moderne eigentijdse grafmonumenten

Een mooi, modern grafmonument of gedenkteken voor uw dierbare laten ontwerpen?

Een modern of eigentijds grafmonument verschilt van standaard, traditionele grafstenen. Het belangrijkste verschil is is dat een modern grafmonument volledig naar eigen wens ontworpen en gerealiseerd wordt.

Samen met nabestaanden ontwerp en realiseer ik moderne eigentijdse grafmonumenten van RVS, glas en cortenstaal. Ook andere materialen als brons, natuursteen en versteend hout kunnen gebruikt worden. Ieder eigentijds of modern grafmonument is uniek en eenmalig en komt altijd in nauwe samenspraak met de nabestaanden tot stand.

Resultaat 1–12 van de 34 resultaten wordt getoond

Laat sidebar zien

Modern eigentijds grafmonument of grafsteen samen met u

Een grafsteen of grafmonument kun je in allerlei vormen, materialen en stijlen maken. Samen met u ontwerp ik een modern eigentijds persoonlijk grafmonument dat past bij uw overleden geliefde of dierbare. De moderne grafsteen vertelt als het ware iets over de overledene.  Om zo’n grafmonument te kunnen maken heb ik wel uw hulp nodig. Hulp in de vorm van uw verhalen, ideeën over wat wel en wat niet past. Misschien heeft u zelf wel een concreet idee over het gedenkteken voor uw dierbare? In dat geval denk ik graag met u mee hoe we dit zo goed en zo mooi mogelijk kunnen maken.

Ontwerp modern graf: eerste stap

Eerst maak ik graag met u kennis. In een vrijblijvend gesprek luister ik aandachtig naar uw verhaal, wensen en ideeën en ik neem daarbij alle tijd. Als het klikt en u het gevoel heeft dat u bij mij aan het juiste adres bent maak ik vrijblijvend een ontwerp voor een eigentijds monument. Dat doe ik in samenspraak met u. Concreet vertaal ik uw wensen en ideeën in een serie kleine ontwerpen en schetsen. Na een week of 4 a 6 nodig ik u uit om deze ontwerpen samen te bekijken en te bespreken.  Vaak willen nabestaanden een combinatie van 2 of 3 ontwerpen. Dat kan. Als u tevreden bent over een ontwerp ga ik aan de slag om er een proefmodel op ware grootte van te maken. Het proefmodel maak ik meestal van karton of MDF.

Proefmodel op ware grootte

Zo’n proefmodel geeft een heel goed beeld van het uiteindelijke moderne grafmonument. Door het proefmodel ziet u of de verhoudingen goed zijn, of de plaats van de tekst op het grafmonument of de grafsteen beste is. In dit proefmodel kunnen we nog e.e.a. wijzigen. Pas als het proefmodel helemaal naar uw zin is kan de uitvoering van het eigentijdse grafmonument in het definitieve materiaal beginnen. Dat materiaal kan bijvoorbeeld in RVS 316, glas, geroest staal of steen zijn.

 

Stap voor stap naar het definitieve grafmonument

Ook het maken van een modern grafmonument doe ik stapje voor stapje en daarbij wordt u voortdurend op de hoogte gehouden. Zo ontvangt u regelmatig foto’s en video’s en bespreek ik telefonisch de voortgang. U bent welkom om in de werkplaats de vorderingen van het grafmonument voor uw dierbare te komen bekijken. In sommige gevallen kunt zelf meehelpen bij belangrijke beslissingen. Hieronder ziet u bijvoorbeeld moeder en dochter kleurpoeders in het glas strooien.

meehelpen met modern grafmonument voor partner

meehelpen met maken modern grafmonument

Ik zorg er voor dat alles volgens onze afspraken en uw wensen gebeurt. Aan stress, haastwerk en grote stappen snel thuis heb ik een hekel. Doe ik niet aan.  Ik zeg altijd: je kunt het maar 1x goed doen. En als daar meer tijd voor nodig is dan is dat maar zo.

Immers het eigentijdse grafmonument is bedoeld om lange tijd te blijven staan en dan moet het wel goed zijn. Deze manier van werken is volgens veel nabestaanden prettig. Ze vertellen me dat het helpt om te wennen dat er een grafmonument aankomt. De overgang van een leeg graf naar een mooie gedenkplek is zo minder groot. Veel nabestaanden vertellen me ook dat als het monument eenmaal geplaatst is er een nieuwe fase aanbreekt.

moderne grafzerk met gravure

tekst en foto in RVS gegraveerd

Als het moderne grafmonument zo goed als klaar is komen we nog een keer samen in de werkplaats om alles te inspecteren. Is alles volgens afspraak gedaan? Samen met uw dierbaren, familie of vrienden kijkt u of zo alles in orde is. Daarna maken we een afspraak om het grafmonument te gaan plaatsen

Modern graf – het monument plaatsen

Graag nodig ik u uit om bij het plaatsen van de grafsteen of het grafmonument op het graf aanwezig te zijn. In veel gevallen helpen  nabestaanden op eigen verzoek mee waar mogelijk. Meestal kan dat wel.  Het plaatsen is soms emotioneel, maar vaak vertellen nabestaanden me achteraf dat ze blij zijn dat ze er bij waren en mee geholpen hadden.

