik naar wat uw wensen zijn en welke mogelijkheden het beste passen in een grafmonument met boom voor uw dierbare. Hieronder vindt u inspiratie van eerder door mij gemaakte grafmonumenten met een boom of boompje.

MONUMENTEN VOOR

STIJL

MATERIAAL

SOORT

grafmonument of gedenkteken op maat

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Grafmonument met boom samen met u

Een grafsteen of monument met boom kan in allerlei vormen, materialen en stijlen gemaakt worden. Samen met u ontwerp ik een persoonlijke grafsteen met boom die past bij uw overleden geliefde of dierbare. Het moderne grafmonument vertelt en verbeeldt als het ware iets over uw dierbare.  Om zo’n grafmonument met boom te kunnen maken heb ik wel uw hulp nodig. Hulp in de vorm van uw verhalen, ideeën over wat wel en wat niet past. Misschien heeft u zelf wel een concreet idee over de grafsteen met boom voor uw dierbare? In dat geval denk ik graag met u mee hoe we dit zo goed en zo mooi mogelijk kunnen maken.

Hoe wordt een grafmonument met boom ontworpen?

Vóór het ontwerpen van een grafmonument met boom maken we eerst kennis met elkaar. Bij een kopje koffie of thee vertelt u mij wat u kwijt wil. Graag hoor ik uw verhalen en wensen omtrent het gedenkteken met boom. Misschien heeft u zelf al een concrete voorstel of idee. Ook in dat geval kijk ik graag met u mee hoe we dat zo goed mogelijk zouden kunnen realiseren.

Zo’n eerste gesprek is eigenlijk essentieel voor het verdere verloop. Daarom neem ik daar dan ook graag alle tijd voor. En pas als u voelt dat er een “klik” is wil ik voor u aan het werk gaan.

Grafmonument boom – kleine voorbeelden

Als er een klik is maak ik vervolgens een aantal schetsen en ontwerpen voor de grafsteen of grafmonument met boom voor uw dierbare. Wat we in het eerste gesprek bespraken probeer ik in de ontwerpen te verwerken.
Meestal nodig ik dan een week of 4 a 6 later uit in mijn atelier om de ontwerpen te komen bekijken.

In bijna alle gevallen zijn er een of twee ontwerpen die er uitspringen. Die direct al de voorkeur hebben. Het uiteindelijke ontwerp wordt vaak een combinatie van deze favorieten.

klen ontwerp grafmonument boom
klein ontwerp grafmonument boom

Proefmodel op ware grootte

Wanneer u over de definitieve maquette tevreden bent ga ik aan het werk om een proefmodel op ware grootte te maken. Zo’n proefmodel geeft een heel goed beeld van het uiteindelijke grafmonument. Als materiaal gebruik ik daar meestal karton of MDF voor. Door het proefmodel ziet u of de verhoudingen goed zijn, of de plaats van de tekst de beste is. In dit proefmodel kunnen we nog e.e.a. wijzigen. Pas als het proefmodel helemaal naar uw zin is kan de uitvoering in het definitieve materiaal beginnen. Dat materiaal kan bijvoorbeeld in RVS 316, glas, geroest staal of steen zijn.

Uitvoering grafmonument boom

En ook bij de uitvoering van het grafkunstmonument met boom informeer ik u over iedere stap. Regelmatig nodig ik u uit om in de werkplaats de vorderingen te komen bekijken. Via mail ontvangt u foto’s en video’s van de vorderingen. Zo houd ik u op de hoogte en voorkomen we dat overhaaste beslissingen genomen worden. Het is tenslotte belangrijk dat het gedenkteken precies volgens uw wensen wordt uitgevoerd. Nabestaanden vertellen me regelmatig dat deze manier van werken hen helpt wennen aan het feit dat er een monument aankomt. Dat het nu nog kale graf binnenkort in een fraaie gedenkplek veranderd. Een bijzondere gedenkplaats ter ere van de dierbare of geliefde waar ze altijd heen kunnen gaan.

Werk in uitvoering kindergraf monument
Nabestaanden in de werkplaats tijdens de uitvoering kindergrafmonument

Plaatsing op begraafplaats

Als we bijna klaar zijn met het maken van het gedenkteken met boom nodig ik u uit om alles nog een keer te komen bekijken in de werkplaats. En als werkelijk alles naar uw wens is komt het moment van plaatsing. We spreken dan samen een dag af om het monument daadwerkelijk op het graf te plaatsen.

