Het ontwerpen van kindergrafmonumenten

Een kindergrafsteen uitkiezen is enorm intensief. Een kind verliezen is immers het ergste dat iemand kan overkomen. De nachtmerrie van elke ouder. Het verdriet zit vaak nog zo ontzettend hoog, als er een grafsteen of gedenkteken voor het overleden kind uitgezocht moet worden. Daarom zet ik, Jeroen Stok, me als grafkunstenaar in om samen met u tot een unieke en persoonlijke kindergrafsteen te komen. Het ontwerpen van een kindermonument gebeurt altijd met de grootste zorgvuldigheid. Ik luister aandachtig naar uw wensen, ik ga respectvol en discreet met uw herinneringen en verhalen om en ik zorg ervoor dat er een bijzonder grafmonument gecreëerd wordt voor uw kind.

Toont alle 10 resultaten

Show sidebar
Nieuw
kindermonument met hartje

Artistiek en speels kindermonument met Swarovski kristallen

1.00
rode rozen op modern grafmonument

Bijzonder RVS Grafmonument – gedenkteken voor Arjan

2.00
grafsteen kind - zwaan

Eigentijdse Glazen Grafzerk met zwaan en handafdrukken

3.00
Artistiek glazen grafmonument met gekleurde cirkel voor kind

Grafsteen Kind – Glas met gekleurde cirkel

1.00
Modern RVS grafmonument met glazen bloemen voor jonge vrouw

Kunstzinnig grafmonument van RVS met glazen bloemen

3.00
rvs grafmonument voor meisje

Moderne RVS kindergrafsteen met harten voor jong meisje

2.00
Eigentijds RVS kindergrafsteen - gekleurde glazen hartjes voor meisje

RVS Kindermonument met hartjes van glas

2.00
Kindergrafsteen glas en RVS Dagmar

RVS Kindermonument met hartjes van glas

2.00
grafsteen kind

Modern grafmonument van RVS met ster

2.00

Kindergrafsteen | Corten Grafzerk met portret

3.00

Laat mij weten wat uw wensen zijn voor de kindergrafsteen

Een grafmonumentje voor uw kind kan niet ontworpen worden zonder de input van de ouders of andere nabestaanden. Wat bij mijn aanpak voorop staat, is dat ik dat wat uw kind kenmerkte in het kindermonument tot uiting wil laten komen. Laat me daarom aan de hand van uw verhaal, wensen en ideeën weten wat u terug wilt zien in de kindergrafsteen. Dan vertaal ik dit naar een persoonlijk en uniek gedenkteken, dat alleen maar voor uw kind gemaakt kan zijn. Aan de hand van uw ideeën en wensen bespreken we samen de mogelijkheden. Ik maak vervolgens een aantal ontwerpen. Heeft u een duidelijke voorkeur voor 1 of 2 ontwerpen? Dan werk ik die verder uit, totdat we op een definitieve variant uit komen. Ik zorg er voor dat de te ontwikkelen kindergrafsteen uw wensen beantwoordt. Ik maak bovendien nooit eenzelfde ontwerp. U bent er dus van verzekerd dat elke kindergrafsteen van mijn hand uniek, bijzonder en zeer persoonlijk is.

Volg de ontwikkeling van de kindergrafsteen op de voet

Zodra we beginnen aan de uitvoering van de kindergrafsteen, maak ik bij elke stap een foto. Zo wordt u stap voor stap op de hoogte gehouden van het proces. Ook hebben we regelmatig contact en kunt u tussentijds langs komen om de voortgang te bekijken.
Op deze manier groeit u als het ware mee in de ontwikkeling van het gedenkteken of het grafmonument voor uw kind. Volgens de ervaring van klanten helpt dit bij het verlies een plaats te geven. Het idee dat er straks een mooie, persoonlijke en unieke kindergrafsteen zal staan op het graf van uw kind, kan enige berusting geven. Er ontstaat straks immers een persoonlijke en unieke gedenkplek voor uw kind. Een monument vol met betekenis en gevoel.

