Kleurrijk en speels Grafmonument, Grafsteen, Gedenksteen of Gedenkteken

Een kleurrijk en speels grafmonument wordt vaak gekozen als het om kinderen of baby’s gaat. Maar kan natuurlijk ook symbool staan voor iemand die dynamisch was en een kleurrijke persoonlijkheid was en die vol vreugde in het leven stond. Samen met u bekijk ik hoe we tot een uniek ontwerp kunnen komen dat beste bij uw dierbare past. Op deze manier komt er altijd een grafmonument tot stand die verbeeldt waar uw dierbare voor stond en waar u als nabestaande steun uit kunt halen. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van eerder door mij gemaakte kleurrijke en artistieke grafmonumenten.

Resultaat 1–12 van de 25 resultaten wordt getoond

Laat sidebar zien

Een speels en kleurrijk grafmonument  ontwerpen

Om een mooi en persoonlijk grafmonument te kunnen ontwerpen is het belangrijk om goed te luisteren naar wat nabestaanden willen vertellen. Wat ik zelf erg belangrijk vind, is dat het een passend gedenkteken waar u ook na jaren nog steeds tevreden over bent. Een monument dat past bij uw verhalen herinneringen en gevoel. Ik zeg altijd: je kunt het maar één keer goed doen.

Daarom probeer ik uw verhaal en wensen zorgvuldig vorm te geven in een speels en kleurrijk gedenksteentje of grafmonument.

De eerste stap

Eerst maak ik graag met u kennis. In een vrijblijvend gesprek luister ik aandachtig naar wat u wilt vertellen, naar uw wensen en ideeën. Vaak duurt zo’n eerste gesprek een aantal uren. Als u het gevoel krijgt dat het klikt en dat u bij mij aan het juiste adres bent maak ik vrijblijvend een aantal ontwerpen voor een gedenkteken of grafmonument.

 

kleurrijk en speels ontwerp grafmonument

Dat doe ik in samenspraak met u. Uw verhalen, wensen en ideeën verbeeld ik in een serie kleine ontwerpen en schetsen. Na een week of 4 a 6 nodig ik u uit om deze ontwerpen te bekijken en te bespreken. In bijna alle gevallen zijn er een of twee ontwerpen die er uitspringen. Ontwerpen die direct al de voorkeur hebben. Vaak vormt een combinatie van verschillende elementen van de diverse ontwerpen het uiteindelijke ontwerp.

Proefmodel op ware grootte

Wanneer u over het definitieve ontwerp tevreden bent ga ik aan het werk om een proefmodel op ware grootte te maken. Zo’n proefmodel geeft een heel goed beeld van het uiteindelijke grafmonument. Als materiaal gebruik ik daar meestal karton of MDF voor. Hoewel het de uitstraling van he mooie RVS, cortenstaal of glas nog mist ziet u in het proefmodel al wel of de verhoudingen goed zijn, of de plaats van de tekst op het grafmonument of de grafsteen beste is In dit proefmodel kunnen we ter plekke nog e.e.a. wijzigen, zodat u de verschillende opties kunt vergelijken.

proefmodel grafmonument

Pas als het proefmodel helemaal naar uw zin is kan de uitvoering in het definitieve materiaal beginnen. Dat materiaal kan bijvoorbeeld in RVS 316, verschillende soorten glas, geroest staal of steen zijn.

Stapsgewijs naar het definitieve grafmonument

Ook de uitvoering van het kleurrijke en speels grafmonument gaat stapsgewijs. De uitvoering van het grafmonument gaat stapje voor stapje en daarbij wordt u voortdurend op de hoogte gehouden. Zo ontvangt u regelmatig foto’s en video’s en bespreek ik telefonisch de voortgang. U bent welkom om in de werkplaats de vorderingen van het gedenkteken te komen bekijken. In sommige gevallen kunt zelf meehelpen bij belangrijke beslissingen zoals bijvoorbeeld de verdeling van gekleurde glazen vlinders of hartjes in het gedenkteken.

Werk in uitvoering kindergraf monument

Nabestaanden in de werkplaats tijdens de uitvoering kindergrafmonument

Ik zorg er voor dat alles volgens onze afspraken en uw wensen gebeurt. Aan stress, haastwerk en grote stappen snel thuis heb ik een hekel. Daar doe ik liever niet aan. 

Het grafmonument is immers bedoeld om lange tijd te blijven staan en dan moet het wel goed en duurzaam zijn. Deze manier van werken is volgens veel nabestaanden prettig. Het helpt om te wennen aan het idee dat er een grafmonument komt. Het maakt de overgang van een leeg graf naar een mooie gedenkplek is minder groot. Nabestaanden vertellen ook vaak dat er een nieuwe fase aanbrak nadat het monument geplaatst was.

