grafmonument plaatsen
Nieuws

Uw uitvaartwensen vastleggen

Niet makkelijk, wel verstandig

Voor de meeste mensen voelt het een beetje ongemakkelijk om over de dood te praten. Het blijft nou eenmaal een moeilijk onderwerp. Toch is het, ongeacht uw leeftijd of uw gezondheid, verstandig om na te denken over hoe u uw uitvaart wilt vormgeven. U weet zelf toch het beste wat uw wensen zijn voor uw uitvaart. Het vastleggen van uw wensen biedt ook houvast voor uw naasten. Als het zover is, dan willen zij voor u een uitvaart regelen zoals zij denken dat u die gewild zou hebben. Het is dan wel zo prettig als ze weten wat uw wensen zijn. Het kan hen geruststellen dat ze aan uw laatste wensen voldoen.

Waar u vast over na kunt denken

Vindt u het lastig om uw uitvaartwensen met uw naasten te bespreken? Dan kunt u uw wensen ook vastleggen in een boekje of een online document. U kunt uw schriftelijke wensen natuurlijk blijven aanpassen. Wanneer u bijvoorbeeld een mooi nummer hoort dat u zou willen draaien op uw uitvaart dan voegt u deze toe aan uw wensenlijst. Wij hebben voor u wat zaken op een rij gezet waar u vast over na kunt denken:

  • Wilt u liever begraven of gecremeerd worden? En heeft u de voorkeur voor een bepaalde uitvaartverzorger?
  • Heeft u een voorkeur voor een opbaarmethode? Balseming stijgt recentelijk in populariteit, maar u kunt bijvoorbeeld ook kiezen voor koeling
  • Welke gasten wilt u dat er bij uw uitvaart aanwezig zijn?
  • Heeft u al een locatie in gedachten voor uw afscheidsceremonie? En voor een begraafplaats, of een plek waar de as uitgestrooid mag worden?
  • U kunt de grafkist, de urn of de wade vast uitkiezen
  • Heeft u een voorkeur voor een bepaald grafmonument? Dit kunt u ook vast opschrijven
  • Wat voor muziek moet er gespeeld worden op uw uitvaart? En wilt u misschien graag live-muziek? Of heeft u een gedicht, een toespraak of een boodschap die u graag laat voorlezen tijdens de ceremonie?
  • Kies vast een rouwkaart die u mooi vindt
  • U kunt ook vast nadenken over uw voorkeur in rouwvervoer en rouwbloemen

Een grafmonument van Memorabel

Wanneer u op zoek bent naar een mooi grafmonument dan kunt u terecht bij Memorabel. Voor al uw vragen kunt u bellen naar: 06-49351338. Per mail zijn wij bereikbaar via: info@memorabel.nl of contacteer Memorabel via het formulier op de website. Memorabel is de plek waar u moet zijn voor een mooi en origineel grafmonument.