kunstzinnig grafmonument

grafsteen van RVS

Kunstzinnig en artistiek Grafmonument of Gedenkteken

Zoekt u voor uw dierbare een bijzonder kunstzinnig en artistiek grafmonument?

Samen met nabestaanden ontwerp ik kunstzinnige grafmonumenten – grafkunst. Bijzondere, unieke en persoonlijke grafmonumenten die passen bij uw dierbare.  Hieronder vindt u enkele voorbeelden van eerder door mij gemaakte artistieke en kunstzinnige grafmonumenten met materialen als RVS 316, glas, steen en cortenstaal. Ieder monument is een persoonlijk en uniek ontwerp dat in samenspraak met nabestaanden tot stand kwam. Uniek: en daarom ook maar een keer gemaakt.

Resultaat 1–12 van de 32 resultaten wordt getoond

Laat sidebar zien

Het ontwerpen van een kunstzinnig grafmonument of gedenkteken

Een grafmonument voor uw dierbare of geliefde kan ik niet ontwerpen zonder de input van nabestaanden en of vrienden. Alleen met uw verhaal, herinneringen en wensen kan ik een echt persoonlijk en kunstzinnig  monument ontwerpen.

Ontwerp kunstzinnig grafmonument – hoe gaat het in zijn werk?

Eerst maak ik graag vrijblijvend kennis met u. Bij een bakje koffie of thee vertelt u me wat u kwijt wil. Ik luister graag naar uw verhalen en herinneringen over uw geliefde dierbare. Vaak kan een kleinigheid heel typerend zijn en gebruikt worden in een kunstzinnig grafmonument. Misschien heeft u zelf concrete ideeën en voorstellen? Ik help u graag mee ze te realiseren op een verantwoorde en duurzame wijze.

Ik vind een eerste gesprek erg belangrijk en neem daar dan ook alle tijd voor. Pas wanneer u het gevoel heeft dat u bij mij aan het juiste adres bent en er een “klik” is wil ik voor aan het werk gaan.

Grafmonument – kleine voorbeelden

Als er een klik is maak ik vervolgens een aantal schetsen en ontwerpen voor het grafmonument of de grafsteen voor uw dierbare. Wat we in het eerste gesprek bespraken probeer ik in de ontwerpen te verwerken.
Meestal nodig ik dan een week of 4 a 6 later uit in mijn atelier om de ontwerpen te komen bekijken. Vanzelfsprekend kunt u andere nabestaanden mee nemen.

In bijna alle gevallen zijn er een of twee ontwerpen die er uitspringen; die direct al de voorkeur hebben. Het uiteindelijke ontwerp wordt vaak een combinatie van elementen uit deze favorieten.

 

Proefmodel op ware grootte

Als het gekozen ontwerp helemaal naar uw zin is maak ik een proefmodel op ware grootte maken. Zo’n proefmodel geeft een goed beeld van het uiteindelijke graf.

Voor het proefmodel gebruik ik snelle goedkope materialen als karton en MDF. Hoewel het de uitstraling van het definitieve materiaal mist kunnen we wel zien of de verhoudingen kloppen. Ook is het een goed moment om nauwkeurig naar de de tekst te kijken. Is de positie en het lettertype goed? In dit proefmodel kunnen we verschillende varianten vergelijken. Wanneer het proefmodel van het monument helemaal naar uw zin is kunnen we starten met de uitvoering van het definitieve grafmonument in RVS 316 (inox) , verschillende typen glas, corten (geroest staal) of een ander materiaal naar uw keuze.

Het maken van het grafmonument of de grafsteen

Het gedenkteken voer ik in eigen beheer uit. U kunt langs komen om de vorderingen te bekijken. Iedere keer als er een stap gezet moet worden (bijv. de tekst graveren, toevoegingen positioneren etc.) nodig ik u uit om mee te kijken of, als u dat wilt, om mee te helpen. .
Als het gedenkteken zo goed als klaar is nodig ik u nog een keer uit om te komen kijken of alles volledig naar wens is uitgevoerd. En als werkelijk alles naar uw wens is komt het moment van plaatsing. We spreken dan samen een dag af om het monument daadwerkelijk op het graf te plaatsen.

