Een bijzondere Grafzerk ontwerpen?

Zoekt u een originele en mooie grafzerk speciaal voor uw overleden dierbare ontworpen? In samenspraak met nabestaanden ontwerp ik mooie en persoonlijke grafkunst.  Hieronder vindt u voorbeelden van unieke en bijzondere grafzerken die op deze wijze ontworpen en uitgevoerd zijn. Ieder ontwerp kwam in nauw overleg met de nabestaanden tot stand. En van ieder ontwerp voor de grafzerk werd er slechts één gemaakt. Anders zou het tenslotte niet meer uniek, origineel en persoonlijk zijn.

Samen met nabestaanden ontstond zo een unieke grafzerk die helemaal paste bij de overleden dierbare.

Zoekt u een originele en mooie grafzerk speciaal voor uw overleden dierbare ontworpen? In samenspraak met nabestaanden ontwerp ik mooie en persoonlijke grafkunst.  Hieronder vindt u voorbeelden van unieke en bijzondere grafzerken die op deze wijze ontworpen en uitgevoerd zijn. Ieder ontwerp kwam in nauw overleg met de nabestaanden tot stand. En van ieder ontwerp voor de grafzerk werd er slechts één gemaakt. Anders zou het tenslotte niet meer uniek, origineel en persoonlijk zijn.

Samen met nabestaanden ontstond zo een unieke grafzerk die helemaal paste bij de overleden dierbare.

MONUMENTEN VOOR

STIJL

KENMERK

MATERIAAL

grafmonument of gedenkteken op maat

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Grafzerk samen met u

Een grafzerk kun je in allerlei vormen, materialen en stijlen maken. Samen met u ontwerp ik een persoonlijke grafzerk die past bij uw overleden geliefde of dierbare. De moderne grafzerk die als het ware iets over de overledene vertelt.  Om zo’n grafzerk te kunnen maken heb ik wel uw hulp nodig. Hulp in de vorm van uw verhalen, ideeën over wat wel en wat niet past. Misschien heeft u zelf wel een concreet idee over de grafzerk voor uw dierbare? In dat geval denk ik graag met u mee hoe we dit zo goed en zo mooi mogelijk kunnen maken.

Hoe wordt een grafzerk ontworpen?

Bij het ontwerpen van een grafzerk  maken we eerst kennis met elkaar. Bij een kopje koffie of thee vertelt u mij wat u kwijt wil. Graag hoor ik uw verhalen en wensen omtrent de grafzerk. Soms kan een kleinigheid de aanleiding zijn voor een passend ontwerp. Misschien heeft u zelf concrete voorstellen en ideeën. Graag kijk ik dan met u mee hoe we dat dan het beste zouden kunnen realiseren.

Zo’n eerste gesprek is essentieel en daar neem ik dan ook graag alle tijd voor. En pas als u voelt dat er een “klik” is wil ik voor u aan het werk gaan.

Grafzerk – kleine voorbeelden

Als er een klik is maak ik vervolgens een aantal schetsen en ontwerpen voor de grafzerk voor uw geliefde. Wat we in het eerste gesprek bespraken probeer ik in de maquettes te verwerken.
Meestal nodig ik dan een week of 4 a 6 later uit in mijn atelier om de ontwerpen te komen bekijken. Vanzelfsprekend kunt u andere nabestaanden mee nemen.

In bijna alle gevallen zijn er een of twee ontwerpen die er uitspringen. Die direct al de voorkeur hebben. Het uiteindelijke ontwerp wordt vaak een combinatie van deze favorieten.

Proefmodel op ware grootte

Wanneer u over de definitieve maquette tevreden bent ga ik aan het werk om een proefmodel op ware grootte te maken. Zo’n proefmodel geeft een heel goed beeld van het uiteindelijke grafzerk. Als materiaal gebruik ik daar meestal karton of MDF voor. Door het proefmodel ziet u of de verhoudingen goed zijn, of de plaats van de tekst op de grafzerk beste is. In dit proefmodel kunnen we nog e.e.a. wijzigen. Pas als het proefmodel helemaal naar uw zin is kan de uitvoering in het definitieve materiaal beginnen. Dat materiaal kan bijvoorbeeld in RVS 316, glas, geroest staal of steen zijn.

