Urn, Urnenmonument op maat

MONUMENTEN VOOR

STIJL

KENMERK

MATERIAAL

Toont alle 3 resultaten

 

Urn of urnenmonumenten op maat

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking

Contact opnemen

Origineel en passend urnmonument

Zoekt u een origineel en passend urnmonument voor uw overleden dierbare? In samenwerking met nabestaanden ontwerp ik moderne persoonlijke urnenmonumenten – grafkunst – van RVS, glas en cortenstaal. Altijd exclusief en uniek. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van bijzondere eigentijdse urnengraven die samen met nabestaanden tot stand kwamen. Ieder ontwerp kreeg in samenspraak met nabestaanden vorm. En van ieder ontwerp voor het urnengraf werd er maar één gemaakt. Anders zou het urnmonument tenslotte niet uniek, origineel en persoonlijk zijn.

Samen met nabestaanden ontstond zo een urnmonument dat helemaal past bij de overleden geliefde.

Modern urnmonument ontwerp ik samen met u

Een urnmonument kun je in allerlei vormen, materialen en stijlen maken. Samen met u ontwerp ik een persoonlijk gedenkteken voor op een urnengraf dat past bij uw overleden geliefde of dierbare. Het hedendaagse urnenmonument zegt als het ware iets over de overledene. Om zo’n persoonlijk gedenkteken te maken heb ik wel uw hulp nodig. Hulp in de vorm van uw verhalen, ideeën over wat wel en wat niet passend is.

Misschien heeft u zelf wel een concreet idee over het urnmonument voor uw dierbare? In dat geval denk ik graag met u mee hoe we dit zo goed en zo mooi mogelijk kunnen maken.

urnmonument
urnmonument met vogel

Proces van het maken van urnenmonumenten

Misschien klinkt het wat oneerbiedwaardig maar eigenlijk maak ik een grafkunstwerk op maat. In overleg met u maken we een mooi urnmonument dat decennia mee moet. Eeuwig hoor ik soms zelfs. Daarom willen nabestaanden vaak een “tijdloos” urnmonument. Opvallend is ook dat de voorkeur meestal uitgaat naar eenvoudig en strak. En dat vaak de beste keuze is en een mooi en tijdloos urnmonument oplevert.

De moderne urnengraven die ik met nabestaanden ontwerp zijn van moderne materialen gemaakt zoals RVS 316, Inox, cortenstaal en glas.  Combinaties van deze materialen komen het meest voor.

urnmonument urnvogel
urnvogel als urnmonument

Iedere opdracht en ontwerp voor een urnmonument begint met een vrijblijvend gesprek. In dit kennismakingsgesprek hoor ik graag uw verhaal, wensen en ideeën. Ik laat u voorbeelden zien van andere unieke ontwerpen voor o.a. urngraven en hoe deze uiteindelijk gerealiseerd werden. Samen met u kijk ik of er een klik is; of ik wel de aangewezen persoon ben om voor u het ontwerp van een bijzonder en eigentijds urnmonument voor uw dierbare geliefde te maken.

 

Kleine ontwerpen en maquettes van een urnengraf

Als er een klik is ga ik een serie schetsen en ontwerpen maken. Dat doe ik kosteloos en vrijblijvend. U betaalt alleen als u met het ontwerp verder wilt.

De ontwerpen voor een urnmonument maak ik als maquettes op schaal. Daarin probeer ik hetgeen we samen besproken hebben te verwerken. Dat duurt meestal een week of zes tot acht. Daarna nodig ik u opnieuw uit om de maquettes en de schetsen in mijn atelier aan huis te komen bekijken.

Vaak is er een ontwerp dat direct het meest aanspreekt. In veel gevallen komt er uiteindelijk een ontwerp dat combinatie is van elementen van de favoriete ontwerpen .

Als het aangepast ontwerp voor het urnmonument voor uw geliefde helemaal bevalt gaan we naar de volgende stap.

grafstenen - ontwerpen - kleine modelletjes

Model op ware grootte

Om er zeker van te zijn dat alles klopt qua verhoudingen en grootte maak ik het ontwerp voor het moderne urnenmonument eerst nog op ware grootte in een zogenaamde mock-up.  Ik nodig u dan uit om mock-up van het Urnmonument op ware grootte te komen bekijken. U krijgt dan een goede indruk hoe het urnengraf er uit komt te zien. U loopt er omheen en ziet of alles goed leesbaar is. We kunnen dan nog allerlei details ter plekke aanpassen totdat u helemaal tevreden bent.  misschien nog aangepast moeten worden.

