Grafzerk met glas – RVS grafmonument met portret en zeesterren

2.00

Vrijblijvend informatie aanvragen
Omschrijving

Grafzerk met glas

Wilfried was een levensgenieter en had een passie voor duiken (diepzee) op tropische plaatsen. Voor Joy betekende Wilfried de ster in haar leven. Haar kompas voortdurend op hem afgesteld. En dat kon goed, want hij was altijd stabiel en standvastig. De schok was groot toen Wilfried onverwachts vlak voor zijn pensioen overleed.

Joy vroeg om een uniek en eigentijds monument voor Wifired dat levenslust en zijn passie uitstraalde. Zijn passie was duiken geweest. Voorkeur van Joy ging uit naar een liggende grafsteen –  een grafzerk met glas.

Ontwerp

Eerst maakten we een serie schetsen en modellen die we Joy voorlegden. In het definitieve ontwerp verwerkten we zeesterren en een golf: een verwijzing naar het duiken van Wilfried. Een foto wilden we ook in het RVS graveren

grafzerk met glas

tekst en foto Wilfried in RVS gegraveerd

Zeesterren van glas

Glaskunstenaar Mark lieten we zeesterren van glas maken. Het werden juweeltjes met prachtige “zeekleuren” De zeesterren van gekleurd glas kwamen op een spiegel van gepolijst RVS te liggen. een spiegel die de hemel weerkaatst. De sterren zijn vol van subtiele kleuren staan ook symbool voor de ster die Wilfried in Joy’s leven was. Zijn ster straalt a.h.w. ook nog overdag bestendig aan een lichte en heldere hemel.

RVS grafzerk

In het RVS van de grafzerk met glas graveerden we een golf om een gevoel van bewegen, zee en verandering mee te geven. Het ontwerp is samen met Joy uitgevoerd. Bij het plaatsen koos en verdeelde Joy zelf de zeesterren over de grafzerk met glas.

Foto graveren in graf

Een mooie foto van Wilfried samen met tekstregels is het het RVS gegraveerd.

 

Het monument staat op de begraafplaats in Zevenbergschenhoek.

Reacties

Wilfried was in his elements underwater. I wanted a monument which will be a tribute to him. Jeroen and I talked for hours and not only could I see that he cared but also how clear he was about the monument that he was going to create. Step by stel I followed his creation. The stars made by Mark completed this monument. Jeroen and Mark placed the monument, on that moment they became a part of the family. I’m proud to know these two great artists. Jeroen, Mark thank you. Joy

 

 

Wilfried was in zijn element als hij onderwater was. I wilde een grafmonument/grafzerk als eerbetoon aan hem. Jeroen en ik spraken elkaar urenlang. Niet alleen zag ik hoe oprecht betrokken hij was, maar ook hoe helder hij al in zijn geest had hoe het monument voor Wilfried eruit zou komen te zien. Stap voor stap volgde ik de totstandkoming van het gedenkteken. De glazen sterren die Mark maakten het monument af. Samen plaatsen zij het monument en op dat moment werden zij onderdeel van de familie. Ik ben trost dat ik deze twee kunstenaars heb leren kennen. Jeroen, Mark dank jullie wel!

Joy