Uitvoering grafzerk

En ook bij de uitvoering van de grafzerk informeer ik u over iedere stap. Regelmatig nodig ik u uit om in de werkplaats de vorderingen te komen bekijken. Via mail ontvangt u foto’s en video’s van de vorderingen. Zo houd ik u op de hoogte en voorkomen we dat gehaaste beslissingen genomen worden. Het is tenslotte belangrijk dat de grafzerk precies volgens uw wensen wordt uitgevoerd. Veel nabestaanden vertellen me dat ze deze manier van werken op prijs stellen. Het helpt wennen aan het feit dat er straks op het nu nog lege graf een monument komt te staan.

Plaatsen van grafzerk

Als we bijna klaar zijn met het maken van de zerk nodig ik u uit om alles nog een keer te komen bekijken in de werkplaats. En als werkelijk alles naar uw wens is komt het moment van plaatsing. We spreken dan samen een dag af om het monument daadwerkelijk op het graf te plaatsen.

Liefst plaats ik de grafzerk in uw bijzijn. Bij het plaatsen kunt u zelf meehelpen.

Het plaatsen van de grafzerk is meestal een emotioneel moment. Maar volgens veel nabestaanden  is dit vaak ook het begin van een nieuwe fase.

Volg de ontwikkeling van de grafzerk op de voet

Zoals gezegd maak ik zodra we beginnen aan de uitvoering van de grafzerk bij iedere stap foto’s die ik u toestuur. Zo wordt u stap voor stap op de hoogte gehouden van het proces. Ook hebben we regelmatig contact en kunt u tussentijds langs komen om de voortgang te bekijken. Bij belangrijke beslissingen over bijv. de keuze en de positie van hartjes of vlinders nodig ik uit om te helpen bij het bepalen hiervan.

Op deze manier volgt u de ontwikkeling van het gedenkteken of de grafzerk voor uw geliefde. Nabestaanden vertellen me regelmatig dat het hen helpt; hoe verdrietig het ook is. Er ontstaat zo een persoonlijke en unieke gedenkplek. Een monument vol met betekenis en gevoel.

Fotoboekje

Na het plaatsen van de grafzerk die samen tot stand kwam ontvangt u ongeveer een maand later nog een mooi en persoonlijk fotoboekje. Daarin staan de schetsen en foto’s die ik gemaakt heb van iedere stap in het proces. En ook teksten over het tot stand komen van de grafzerk. Het hele proces van de allereerste schetsen tot en met het (gezamenlijk) plaatsen van de grafzerk op de begraafplaats staat er in beschreven.

In eigen beheer

Ieder (familie-) grafzerk maak ik in eigen beheer. Daarmee heeft u de zekerheid dat alleen echte vakmensen met hart voor het monument dat ze maken er aan werken. Ik heb al jarenlange ervaring met deze vakmensen.  Zij weten waar ze mee bezig zijn en ze kennen mijn manier van werken en beseffen dat een gedenkteken extra waarde heeft. Om de grafzerk zo goed en zo mooi mogelijk uit te voeren nemen we ruim de tijd die er voor nodig is.

Harten grafzerk

Voor grafzerken zijn vaak harten een geliefd symbool. Dat kan op verschillende manier. Soms is juist een afwijkende vorm erg mooi. Maar ook vogels die dan symbool staan voor vrijheid of de verbinding tussen de hemel en de aarde zijn geliefd. Glas, metaal en RVS zijn goed te snijden met laser of zelfs met water. Tegenwoordig kan bijna iedere vorm wel gemaakt worden. Kijk op deze website voor wat zoal mogelijk is.

Foto op grafzerk

Regelmatig vragen mensen me naar de mogelijkheden van een foto op een grafzerk. Dat zelfde geldt voor handafdrukken, teksten en vingerafdrukken. Het kan allemaal via ets- en lasertechnieken, haarscherp op steen, glas en RVS geplaatst worden.

Als u daar interesse in heeft maken we altijd eerst proefdrukken zodat u kunt controleren of het naar uw wens is. Ook handgeschreven teksten en namen kunnen aangebracht worden op de grafzerk van uw dierbare.

Het kan extra persoonlijk zijn om de naam van uw geliefde in zijn of haar eigen handschrift op de grafzerk of het gedenkteken te plaatsen.

Kennismaken?

Graag maak ik vrijblijvend met u kennis. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en eventuele wensen. Als er een klik is waarbij u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben om het monument voor uw geliefde te mogen ontwerpen maak ik graag vrijblijvend een aantal ontwerpen.

Ook als u nog geen idee heeft hoe een grafzerk of gedenkteken voor uw geliefde eruit moet komen te zien denk ik graag met u mee! Kijk ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur een e-mail naar info@memorabel.nl. Ik hoor graag van u!

grafkunstenaar Jeroen Stok
Jeroen Stok