Grafmonumenten voor alle leeftijden

MONUMENTEN VOOR

STIJL

KENMERK

MATERIAAL

SOORT

grafmonument of gedenkteken op maat

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Grafmonument baby, gedenksteentje baby, grafmonument baby
babygraf monumentje met vlinders

Grafmonumenten en grafstenen zijn er helaas voor iedereen, van jong tot oud. Van baby’tjes tot ouderen. Grafkunstenaar Jeroen Stok ontwerp samen met nabestaanden echt persoonlijke en unieke grafkunst. Grafkunst en grafmonumenten die iets zeggen over de overleden dierbare.  Omdat u nauw betrokken wordt bij het gehele proces van het ontwerpen en de realisatie van het grafmonument ontstaat er altijd een persoonlijk, passend en uniek monument.

Bekijk onderstaande voorbeelden van persoonlijke grafmonumenten, grafstenen en grafkunst voor alle leeftijden.

Een grafmonument of grafsteen ontwerpen

Een grafmonument voor een dierbare kan ik alleen maar maken met het herinneringen en verhalen van nabestaanden. Alleen door uw verhalen, herinneringen en suggesties kan ik een echt uniek en persoonlijk grafmonument voor uw dierbare of geliefde ontwerpen..

Datgene dat u mij vertelt vormt de basis voor een persoonlijk en uniek grafmonument.Van een persoonlijk en uniek gedenkteken kan er maar één gemaakt worden. Anders dan alle andere grafstenen en grafmonumenten.

Hoe gaat het ontwerpen van een grafsteen in zijn werk?

Eerst maken we vrijblijvend kennis met elkaar. Met een vers bakje koffie of thee kunt u me vertellen wat u kwijt wil. Ik geef u alle ruimte en tijd en luister graag naar uw verhalen en herinneringen. Heel vaak is een  kleinigheid heel typerend en geschikt om in een grafmonument te gebruiken. Ook als u zelf al concrete ideeën en voorstellen heeft hoor ik deze graag.

Ik vind een eerste kennismaking erg belangrijk. Daarom neem ik daar alle tijd voor. En alleen wanneer u het gevoel krijgt dat u bij mij aan het juiste adres bent en dat er een “klik” is, wil aan het werk gaan.

Kleine modellen – ontwerpen grafmonument

Als er een klik is maak ik na ons gesprek vrijblijvend schetsen en aantal kleine modellen voor het grafmonument. Wat u verteld heeft probeer ik in de ontwerpen te verwerken. Een week of 4 a 6 later nodig ik u uit om (samen met uw kinderen, familie of vrienden) de ontwerpen te bekijken en te bespreken.

grafmonumenten - ontwerpen - kleine modelletjes
kleine modelletjes grafmonument

Meestal zijn wel ontwerpen die gelijk de voorkeur hebben. En bijna altijd wordt het een combinatie van de favoriete ontwerpen. Dat is prima! Als u tevreden bent over het definitieve modelletje voor het grafmonument of grafsteen komt de volgende fase. Hierin maak ik een proefmodel op ware grootte. Zo’n proefmodel is zoals het het uiteindelijke grafmonument eruit komt te zien, maar dan in karton of MDF.

Proefmodel grafmonument

In het proefmodel ziet u gelijk of de verhoudingen naar uw wens zijn, of de tekst op het grafmonument op de goede plek staat. Voordeel van een proefmodel is dat alles nog aangepast en gewijzigd kan worden. Het biedt de ruimte om verschillende mogelijkheden te vergelijken. Als het zo helemaal naar volle tevredenheid is volgt de fase van de uitvoering van het ”echte” grafmonument in het gekozen materiaal. Dat kan bijvoorbeeld RVS zijn of glas, of cortenstaal,  of steen.

proefmodel grafmonument
proefmodel grafmonument van MDF en karton

Grafmonument maken stap voor stap

Ook het maken van de grafsteen voor uw geliefde of dierbare gaat stapje voor stapje. Voortdurend wordt u geïnformeerd over de stand van zaken; ik stuur u regelmatig foto’s en video’s toe. In de werkplaats kunt u de vorderingen komen bekijken. Zo gebeurt als volgens uw wensen en volgens plan. Aan stress en overhaaste beslissingen doe ik liever niet. Ik zeg altijd: je kunt het maar één keer goed doen.

Het grafmonument of gedenkteken moet lange tijd mee en dan wilt u (en ik) wel dat het mooi en goed  blijft.