Als het kleurrijke en speels grafmonument bijna klaar is kunt u in de werkplaats komen kijken of alles volgens afspraak is.

Wanneer u met het resultaat tevreden bent kunnen we een afspraak maken om (samen) het monument op het graf te gaan plaatsen.

Plaatsen gedenkteken

Het liefst plaats ik het gedenkteken voor uw dierbare samen op het graf. Sommige nabestaanden dragen samen het monument naar het graf. Een letterlijk en figuurlijk zware last.

grafmonument dragen

zelf grafsteen van RVS naar het graf dragen

Fotoboek

Na het plaatsen van het kleurrijke en speelse monument krijgt na afloop nog een een mooi en persoonlijk fotoboekje met daarin teksten, schetsen en foto’s van iedere stap in het proces. Het proces van de allereerste schetsen tot en met het (gezamenlijk) plaatsen op de begraafplaats is er in gedocumenteerd.

boekje van grafmonument

fotoboekje

Memorabel: meer mogelijkheden in monumenten

Als grafkunstenaar maak ik kleurrijke en speelse grafmonumenten van onder andere glas, RVS-316 en cortenstaal. Het kleurrijke glas geeft een lichte en speels uitstraling en wordt vaak voor een kindergraf of babygraf gebruikt. Maar ook voor volwassenen die een kleurrijke persoonlijkheid hadden of die als levensgenieters bekend stonden kan een kleurrijk monument passend zijn.

RVS wordt ook vaak gekozen, vanwege de gladde en strakke uitstraling. Maar ook steen en cortenstaal kunnen mooi combineren met glas of glazen onderdelen.

kindergrafmonument van rvs

rvs grafmonument

Waar u ook voor kiest, er ontstaat altijd een uniek gedenkteken. Zowel qua ontwerp, materiaalkeuze, vorm en uitstraling.

Figuren of elementen in grafmonument

Vogels, vlinders, hartjes en bloemetjes van gekleurd glas zijn populair in monumenten. Omdat glas en RVS zo goed bewerkbaar zijn met moderne technieken als watersnijden of laseren kunnen we vrijwel elk soort vorm of figuur realiseren. Op de website ziet u meerdere voorbeelden van wat mogelijk is.

vogels van glas in grafmonument

vogels van glas in grafmonument

In eigen beheer

Elke grafsteen en ieder monument maak ik in eigen beheer. U bent er van verzekerd dat alleen toegewijde vakmensen met liefde voor het onderwerp en het materiaal er aan werken.

Doordat ik inmiddels al jaren met deze mensen samenwerk maken we monumenten met een exclusieve kwaliteit en hoogwaardige uitstraling. Alle betrokkenen zijn gedreven om een zo goed en mooi mogelijk monument te maken waarin uw wensen vorm gegeven zijn.  We nemen ruim de tijd om het monument zo zorgvuldig en zo goed mogelijk te maken.

harten van glas

glazen harten in grafmonument

Grafmonument met harten

Harten zijn een geliefd symbool in grafmonumenten. Dat kan gelukkig op heel verschillende manier. Vaak is juist een iets afwijkende vorm erg mooi en verrassend.

Maar ook vogels die dan symbool staan voor vrijheid of de verbinding tussen de hemel en de aarde zijn geliefd. Glas, metaal en RVS zijn goed te snijden met laser of zelfs met water. Tegenwoordig kan bijna iedere vorm wel gemaakt worden. Kijk op deze website voor wat zoal mogelijk is.

Kies voor een extra persoonlijke toevoeging

Behalve bovenstaande mogelijkheden kunt u het gedenkteken voor uw dierbare ook verrijken met een foto, handgeschreven teksten of afdrukken van handen of voeten. Door het gebruik van moderne ets- en lasertechnieken, kunnen deze haarscherp geplaatst worden in glas, RVS en steen.

grafmonument met naam in eigen handschrift

Naam in eigen handschrift

In da geval maken we eerst proefdrukken zodat u kunt controleren of het resultaat naar uw wens is. Het is vaak erg persoonlijk wanneer u de naam van uw geliefde of dierbare in het eigen handschrift op het grafmonument ziet staan. Het gedenkteken wordt hierdoor extra persoonlijk en uniek.

Kennismaken?

Graag maak ik vrijblijvend kennis met u. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en wensen. Als u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben die het monument voor uw geliefde mag ontwerpen, maak ik graag vrijblijvend een aantal ontwerpen: kleurrijk en speels als u dat wenst.

Ook in het geval u nog geen ideeën heeft hoe het grafmonument of de gedenksteen voor uw geliefde eruit moet zien denk ik graag met u mee! Kijkt u ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.