Grafsteen, Grafmonument, Gedenksteen of Gedenkteken van Cortenstaal

Een bijzondere manier om iemand te gedenken, is kiezen voor een grafmonument van cortenstaal. Dit bijzondere materiaal, ook wel bekend als geroest staal, heeft een zeer warme uitstraling. De levendige roestbruine kleur geeft elk grafmonument een erg persoonlijke sfeer. Hoewel u misschien denkt dat een grafmonument van corten erg gevoelig is voor roest, is dit materiaal juist weervast. Ik, grafkunstenaar Jeroen Stok, kan uw gewenste corten grafmonument voorzien van unieke en persoonlijke kenmerken van uw overleden dierbare. Ga met mij een gesprek aan over het grafmonument van cortenstaal, zodat ik me aandachtig kan richten op uw ideeën, wensen en herinneringen aan de overledene.

Toont alle 6 resultaten

Show sidebar

Kom meer te weten over cortenstaal

Wenst u een grafmonument van geroest staal? Dan is het wel prettig als u wat meer weet van dit materiaal. In de jaren 30 van de twintigste eeuw is deze staalsoort uitgevonden. Echter, toen werden er nog geen grafmonumenten van corten gemaakt. Dat is redelijk nieuw. Heeft u al eens eerder een grafsteen van cortenstaal gezien? En was u daar erg van gecharmeerd? Kies dan voor uw overleden dierbare ook voor een grafmonument van corten. Het fijne van cortenstaal is dat het prima te combineren is met andere duurzame materialen. Wenst u dus een grafmonument van enerzijds het stoere en ruwe cortenstaal, anderzijds van strak RVS en/of glas? Dat kan ik voor u vervaardigen. Graag hoor ik aan welke materialen, stijlen en vormen u denkt aangaande het te realiseren corten grafmonument.

Bespreek met mij uw wensen, ideeën en herinneringen

Ik maak nooit eenzelfde grafmonument van cortenstaal. Elk mens is namelijk uniek. Ik vind dan ook dat elke grafsteen en elk gedenkteken uniek moet zijn. Graag hoor ik welke karaktereigenschappen, eigenaardigheden, hobby’s en voorkeuren uw overleden dierbare had. Ook ben ik benieuwd naar uw ideeën, wensen en herinneringen. Naar aanleiding van al deze zaken stellen we een passend ontwerp voor een grafmonument van corten op. Ik begrijp dat er wellicht wat tijd en ruimte nodig kan zijn, om deze persoonlijke zaken te bespreken. Daar houd ik uiteraard rekening mee. Vindt u het, gedurende de uitvoering van het ontwerp, te confronterend om al tegenover het grafmonument te staan? Dan verplaatsen we dat moment gewoon naar een moment dat voor u past.

Hier bestaat een grafmonument van geroest staal uit

De metaallegering van cortenstaal bestaat uit traditioneel ijzer, silicium, nikkel, koper, fosfor, en chroom. Deze combinatie maakt van corten een zeer sterk materiaal. Cortenstaal is geroest staal, maar kan niet verder roesten. Deze roestbruine laag is namelijk een zeer dichte oxidehuid. Deze laag schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof. Het beschermt daardoor zichzelf tegen verdere oxidatie. Hierdoor geniet een corten grafmonument van een zeer lange levensduur. Het maakt het daardoor zeer geschikt als materiaal voor een gedenkplaats van een overleden dierbare. Denkt u dat de kleur van het cortenstaal in het begin nog wat vlekkerig oogt? Dat kan kloppen. De definitieve kleur zal ongeveer na anderhalf jaar zichtbaar zijn. In die periode zal uw corten grafmonument egaler en wat donkerder gaan kleuren.

Laat mij een uniek grafmonument van corten maken

Uiteraard zijn er ook corten grafmonumenten bij andere ontwikkelaars te bestellen. Echter, dit zijn vaak massaproducten waar elke keer een andere naam en datum op geplaatst wordt. Ik vind dat elke dierbare die is heengegaan een persoonlijk en uniek grafmonument van corten is gegund. Ik kan u dus verzekeren dat ik nooit twee exact dezelfde grafstenen maak. Zijn wij samen tot een definitief ontwerp gekomen? Dan neem ik u graag mee in de ontwikkeling hiervan. Zo stuur ik u bij elke stap een foto toe, zodat u vertrouwd raakt met het grafmonument. U mag zelfs aanwezig zijn bij de productie ervan. Op die manier voelt de uitvoering van het gedenkteken al als een persoonlijk onderdeel van uw rouwproces. Ook als we het grafmonument van cortenstaal gaan plaatsen, doe ik dat graag samen met u. Zo bent u nauw betrokken bij het gehele proces. Van de ontwikkeling van het idee tot de plaatsing van het grafmonument.

Ontdek de voordelen van een corten grafmonument

Als u besluit voor een grafmonument van geroest staal te gaan, dan kiest u voor een materiaal met veel voordelen. Cortenstaal:

  • Heeft een tijdloze, warme en solide uitstraling
  • Is 100% recyclebaar, duurzaam en licht in gewicht
  • Gaat tot 10x langer mee dan reguliere staalsoorten
  • Hoeft niet behandeld te worden met onderhoudsmiddelen
  • Is bijzonder sterk doch goed te bewerken (alvorens het roestproces)

Maak een afspraak met mij om uw wensen ten aanzien van het grafmonument van corten kenbaar te maken. Ik vertaal deze graag in een uniek en persoonlijk grafmonument van cortenstaal.

Maak een afspraak met mij over het grafmonument van cortenstaal

Wilt u het graf van uw overleden dierbare graag verrijken met een persoonlijk, bijzonder en uniek grafmonument van corten? Laat mij dan weten wat uw wensen, eisen en voorkeuren zijn. Ik luister aandachtig en geef u desgewenst inspiratie over de mogelijkheden. Neem anders alvast een kijkje op deze website om alvast een indruk te krijgen van wat er zoal mogelijk is met geroest staal. Neem contact met mij op door te bellen naar 06-49351338 of stuur een e-mail naar info@memorabel.nl. Laat mij een abstract, bijzonder, uniek en persoonlijk grafmonument van cortenstaal realiseren, zodat u uw overleden dierbare volledig kunt gedenken zoals u wenst.