Het is een wat ongebruikelijke manier van werken, maar veel nabestaanden vertellen me dat ze het zo prettig vinden. Het gebeurt in een prettig tempo en het helpt een beetje wennen dat het grafmonument straks op het nu nog lege graf komt te staan.

Grafmonument op begraafplaats

Als het grafmonument klaar is vind ik het prettig als u een laatste keer wilt komen kijken. Een laatste inspectie om er zeker van te zijn dat alles naar volle tevredenheid is uitgevoerd.  Als u het akkoord is spreken we de dag van plaatsen af. Ik vind het prettig dat bij het plaatsen aanwezig bent. Het hoeft natuurlijk niet. Maar veel nabestaanden vinden het prettig om er bij te zijn.  Als indien gewenst kunt u meehelpen. Sommige nabestaanden dragen bijvoorbeeld met elkaar het monument zelf naar het graf.  Het plaatsen van een grafmonument is emotioneel, maar achteraf vertellen nabestaanden me vaak dat het een goede herinnering is.

grafmonument dragen
zelf monument naar graf dragen

Fotoboekje

Ongeveer een maand na het plaatsen van het grafmonument stuur ik u een mooi fotoboekje met foto’s en teksten. In het boekje is het hele proces beschreven: van de eerste schets tot en met de plaatsing op de begraafplaats.

Memorabel: meer mogelijkheden in monumenten

Als grafkunstenaar ontwerp ik unieke en persoonlijke grafstenen en mooie grafmonumenten. Ook de materialen zijn modern en lichter dan steen. Vaak gebruik ik op verzoek van nabestaanden glas, RVS en cortenstaal. Voor een modern grafmonument is de combinatie van RVS met glas geliefd.  Deze combinatie is mede zo speciaal doordat het glas transparant en kwetsbaar oogt, terwijl RVS stralend en sterk is.

Maar wat uw voorkeur ook heeft er ontstaat iedere keer weer een origineel en uniek grafkunst monument.

Harten en vogels

Een hart is voor een grafmonument voor geliefde of dierbare als symbool populair en geliefd. Maar ook vogels die vrijheid symboliseren worden regelmatig gekozen. Doordat moderne materialen zo goed bewerkbaar zijn, kan tegenwoordig vrijwel elke figuur of vorm gemaakt worden. Op deze website ziet u voorbeelden van wat zoal mogelijk is.

harten van glas
glazen harten in grafmonument

Ieder grafmonument en elke grafsteen maak ik in eigen beheer. Zo bent u er zeker van dat alleen maar toegewijde vakmensen aan het monument werken. Met deze vakmensen werk ik al jaren samen. Zij beseffen terdege dat een grafmonument of grafsteen voor u als nabestaande heel veel waarde heeft. Dat het daarom erg belangrijk is om uw wensen zo goed en zo mooi mogelijk uit te voeren. Ik zorg er voor dat er ruim de tijd genomen wordt om het grafmonument zo zorgvuldig en zo goed mogelijk uit te voeren.

Foto op grafsteen

Regelmatig vragen mensen me naar de mogelijkheid om een foto in een grafmonument te verwerken. Foto’s, (handgeschreven) teksten, handafdrukken, vingerafdrukken:  het kan tegenwoordig allemaal met dank aan de nieuwste ets- en lasertechnieken. Glas,  RVS en steen zijn er geschikt voor. Als u interesse heeft in deze mogelijkheden dan maken we altijd eerst een proefdruk zodat u kunt kijken of dat naar uw zin is. Ook zelf geschreven teksten en namen kunnen aangebracht worden op de grafsteen van uw dierbare.

Het kan extra persoonlijk zijn om de naam van uw geliefde in een handschrift op het grafmonument of het gedenkteken te plaatsen. Hierdoor wordt het grafmonument extra persoonlijk en uniek.

Kennismaken?

Als u interesse heeft in een vrijblijvende kennismaking dan bent u van harte welkom. Ik zal dan aandachtig naar uw verhaal luisteren. En als u het gevoel krijgt dat ik de aangewezen persoon ben om het grafmonument voor uw dierbare of geliefde te mogen ontwerpen, maak ik graag voor u vrijblijvend een aantal ontwerpen.

Ook in het geval u nog geen ideeën heeft hoe het grafmonument of de gedenksteen voor uw geliefde eruit moet zien denk ik graag met u mee! Kijkt u ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.