 

Plaatsen op het graf

Liefst plaats ik het grafmonument voor uw dierbare in uw bijzijn op het graf. Bij het plaatsen van het monument kunt u ook zelf meehelpen. Zo dragen sommige nabestaanden met elkaar het monument zelf naar het graf. Een letterlijk en figuurlijk een (te) zware last.

Het plaatsen van het gedenkteken of grafmonument op het graf is meestal een emotioneel moment. Maar volgens veel nabestaanden is dit vaak ook het begin van een nieuwe fase.

Fotoboekje

Ongeveer na een maand na het plaatsen van het kunstzinnige grafmonument ontvangt u van mij een uniek en persoonlijk boekje met foto’s en teksten over het monument. Het proces van de eerste schetsen tot en met het plaatsen op het graf op de begraafplaats is er in gedocumenteerd.

Memorabel: mogelijkheden in monumenten

Als grafkunstenaar ontwerp ik kunstzinnige grafstenen en grafmonumenten van verschillende materialen. Zoals glas, RVS en cortenstaal. Voor een grafmonument wordt vaak de combinatie RVS en glas gebruikt.  Deze combinatie is bijzonder doordat het glas transparant en kwetsbaar oogt, terwijl het RVS stralend, strak en sterk is.

Waar u ook voor kiest, er ontstaat altijd een uniek en kunstzinnig grafmonument of grafsteen. Anders dan andere monumenten en bijzonder van vorm en materiaal.

Harten grafmonument

Voor grafmonumenten zijn vaak harten een geliefd symbool. Dat kan op verschillende manier. Soms is juist een afwijkende vorm erg mooi. Maar ook vogels die dan symbool staan voor vrijheid of de verbinding tussen de hemel en de aarde zijn geliefd. Glas, metaal en RVS zijn goed te snijden met laser of zelfs met water. Tegenwoordig kan bijna iedere vorm wel gemaakt worden. Kijk op deze website voor wat zoal mogelijk is.

In eigen beheer

Ieder (familie-) grafmonument maak ik in eigen beheer. Daarmee heeft u de zekerheid dat alleen echte vakmensen met hart voor het monument dat ze maken er aan werken. Ik heb al jarenlange ervaring met deze vakmensen.  Zij weten waar ze mee bezig zijn en ze kennen mijn manier van werken en beseffen dat een grafmonument extra waarde heeft. Om het kunstzinnige grafmonument zo goed en zo mooi mogelijk uit te voeren nemen we ruim de tijd die er voor nodig is.

Foto op grafsteen

Regelmatig vragen mensen me naar de mogelijkheden van een foto of  handafdrukken op een grafsteen of kunstzinnig grafmonument. Foto’s, teksten, vingerafdruk, voetafdrukken etc. het kan bijna allemaal via moderne ets- en lasertechnieken. Haarscherp uitgevoerd op materialen als steen, glas en RVS.

Als u daar interesse in hebt maak ik eerst altijd een proefdruk zodat u een indruk krijgt en natuurlijk zodat u kunt controleren of het helemaal naar wens is. Ook handgeschreven teksten en namen kunnen op deze manier op het monument van uw geliefde dierbare.

Dat maakt het gedenkteken nog meer persoonlijk: de naam in eigen handschrift.

Kennismaken?

Graag maak ik vrijblijvend met u kennis. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en eventuele wensen. Als er een klik is waarbij u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben om het monument voor uw dierbare te mogen ontwerpen maak ik graag vrijblijvend een aantal ontwerpen.

Ook als u nog geen idee heeft hoe een grafsteen of gedenkteken voor uw dierbare eruit moet komen te zien denk ik graag met u mee! Kijk ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.