Grafmonumenten voor echtgenoot of Partner

Wanneer uw (huwelijks)partner overlijdt breekt er een moeilijke periode aan en ontstaat er een gemis dat je als buitenstaander nooit volledig kunt bevatten

Als grafkunstenaar kan ik wel helpen om door middel van een bijzonder grafmonument een mooie en persoonlijke herinneringsplek te maken. Een plek ter nagedachtenis van de overleden dierbare.

Het ontwerpen van een grafmonument doe ik altijd in nauw overleg met de nabestaanden. Uw verhaal, herinneringen en wensen staan centraal bij het maken van een ontwerp.  Samen met u kijk ik wat het beste bij uw dierbare past en hoe we uw wensen het beste vorm kunnen geven.

Ik neem u mee in het hele proces, van eerste schetsen, modellen, uitvoering tot het (samen) plaatsen van het grafmonument. Hieronder vindt u enkele grafmonumenten die ik in samenwerking met nabestaande heb mogen maken.

Wanneer uw (huwelijks)partner overlijdt breekt er een moeilijke periode aan en ontstaat er een gemis dat je als buitenstaander nooit volledig kunt bevatten

Als grafkunstenaar kan ik wel helpen om door middel van een bijzonder grafmonument een mooie en persoonlijke herinneringsplek te maken. Een plek ter nagedachtenis van de overleden dierbare.

Het ontwerpen van een grafmonument doe ik altijd in nauw overleg met de nabestaanden. Uw verhaal, herinneringen en wensen staan centraal bij het maken van een ontwerp.  Samen met u kijk ik wat het beste bij uw dierbare past en hoe we uw wensen het beste vorm kunnen geven.

Ik neem u mee in het hele proces, van eerste schetsen, modellen, uitvoering tot het (samen) plaatsen van het grafmonument. Hieronder vindt u enkele grafmonumenten die ik in samenwerking met nabestaande heb mogen maken.

STIJL

KENMERK

MATERIAAL

SOORT

grafmonument of gedenkteken op maat

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Het ontwerpen van een grafmonument of grafsteen

Een grafmonument voor uw man of vrouw kan ik niet ontwerpen zonder het verhaal van u over uw dierbare. Alleen met uw verhaal, herinneringen en ideeën kan ik een echt persoonlijk grafmonument of grafsteen ontwerpen..

Wat u mij vertelt is de basis voor een persoonlijk en uniek gedenkteken. Persoonlijk en uniek wil in mijn optiek zeggen dat er maar één monument van gemaakt kan worden.

Ontwerp grafmonument – hoe gaat het in zijn werk?

Eerst maak ik graag vrijblijvend kennis met u. Bij een bakje koffie of thee vertelt u me wat u kwijt wil. Ik luister graag naar uw verhalen en herinneringen over uw geliefde man of vrouw. Vaak kan een kleinigheid heel typerend zijn en gebruikt worden in het grafmonument. Misschien heeft u zelf concrete ideeën en voorstellen? Ik hoor ze dan graag.

Ik vind een eerste gesprek erg belangrijk en neem daar alle tijd voor. Pas wanneer u het gevoel heeft dat u bij mij aan het juiste adres bent en er een “klik” is wil aan het werk gaan.

Modellen – kleine ontwerpen

Na ons gesprek maak ik vrijblijvend een aantal schetsen en ontwerpen voor het grafmonument of de grafsteen van uw partner. Hetgeen we besproken hebben probeer ik daarin te verwerken. Na een week of 4 a 6 nodig ik u uit in mijn atelier. U bent welkom om (samen met uw kinderen, familie of vrienden) de ontwerpen te bekijken en te bespreken.

In de meeste gevallen zijn er paar ontwerpen die direct de voorkeur hebben. Vaak wordt het uiteindelijke ontwerp een combinatie van de favoriete ontwerpen. Dat kan natuurlijk.

Proefmodel op ware grootte

Wanneer u over het definitieve ontwerpje tevreden bent ga ik aan het werk om een proefmodel op ware grootte te maken. Zo’n proefmodel geeft een heel goed beeld van het uiteindelijke grafmonument. Als materiaal gebruik ik daar meestal karton of MDF voor. Door het proefmodel ziet u of de verhoudingen goed zijn, of de plaats van de tekst op het grafmonument of de grafsteen beste is In dit proefmodel kunnen we nog e.e.a. wijzigen. Pas als het proefmodel helemaal naar uw zin is kan de uitvoering in het definitieve materiaal beginnen. Dat materiaal kan bijvoorbeeld in RVS 316, glas, geroest staal of steen zijn.

