Grafmonument voor Ouders

Wanneer een van uw ouders overlijdt breekt er een moeilijke periode aan en ontstaat er een gemis wat nooit zal verdwijnen. Een passend grafmonument kan helpen bij de verwerking van die moeilijke periode en het gemis. Samen met alle betrokken nabestaande kijk ik wat de wensen zijn en hoe wij samen een persoonlijk en passend grafmonument kunnen realiseren. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van grafmonumenten die ik voor ouders heb mogen maken. Ook vindt u hier het grafmonument dat ik voor mijn eigen vader heb gemaakt.

Wanneer een van uw ouders overlijdt breekt er een moeilijke periode aan en ontstaat er een gemis wat nooit zal verdwijnen. Een passend grafmonument kan helpen bij de verwerking van die moeilijke periode en het gemis. Samen met alle betrokken nabestaande kijk ik wat de wensen zijn en hoe wij samen een persoonlijk en passend grafmonument kunnen realiseren. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van grafmonumenten die ik voor ouders heb mogen maken. Ook vindt u hier het grafmonument dat ik voor mijn eigen vader heb gemaakt.

STIJL

KENMERK

MATERIAAL

SOORT

grafmonument of gedenkteken op maat

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Een grafmonument of grafsteen voor ouders

Een grafmonument voor uw vader of moeder ontwerpen kan niet zonder uw verhaal en herinneringen. Alleen door in gesprek te gaan kan ik een echt persoonlijk grafmonument ontwerpen. Een persoonlijk gedenkteken is uniek en dat wil zeggen dat er maar één van gemaakt wordt.

Hoe wordt een grafmonument ontworpen?

Bij het ontwerpen van een grafsteen of grafmonument voor ouders maak ik altijd eerst kennis met de nabestaanden. Bij een kopje koffie of thee vertelt u wat u over uw ouders kwijt wil. Ik luister graag naar uw verhalen en herinneringen over uw vader of moeder. Uit de verhalen kan soms een schijnbare kleinigheid aanleiding zijn voor een uniek en origineel ontwerp. Wellicht weet u wat u voor ogen staat en heeft u zelfs al een concreet voorstel? Ik hoor het graag en kijk dan hoe we dat zouden kunnen realiseren.

Zo’n eerste gesprek vind ik erg belangrijk en neem daar dan ook alle tijd voor. Pas als we beiden voelen dat er een “klik” is wil aan het werk gaan.

Grafmonument – kleine voorbeelden

Als er een klik is maak ik vervolgens een aantal schetsen en ontwerpen voor het grafmonument of de grafsteen voor uw vader of moeder. Wat we in het eerste gesprek bespraken probeer ik in de ontwerpen te verwerken.
Meestal nodig ik dan een week of 4 a 6 later uit in mijn atelier om de ontwerpen te komen bekijken. Vanzelfsprekend kunt u andere nabestaanden mee nemen.

ontwerpen van kindergrafmonumenten

In bijna alle gevallen zijn er een of twee ontwerpen die er uitspringen. Die direct al de voorkeur hebben. Het uiteindelijke ontwerp wordt vaak een combinatie van deze favorieten.

Proefmodel op ware grootte

Als het gekozen ontwerp helemaal akkoord is voor u ga ik een proefmodel maken. Zo’n proefmodel op ware grootte geeft al een heel goed beeld van eindresultaat – het uiteindelijke grafmonument.

Proefmodel grafmonument

Voor het proefmodel gebruik ik snelle goedkope materialen als karton en MDF. Hoewel het natuurlijk de uitstraling van het mooie RVS, glas of cortenstaal mist kunt u wel zien of de verhoudingen goed zijn. Ook is het een goed moment om zorgvuldig naar de positie van de tekst en het lettertype te kijken. In dit proefmodel laat ik de verschillende mogelijkheden zien. Wanneer het proefmodel volkomen naar uw zin is begin ik met de uitvoering van het grafmonument of grafsteen in het gekozen materiaal. Bijvoorbeeld  RVS 316 (inox) , verschillende typen glas, corten (geroest staal) of een ander materiaal naar uw keuze.

Stap voor stap naar het definitieve grafmonument

Ook het maken van het grafmonument doe ik stapje voor stapje en daarbij wordt u voortdurend op de hoogte gehouden. Zo ontvangt u regelmatig foto’s en video’s en bespreek ik telefonisch de voortgang. U bent welkom om in de werkplaats de vorderingen van het grafmonument voor uw vader of moeder te komen bekijken. In sommige gevallen kunt zelf meehelpen bij belangrijke beslissingen. Hieronder ziet u bijvoorbeeld moeder en dochter kleurpoeders in het glas strooien.