Is het grafmonumentje bijna voltooid? Dan nodig ik u uit om samen met mij de laatste hand aan het kindermonument te leggen. Dit kan bijvoorbeeld het uitkiezen en positioneren van bepaalde onderdelen zijn. Is het zover dat de kindergrafsteen geplaatst kan worden? Ook daar nodig ik u voor uit. Zo bent u betrokken bij de realisatie van het grafmonumentje of gedenkteken, van het ontwerp tot de plaatsing.

Ontdek de mogelijkheden in kindermonumenten

Als grafkunstenaar realiseer ik grafmonumentjes van onder andere glas, RVS en cortenstaal. Voor een kindergraf wordt vaak voor glas gekozen, omdat dit materieel een licht en onschuldig karakter heeft. Omdat ik ook werk met gekleurd glas, is dit materiaal zeer geschikt voor kindergrafmonumenten. RVS wordt ook vaak gekozen, vanwege de gladde en strakke uitstraling. Waar u ook voor kiest, er ontstaat altijd een unieke kindergrafsteen. Zowel qua materiaal, vorm en afmeting. Qua figuren wordt vaak gekozen voor vogels, vlinders, hartjes en bloemetjes. Omdat glas en RVS zo goed bewerkbaar zijn, kan ik elk soort figuur realiseren. Doe eventueel wat inspiratie op via deze website. Dan heeft u direct een idee van wat er zoal mogelijk is. Elke kindergrafsteen wordt alleen door toegewijde vakmensen in Nederland vervaardigd. Met deze mensen werk ik al jaren samen. Zij beseffen allemaal hoe belangrijk het is uw wensen zo goed en mooi mogelijk vorm te geven in de kindergrafsteen. We nemen de tijd om het monument voor uw kind zorgvuldig en zo goed mogelijk te maken.

Kies voor een extra persoonlijke toevoeging

Naast dat u kunt kiezen uit diverse figuren, kunt u de kindergrafsteen ook verrijken met foto’s, teksten of hand- of voetafdrukken. Deze kunnen allemaal, door het gebruik van ingenieuze ets- en lasertechnieken, haarscherp geplaatst worden. Uiteraard maken we eerst wat proefdrukken. Dan kunt u controleren of het resultaat naar uw wens is. Wist u dat we ook teksten, die door uw kind geschreven zijn, in het handschrift van het kind op de kindergrafsteen kunnen aanbrengen? Het kan erg mooi zijn de naam van uw kind niet in een standaard lettertype op het grafmonument of het gedenkteken te laten zetten, maar in zijn of haar eigen handschrift. Hierdoor worden kindermonumenten nog persoonlijker en unieker. Bent u benieuwd naar welke grafmonumentjes voor kinderen ik reeds gemaakt hebt? Wilt u weten welke mogelijkheden er zijn in kindermonumenten? Neem contact met mij op voor het ontwerp en de uitvoering van een unieke kindergrafsteen voor uw kind.

Neem contact met mij op voor een unieke kindergrafsteen

Gunt u uw kind ook een bijzondere en persoonlijke kindergrafsteen? Geef dan aan mij door wat uw wensen, eisen en herinneringen zijn. Ik vertaal deze graag in enkele ontwerpen van grafmonumentjes. Laat mij weten welke ontwerpen uw voorkeur dragen, dan verfijn ik deze kindermonumenten graag voor u. Heeft u een favoriet gekozen? Dan werk ik deze eerst uit tot een model van karton of hout op ware grootte. Na uw akkoord en eventuele aanpassingen starten we met het definitieve uitvoering van het kindermonument. Vanzelfsprekend houd ik u stap voor stap op de hoogte over de ontwikkeling ervan. Doe alvast inspiratie op op deze website. Ga daarna in gesprek met mij, zodat we tot een uniek en persoonlijk resultaat kunnen komen. Bel naar 06-49351338 of stuur een e-mail naar info@memorabel.nl. Ik zorg er graag voor dat er straks een mooie, unieke en bijzondere kindergrafsteen op het graf van uw kind wordt gezet.