Abstract ontwerp van een Grafmonument, Grafsteen, Gedenksteen of Gedenkteken

Wilt u uw overleden dierbare gedenken bij een uniek, abstract grafmonument? Ik, grafkunstenaar Jeroen Stok, ontwerp deze grafsteen of dit gedenkteken graag voor u. Omdat ik werk met onder andere RVS, glas (gegoten, geblazen of gekleurd) en cortenstaal, ontstaat er al snel een uniek, abstract geheel. Ook kan ik elementen vervaardigen uit brons, lood, versteend hout en natuursteen. Gunt u uw partner, kind, familielid of relatie meer dan een standaard grafsteen? Laat mij dan iets unieks realiseren, dat perfect past bij de overledene en bij uw wensen. Maak een afspraak met mij, zodat wij samen uw wensen, ideeën en herinneringen door kunnen spreken. Naar aanleiding daarvan stel ik graag diverse ontwerpen op voor een abstract grafmonument.

Toont alle 6 resultaten

Show sidebar

Ontdek hoe een uniek, abstract grafmonument tot stand komt

Ik maak altijd unieke grafstenen en gedenktekens, omdat ik elk mens als uniek beschouw. Echter, een abstract grafmonument is niet zomaar gemaakt. Ik doe namelijk mijn uiterste best de persoonlijkheid van de overledene in het kunstwerk te vatten. Daarvoor moet ik zorgvuldig in gesprek gaan met de nabestaanden. Wenst u bepaalde hobby’s, voorkeuren, karaktereigenschappen of kenmerken van de overledene terug laten te komen in het grafmonument? Vertel het dan aan mij. Ik luister aandachtig naar uw wensen en herinneringen. Vervolgens maak ik verschillende ontwerpen van het te ontwikkelen grafmonument. U kiest daar uw favoriete variant(en) uit. Deze zal ik verder voor u uitwerken. Uiteindelijk blijft er één ontwerp over. Ik snap dat u de definitieve keuze voor een eeuwigdurend gedenkteken niet zomaar maakt. Ik geef u daarom ook precies die tijd en rust die u hiervoor nodig heeft.

Deze materialen gebruik ik voor een abstract grafmonument

Standaard grafstenen worden vaak vervaardigd van gepolijst steen. Als resultaat staat er een duizend-in-een-dozijn glanzend stenen blok bij het graf waar in standaard letters de naam en de geboorte- en sterftedatum van de overledene op worden aangebracht. Ik vind dat dan anders moet kunnen. Daarom werk ik met de volgende materialen:

  • Glas
  • Lood
  • Brons
  • Cortenstaal
  • Natuursteen
  • Versteend hout
  • Roestvast staal

Met deze duurzame materialen kan ik abstracte vormen realiseren, waardoor een uniek en persoonlijk grafmonument ontstaat. Ik gebruik alleen de beste kwaliteit materiaal en laat elk gedenkteken en elke grafsteen vervaardigen door ervaren vakmensen in Nederland. Hierdoor kunt u bovendien zelf aanwezig zijn bij het productieproces, als u dit wenst. Op die manier kunt u op een rustig tempo wennen aan het grafmonument. U raakt eraan vertrouwd. Deze betrokken aanpak zorgt ervoor dat u wellicht berusting kunt vinden in het feit dat uw overleden dierbare straks zijn of haar laatste rustplaats vindt bij een prachtig, persoonlijk abstract grafmonument. Mijn werkwijze kan dus zelfs bijdragen aan uw rouwverwerking.

Volg de uitwerking van het abstracte grafmonument

Ik zorg er graag voor dat u vanaf het begin nauw betrokken bent bij de productie van het grafmonument. U heeft het immers zelf deels ontworpen. Zodra ik begonnen ben met de uitwerking ervan, maak ik van elke stap een foto. Die stuur ik direct naar u toe. Zo ziet u precies hoever de ontwikkeling is en hoe het grafmonument eruit gaat zien. Zoals aangegeven mag u komen kijken bij de totstandkoming van het grafmonument. Ik nodig u bovendien van harte uit om zelf een bijdrage te leveren in de productie. Bijvoorbeeld bij het positioneren van een bepaald element. Denk aan een vlinder of vogel van glas of een hart van RVS. Zo maken we van een abstract grafmonument een echt persoonlijk en uniek geheel. Ben ik bij de eindfase beland van het productieproces? Wees dan ook aanwezig bij de plaatsing ervan. Door van het begin tot het eind betrokken te zijn geweest bij de productie van het abstracte grafmonument, raakt u er automatisch persoonlijk mee verbonden.

Verrijk het grafmonument met unieke toevoegingen

Heeft u al een bepaald materiaal in gedachten? En is het duidelijk in welk abstract figuur ik dat materiaal mag bewerken? Dan staat u nog voor de keus of u een persoonlijke toevoeging aan wilt laten brengen op het abstracte grafmonument. Denk aan een handafdruk, een bepaalde tekst of een bijzondere foto. U kunt kiezen uit graveren of laseren. Elk resultaat zal haarscherp zijn. Door te kiezen voor een unieke toevoeging, verandert u de grafsteen of het gedenkteken in een uniek, abstract grafmonument. Heeft u nog geen idee van de mogelijkheden? Of weet u nog niet waar uw voorkeuren liggen? Laat u dan inspireren door mijn eerder gemaakte ontwerpen, te zien op deze website. Heeft al wel wat ideeën, maar kunt u deze nog niet omvormen tot een abstract ontwerp? Laat mij u hier dan bij helpen. Ik ontwikkel graag een abstract grafmonument dat maar voor één iemand gemaakt kan zijn: uw overleden dierbare.

Benader mij voor een abstract grafmonument

Wenst u een uniek, persoonlijk en abstract grafmonument waarbij u uw overleden dierbare kunt gedenken? Ik ontwerp en realiseer deze graag voor u, volledig volgens uw wensen, ideeën en herinneringen. Heeft u nog behoefte aan inspiratie? Neem dan een kijkje tussen mijn eerdere ontwerpen. Heeft u al een bepaald ontwerp in gedachten voor de grafsteen of het gedenkteken? Maak dan een afspraak met mij, zodat we uw abstracte suggesties verder kunnen uitwerken. U bereikt mij door te bellen naar 06-49351338 of stuur een e-mail naar info@memorabel.nl. Ik realiseer graag een abstract grafmonument, zodat u straks bij een persoonlijke en unieke gedenkplaats uw overleden dierbare kunt gedenken.