Moeder en dochter helpen zelf mee bij het grafmonument

Ik zorg er voor dat alles volgens onze afspraken en uw wensen gebeurt. Aan stress, haastwerk en grote stappen snel thuis heb ik een hekel. Doe ik niet aan. Ik zeg altijd: je kunt het maar 1x goed doen. En als daar meer tijd voor nodig is dan is dat maar zo.

Immers het grafmonument is bedoeld om lange tijd te blijven staan en dan moet het wel goed zijn. Deze manier van werken is volgens veel nabestaanden prettig. Ze vertellen me dat het helpt om te wennen dat er een grafmonument aankomt. De overgang van een leeg graf naar een mooie gedenkplek is zo minder groot. Veel nabestaanden vertellen me ook dat als het monument eenmaal geplaatst is er een nieuwe fase aanbreekt.

Als het grafmonument zo goed als klaar is komen we nog een keer samen in de werkplaats om alles te inspecteren. Is alles volgens afspraak gedaan? Samen met uw dierbaren, familie of vrienden kijkt u of zo alles in orde is. Daarna maken we een afspraak om het grafmonument te gaan plaatsen

Grafmonument voor ouders op het graf plaatsen

Graag nodig ik u uit om bij het plaatsen van de grafsteen of het grafmonument aanwezig te zijn. In veel gevallen willen nabestaanden graag meehelpen. Dat kan in de meeste gevallen wel. Soms dragen nabestaanden het grafmonument zelf naar het graf.  Het plaatsen is een emotioneel moment, maar tegelijkertijd is er veel te doen. Vaak hoor ik achteraf van nabestaanden dat ze heel blij zijn dat ze mee konden helpen.

Moeder en dochter helpen zelf mee bij het grafmonument

Fotoboekje

Vanaf het begin met de eerste schetsen en modellen tot de afsluiting met de plaatsing op de begraafplaats maak ik regelmatig foto’s. Die verwerk ik in een mooi boekje samen met teksten over ieder fase van het proces. Ongeveer een maand na het plaatsen stuur ik u dat persoonlijke fotoboekje toe als herinnering.

Harten grafmonument

Voor grafmonumenten voor ouders zijn vaak harten een geliefd symbool. Dat kan op verschillende manier. Soms is juist een afwijkende vorm erg mooi. Maar ook vogels die dan symbool staan voor vrijheid of de verbinding tussen de hemel en de aarde zijn geliefd. Glas, metaal en RVS zijn goed te snijden met laser of zelfs met water. Tegenwoordig kan bijna iedere vorm wel gemaakt worden. Kijk op deze website voor wat zoal mogelijk is.

grafmonument voor geliefde

In eigen beheer

Ik vind het essentieel dat ieder grafmonument dat ik maak in eigen beheer gebeurt. Zo bent u er zeker van dat echte vakmensen er aan werken. Met deze vakmensen werk ik al lang samen.  Zij weten waar ze mee bezig zijn en ze weten ook dat een grafmonument veel waarde heeft voor nabestaanden. Daarom zorgen we er voor dat het zo goed en zo mooi mogelijk gedaan wordt. Om het zo zorgvuldig mogelijk uit te voeren nemen we de tijd die er voor nodig is.

Foto in grafsteen verwerken

Foto’s op een grafsteen of grafmonument kan op verschillende manieren.  Vingerafdrukken, foto’s, teksten, handafdrukken met ets- en lasertechnieken kan dat haarscherp en duurzaam op glas, RVS en steen gegraveerd worden. Ik maak altijd eerst een aantal proefdrukken zodat u een goede impressie krijgt.  Ook handgeschreven teksten en namen kunnen op deze manier aangebracht worden op de grafsteen of het grafmonument van uw vader of moeder. Bijvoorbeeld de naam van de overledene in het eigen handschrift op het grafmonument maakt het gedenkteken extra persoonlijk.

Grafmonument met naam in eigen handschrift

Memorabel: meer mogelijkheden in monumenten

Als grafkunstenaar ontwerp ik alleen maar persoonlijke grafkunst van verschillende materialen als glas, RVS 316 (Inox) en cortenstaal. Voor een grafmonument maak ik vaak ongebruikelijke combinaties zoals corten met RVS. Of glasfusion met helder glas met geborsteld RVS. Wat uw keuze ook is, het grafmonument dat we samen maken wordt altijd uniek, persoonlijk en erg mooi. Anders dan de rest.

Combinatie van cortenstaal en RVS

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u eens vrijblijvend kennis maken? Graag maak ik een afspraak met u voor een kennismakingsgesprek. Ik zal dan aandachtig naar uw verhaal en wensen luisteren. Ook in het geval u nog geen ideeën heeft hoe het grafmonument of de gedenksteen voor uw geliefde eruit moet zien denk ik graag met u mee! Als u het gevoel krijgt dat u mij een een ontwerp wil laten maken voor het grafmonument van uw dierbare ga ik aan de slag. Ik maak dan vrijblijvend en kosteloos een aantal ontwerpen.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.