Uitvoering grafmonument stap voor stap

Ook de uitvoering van het grafmonument gaat stapje voor stapje waarbij u voortdurend op de hoogte wordt gehouden. Ik stuur u foto’s en video’s en regelmatig kunt u in de werkplaats de vorderingen van het grafmonument of de grafsteen bekijken. Belangrijke beslissingen over bijvoorbeeld de positie van grafkunst elementen neem ik graag samen met u. U kunt soms ook actief meehelpen als u dat wilt.

meehelpen met grafmonument voor partner

Zo zorgen we er voor dat alles volgens uw wensen gebeurt. Aan gehaaste beslissingen doe ik niet. Ik zeg altijd: je kunt het maar 1x goed doen.

Het grafmonument moet lange tijd blijven staan en dan wilt u wel dat het goed is. Veel nabestaanden vertellen me dat ze deze manier van werken prettig vinden, dat het en helpt wennen dat er straks een grafmonument staat op het nu nog lege graf.

Is het grafmonument bijna klaar? Dan nodig ik u uit om in de werkplaats het monument of grafsteen te komen bekijken. Samen kijkt u met uw kinderen, familie of vrienden of alles zo in orde is. Als alles akkoord is en u tevreden bent over het resultaat maken we een afspraak voor een datum voor het plaatsen van het grafmonument.

Grafsteen of grafmonument op graf plaatsen

Het liefst plaats ik het grafmonument of grafsteen in uw bijzijn op het graf. Als u wilt kunt u mij daarbij helpen. In veel gevallen dragen nabestaanden met elkaar het grafmonument zelf naar het graf.  Dat is een emotioneel moment, maar veel nabestaanden vertellen achteraf dat ze blij zijn dat ze het gedaan hebben.

Zelf meehelpen met plaatsen grafmonument vrouw

Fotoboekje

Na het plaatsen ontvangt u ongeveer een maand later een mooi en persoonlijk fotoboekje. Daarin staan schetsen, foto’s en teksten over het tot stand komen van het grafmonument. Het hele proces van de allereerste schetsen tot en met het (gezamenlijk) plaatsen op de begraafplaats is er in beschreven.

Memorabel: mogelijkheden in monumenten

Als grafkunstenaar ontwerp ik unieke grafstenen en grafmonumenten van verschillende materialen. Zoals glas, RVS en cortenstaal. Voor een grafmonument wordt vaak de combinatie RVS en glas gebruikt.  Deze combinatie is bijzonder doordat het glas transparant en kwetsbaar oogt, terwijl het RVS stralend, strak en sterk is.

Waar u ook voor kiest, er ontstaat altijd een uniek grafmonument of grafsteen. Anders en bijzonder van vorm en materiaal.

Vogels, harten

Voor grafmonumenten voor een partner is een hart als symbool geliefd. Ook vogels als symbool van vrijheid worden vaak gekozen. Omdat glas, metaal en RVS zo goed bewerkbaar zijn, kan vrijwel elk soort figuur gemaakt worden. Op de website ziet u meerdere voorbeelden van wat mogelijk is.

vogel op grafmonument

In eigen beheer

Elk grafmonument en iedere grafsteen maak ik in eigen beheer. U bent er van verzekerd dat alleen toegewijde vakmensen aan zullen werken. Met deze mensen werk ik al veke jaren samen. Zij beseffen allemaal dat een grafsteen of een grafmonument voor nabestaanden veel waarde heeft. Dat het belangrijk om uw wensen zo goed en mooi mogelijk uit te voeren. Ik zorg er voor dat er ruim de tijd genomen wordt om het grafmonument zo zorgvuldig en zo goed mogelijk uit te voeren.

Foto op grafsteen

Regelmatig vragen mensen me naar de mogelijkheden van een foto op een grafsteen of grafmonument. Dat zelfde geldt voor handafdrukken op een grafsteen. Foto’s, teksten, hand- of voetafdrukken het kan allemaal via ets- en lasertechnieken, haarscherp op steen, glas en RVS geplaatst worden.

Als u daar interesse in hebt maken we altijd eerst proefdrukken zodat u kunt controleren of het naar uw wens is. Ook zelf geschreven teksten en namen kunnen aangebracht worden op de grafsteen van uw dierbare.

Het kan extra persoonlijk zijn om de naam van uw geliefde in een handschrift op het grafmonument of het gedenkteken te plaatsen. Hierdoor wordt het grafmonument extra persoonlijk en uniek.

grafmonument met naam in eigen handschrift

Kennismaken?

Graag maak ik vrijblijvend kennis met u. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en wensen. Als u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben die het monument voor uw geliefde mag ontwerpen, maak ik graag vrijblijvend een aantal ontwerpen.

Ook in het geval u nog geen ideeën heeft hoe het grafmonument of de gedenksteen voor uw geliefde eruit moet zien denk ik graag met u mee! Kijkt u ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.