 

Fotoboekje

Na het plaatsen van de moderne grafsteen die samen tot stand kwam ontvangt u na ongeveer een maand een mooi en persoonlijk fotoboekje. Daarin staan de schetsen en foto’s die ik gemaakt heb van iedere stap in het proces. En ook teksten over het tot stand komen van de grafsteen. Het hele proces van de allereerste schetsen tot en met het (gezamenlijk) plaatsen van de grafsteen op de begraafplaats staat er in beschreven.

Materialen die geschikt zijn voor een modern graf

Als grafkunstenaar werk ik onder andere met glas, RVS en cortenstaal (geroest staal) maar ook met traditionele steen. Omdat glas een licht en onschuldig karakter heeft, combineer ik vaak glazen vlinders en hartjes in een modern kindergrafmonument . Een graf van glas is vaak gewild, maar ook de combinatie van het stralende RVS met helder of gekleurd glas is heel mooi en subtiel. Het past goed bij een gedenksteen of grafmonument. Bovendien zijn het “zuivere” materialen die onderhoudsvrij zijn.

Maar welk materiaal u ook kiest, ik ontwerp en maak altijd een respectvol, bijzonder en uniek gedenkteken dat past bij uw wensen en de eisen van de begraafplaats.

Bekijk de voorbeelden op deze website, graag hoor ik wat u mooi vindt en wat u aanspreekt.

Elk modern grafmonument maak ik in eigen beheer en aan het gedenkteken werken alleen toegewijde vakmensen. Met deze mensen werk ik al jaren samen. Zij beseffen allemaal hoe belangrijk het is uw wensen zo goed en mooi mogelijk vorm te geven in het monument. We nemen ruim de tijd om het monument voor uw dierbare zo zorgvuldig en zo goed mogelijk te maken.

 

 

Kies voor een extra persoonlijke toevoeging

Naast dat u kunt kiezen uit diverse figuren, kunt u de moderne grafsteen ook verrijken met foto’s, teksten of hand- of voetafdrukken. Deze kunnen allemaal, door het gebruik van ingenieuze ets- en lasertechnieken, haarscherp geplaatst worden. Uiteraard maken we eerst wat proefdrukken. Dan kunt u controleren of het resultaat naar uw wens is. Wist u dat we ook teksten, die door uw dierbare geschreven zijn, in het eigen handschrift op het monument kunnen aanbrengen? Het kan erg mooi om de naam van uw geliefde in een eigen handschrift op het grafmonument of het gedenkteken te plaatsen. Hierdoor wordt het grafmonument extra persoonlijk en uniek.

Kennismaken?

Graag maak ik vrijblijvend kennis met u. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en wensen. Als u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben die het monument voor uw geliefde mag ontwerpen, maak ik graag vrijblijvend een aantal ontwerpen.

Ook in het geval u nog geen ideeën heeft hoe het grafmonument of de gedenksteen voor uw geliefde eruit moet zien denk ik graag met u mee! Kijkt u ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.

 

 

 

Als u kiest voor een eigentijds grafmonument van RVS

Als iemand aangeeft voor een modern of eigentijds grafmonument te willen gaan, komen we al snel terecht bij RVS als materiaal. Dit oogt immers erg stijlvol, strak en zuiver. RVS is bovendien heel goed bewerkbaar. Kiezen voor een combinatie met natuursteen en/of (gekleurd) glas is uiteraard ook mogelijk. Een eigentijds grafmonument van RVS maak ik met RVS 316. Dit is de beste kwaliteit roestvrij staal (ook bekend als roestvaststaal).

Dit zijn de voordelen van een modern RVS grafmonument

Als u een modern of eigentijds grafmonument wenst, dan is kiezen voor RVS een erg verstandige keus. RVS 316 is namelijk:

  • Zeer gemakkelijk schoon te houden
  • Op verschillende manieren te bewerken
  • Duurzaam en het vergt vrijwel geen onderhoud
  • Strak, licht en helder en het straalt eenvoud en rust uit
  • Uitstekend te combineren met onder andere glas en steen
  • Bestand tegen agressieve stoffen en van hoogstaande kwaliteit
  • Geschikt voor gravering/lasering van foto’s, afbeeldingen en tekst