RVS Grafmonument met orchidee van glas

3.00

Vrijblijvend informatie aanvragen
Omschrijving

Grafmonument met orchidee

Toon was een bescheiden mens en hield van de goede dingen in het leven en in de natuur. Hij was nogal filosofisch aangelegd en kwam regelmatig met verrassende en wijze opmerkingen. In samenspraak met de familie kozen we de orchidee als symbool omdat deze staat voor wijsheid, liefde, begrip en kracht. Dit alles in combinatie met schoonheid.

grafmonument met orchidee

grafmonument met orchidee

Ontwerp

Het idee van de orchidee werd uitgewerkt in een klein ontwerp in karton dat we aan de nabestaanden toonden. Hun reacties verwerkten we in het definitieve ontwerp.

Uitvoering

Het ontwerp maakten we op ware grootte in spiegelend RVS. Tijdens het maken van het grafmonument werden de nabestaanden uitgenodigd om tussendoor te komen kijken.

Glas voor grafmonument

Van glas maakten we een fraaie orchidee met een stengel van RVS. Een glaskunstenaar maakte prachtig zachtroze glas en combineerde dit met een handgevormde steel van RVS. Een prachtige orchidee van glas en hoogwaardig RVS

Spiegelkwaliteit

De orchidee werd geplaatst op een spiegel van RVS. Het RVS heeft kwaliteit 316 en is als een spiegel zo reflecterend gepolijst – “mirror-finish” wordt deze afwerking ook wel genoemd.

Plaatsing

Samen met de familie plaatsen we het monument op een zonnige dag. De RVS (inox) grafzerk staat op (onzichtbare) steunen waardoor het monument visueel lijkt te zweven.

Resultaat: exclusief grafmonument met orchidee

Het resultaat is een prachtig en exclusief grafmonument met orchidee van handgemaakt glas. De combinatie van fraai glas met spiegelend rvs geeft het grafmonument een heel exclusieve uitstraling. Een kleurenfoto die qua tint goed past bij de kleuren in het glas maakte het monument af.

Boekje

Nadat het monument geplaatst was maakten we nog een mooi boekje met foto’s van de ontwerpen, schetsen en uitvoering.

Het monument staat op de begraafplaats Jacobshof in Deurne

Reacties

Dit ontstaat wanneer deze veelzijdige en super creatieve man zijn talent met mijn hardop denken samenbrengt, in een wonderbaarlijk monument voor Toon. Eigentijds, elegant en bijzonder Tonny