herdenken dierbare
Nieuws

Uw dierbare herdenken? Dit zijn de mogelijkheden

Het herdenken van uw dierbare met een gedenksieraad

De manier waarop overleden dierbaren worden herdacht is de afgelopen jaren veranderd.
Vroeger werden er vooral grote urnen met de as van de overledene in huis te zien, maar tegenwoordig zijn er diverse urnen en andere gedenkartikelen beschikbaar. Steeds meer kiest men voor een gedenksieraad. In dit sieraad wordt een gedeelte van de as van de overledene verwerkt. Het is een subtiele, zeer persoonlijke en tastbare herinnering. U kunt zo uw dierbare altijd bij u dragen. Memorabel vertelt u graag meer over de mogelijkheden van een gedenksieraad.

De ashanger

Een ashanger is misschien nog wel het meest gekozen gedenksieraad. Deze hanger kunt u geheel naar wens laten vormgeven. Denk aan een zilveren sieraad met een hartje, waarin u de as van uw dierbare bewaard. U heeft zo een prachtig sieraad dat perfect gecombineerd kan worden met uw alledaagse kleding. U kunt het sieraad zelf met as vullen, of ervoor kiezen dit door een edelsmid of glasblazer te laten doen.

De asring

De asring wordt eveneens veel gekozen. Het is een prachtig sieraad waarmee u alle kanten op kunt. Indien uw dierbare uw gehuwde partner is, kunt u de ring als trouwring dragen. Het is een mooi symbool voor de verbondenheid tussen u en uw partner.

De as armband

De as armband is ook een unieke manier om de as van uw dierbare in te bewaren. U kunt de kleuren van de armband zelf samen laten stellen en de armband vorm laten geven door een edelsmid.

De asbedel

De asbedel is een liefdevol aandenken aan uw overleden dierbare. U kunt de bedel eenvoudig aan uw armband met andere bedels bevestigen of ervoor kiezen de bedel als enkeling aan de armband te dragen. Er zijn diverse soorten kettingen verkrijgbaar waar u makkelijk bedels aan kunt bevestigen. Kijk eens rond bij een juwelier en laat u informeren.

Toch liever een urn of gedenkteken?

Wilt u liever een urn of gedenkteken voor uw dierbare? Memorabel kan uw gewenste afscheidsmoment samenstellen, waarbij altijd rekening gehouden wordt met uw wensen.
U heeft de keuze uit diverse materialen en toepassingen en kunt uw afscheidsmoment geheel laten personaliseren. Wenst u meer informatie? Of wilt u ons direct inschakelen voor het maken van een persoonlijke urn of gedenkteken? Neem dan contact met ons op.