De uitvoering van het moderne urnmonument

Het urnengraf of urnenplaat voer ik in eigen beheer uit. U bent welkom om tussendoor langs te komen om de vorderingen te bekijken. Het maken van urnengraven vraagt aandacht en zorgvuldigheid.
Als het urnegraf zo goed als klaar is nodig ik u nog een keer uit om te komen kijken of alles volledig naar wens is gedaan.

grafmonument dragen

Plaatsen van urnmonumenten op urnengraven

Als het urnenmonument helemaal naar uw zin is spreken we een datum af waarop we (samen) gaan plaatsen. Ik vind het fijn als u daarbij aanwezig bent. Als u wilt mag als u actief meehelpen. Het is iedereen belangrijk dat u het plaatsen van het gedenkteken op het urnegraf te kunnen afronden. Het plaatsen is vaak een emotioneel maar mooi moment. Ik hoor van veel nabestaanden dat ze blij zijn dat ze er bij waren en zelfs mee geholpen hadden.

Fotoboekje urnenmonumenten

Na het plaatsen van urnenmonumenten die samen tot stand komen ontvangt u later een persoonlijk fotoboekje met daarin de eerste schetsen en foto’s van iedere stap van het tot stand komen van het gedenkteken. Het gehele proces van schetsen tot en met de (gezamenlijke) plaatsing van het urnmonument op het urnengraf staat er in beschreven.

boekje grafsteen vogels

Memorabel: mogelijkheden in urnenmonumenten en gedenktekens urnengraf

Als grafkunstenaar ontwerp ik unieke urnenmonumenten en eigentijdse grafkunst van verschillende materialen. Zoals RVS, glas en het populaire cortenstaal. Voor moderne urnenmonumenten zijn combinaties van RVS , steen, glas en cortenstaal geliefd. De combinaties zijn bijzonder doordat verschillende materialen uiteenlopende kwaliteiten hebben: helder glas tegenover zwaar en sterk steen, stralend strak RVS tegenover donker warm cortenstaal.

Waar u ook voor kiest, er ontstaat altijd een uniek urnengraf. Modern of tijdloos – altijd uniek en speciaal van vorm, uitstraling en materiaalgebruik.

In eigen beheer

Elke monument maak ik in eigen beheer. Met liefde, toewijding en zorgvuldigheid werken we aan urnenmonumenten. Een urnmonument heeft voor nabestaanden veel betekenis en waarde. Daarom is het belangrijk dat uw wensen zo goed mogelijk vorm krijgen in een prachtig gedenkteken. Ik zorg er voor dat er ruim de tijd genomen wordt om het urnmonument zo zorgvuldig mogelijk uit te voeren. Alleen zo ontstaat kwaliteit.

Foto op urnmonument

Foto’s, teksten, vingerafdruk, voetafdrukken etc. kunnen via hedendaagse technieken haarscherp uitgevoerd worden op uiteenlopende materialen zoals steen, glas en RVS.

Heeft u daar interesse in? Dan maken we altijd eerst een proefdruk zodat u een goede impressie krijgt en u kunt controleren of het helemaal naar wens is. Ook teksten en namen in eigen handschrift kunnen we op het urnmonument van uw geliefde plaatsen.

Dat maakt urnenmonumenten nog persoonlijker : de naam van uw geliefde in het eigen handschrift.

grafsteen boekje

Kennismaken?

Graag maak ik vrijblijvend kennis met u. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en wensen. Als u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben die het urnengraf voor uw geliefde mag ontwerpen, maak ik graag vrijblijvend een aantal schetsen en ontwerpen.

Maar ook als u nu nog geen ideeën heeft hoe de gedenksteen voor uw geliefde eruit moet komen te zien denk ik graag met u mee! Ideeën en suggesties volop. Kijkt u ook eens rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur een e-mail naar info@memorabel.nl.

Ik hoor graag van u!