Liefst plaats ik het grafmonument in uw bijzijn op het graf. Bij het plaatsen kunt u zelf meehelpen. Zo dragen sommige mensen het monument zelf naar het graf. Een letterlijk en figuurlijk een (te) zware last.

Het plaatsen van het gedenkteken is vaak een emotionele gebeurtenis. Maar volgens veel nabestaanden is dit ook een gedenkwaardig moment en het begin van een nieuwe fase.

grafkunst monument met elkaar dragen
met elkaar plaatsen van grafmonument

Volg de ontwikkeling van het grafmonument op de voet

Zoals gezegd maak ik zodra we beginnen aan de uitvoering van het grafmonument met boom bij elke stap foto’s die ik u toestuur. Zo wordt u stap voor stap op de hoogte gehouden van het proces. Ook hebben we regelmatig contact en kunt u tussentijds langs komen om de voortgang te bekijken. Bij belangrijke beslissingen over bijv. de keuze en de positie van hartjes of vlinders nodig ik uit om te helpen bij het bepalen hiervan.

meehelpen met grafmonument voor partner
meehelpen met maken modern grafmonument

Op deze manier volgt u de ontwikkeling van het gedenkteken of de grafzerk voor uw geliefde. Nabestaanden vertellen me regelmatig dat het hen helpt; hoe verdrietig het ook is. Er ontstaat zo een persoonlijke en unieke gedenkplek. Een monument vol met betekenis en gevoel.

Fotoboekje

Na het plaatsen van het grafmonument met boom ontvangt u nog een mooi en persoonlijk fotoboekje als aandenken. Daarin staan teksten, schetsen en foto’s van iedere stap in het proces. Het hele proces van de allereerste schetsen tot en met het (gezamenlijk) plaatsen van de grafsteen met boom op de begraafplaats is er in vast gelegd.

grafmonument boom boekje
boekje grafmonument boom

In eigen beheer

Ieder monument maak ik in eigen beheer. Daarmee heeft u de zekerheid dat alleen echte vakmensen er aan werken. Ik werk inmiddels al jarenlange samen met deze vakmensen.  Zij weten waar ze mee bezig zijn en ze kennen mijn manier van werken en beseffen dat een grafmonument iets bijzonders is en speciale betekenis heeft voor nabestaanden. Om het grafmonument zo goed en zo mooi mogelijk uit te voeren nemen we hiervoor ruim de tijd.

Grafmonument Boom

Een boom is een bijzonder symbool voor grafstenen en grafmonumenten. Een boom kan op heel verschillende manieren verwerkt worden in een grafmonument. Soms is juist een afwijkende vorm erg mooi. Een boom in combinatie met vogels (symbool voor vrijheid) of vlinders of bloemen kan heel bijzonder er mooi zijn. Glas, metaal en RVS zijn goed te combineren met elkaar. Tegenwoordig kan bijna iedere vorm of combinatie wel gemaakt worden. Kijk op deze website voor wat zoal mogelijk is.

grafmonument boom met hartjes van glas
RVS boompje met hartjes van glas

Foto op grafsteen

Regelmatig vragen mensen me naar de mogelijkheden van een foto op een grafzerk of grafmonument. Dat zelfde geldt voor handafdrukken, teksten en hand- of voetafdrukken. Inmiddels kan het allemaal via moderne ets- en lasertechnieken. Haarscherp op uiteenlopende materialen als steen, glas en RVS.

Als u daar interesse in hebt maken we altijd eerst proefdrukken zodat u kunt controleren of het naar uw wens is. Ook handgeschreven teksten en namen kunnen aangebracht worden op de grafzerk van uw dierbare.

Het kan extra persoonlijk zijn om de naam van uw geliefde in een eigen handschrift op het gedenkteken te plaatsen. Hierdoor wordt het grafmonument nog meer uniek en persoonlijk.

bijzonder mooi grafmonument met foto
RVS grafmonument met foto en naam in eigen handschrift

 

Kennismaken?

Heeft u interesse? Dan maak ik graag vrijblijvend met u kennis. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en eventuele wensen. Als er een klik is waarbij u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben om het monument voor uw dierbare te mogen ontwerpen maak ik graag vrijblijvend een aantal ontwerpen.

Ook als u nog geen uitgesproken ideeën heeft over de grafzerk of grafmonument voor uw dierbare denk ik graag met u mee! Kijk ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuurt u een e-mail naar info@memorabel.nl. Ik hoor graag van u!

grafkunstenaar Jeroen Stok
Jeroen Stok