Moderne grafsteen laten ontwerpen?

Zoekt u een originele moderne grafsteen voor uw geliefde of dierbare overledene? In samenspraak met nabestaanden ontwerp ik bijzondere en persoonlijke grafstenen van RVS, glas, steen en cortenstaal. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van unieke ontwerpen van grafstenen die op deze manier tot stand kwamen. Ieder ontwerp kreeg in nauw overleg met de nabestaanden vorm. En van ieder ontwerp werd slechts één grafsteen gemaakt. Anders zou het niet uniek en persoonlijk zijn.

Samen met nabestaanden ontstaat zo een unieke grafsteen die helemaal past bij de overleden geliefde of dierbare.

Zoekt u een originele moderne grafsteen voor uw geliefde of dierbare overledene? In samenspraak met nabestaanden ontwerp ik bijzondere en persoonlijke grafstenen van RVS, glas, steen en cortenstaal. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van unieke ontwerpen van grafstenen die op deze manier tot stand kwamen. Ieder ontwerp kreeg in nauw overleg met de nabestaanden vorm. En van ieder ontwerp werd slechts één grafsteen gemaakt. Anders zou het niet uniek en persoonlijk zijn.

Samen met nabestaanden ontstaat zo een unieke grafsteen die helemaal past bij de overleden geliefde of dierbare.

MONUMENTEN VOOR

STIJL

KENMERK

MATERIAAL

grafmonument of gedenkteken op maat

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Moderne grafsteen ontwerpen samen met u

Een grafsteen kun je in allerlei vormen, materialen en stijlen maken. Samen met u ontwerp ik een persoonlijke grafsteen die past bij uw overleden geliefde of dierbare. De moderne grafsteen vertelt als het ware iets over de overledene. Om zo’n grafsteen te kunnen maken heb ik wel uw hulp nodig. Hulp in de vorm van uw verhalen, ideeën over wat wel en wat niet past. Misschien heeft u zelf wel een concreet idee over de grafsteen voor uw dierbare? In dat geval denk ik graag met u mee hoe we dit zo goed en zo mooi mogelijk kunnen maken.

grafsteen van RVS eb cortenstaal

Proces van het maken van de grafsteen

Misschien klinkt het wat oneerbiedwaardig maar eigenlijk maak ik een grafsteen op maat. In overleg met u maken we een mooi monument of grafsteen die lange tijd mee moet. Eeuwigdurend hoor ik soms zelfs. Daarom zeggen nabestaanden vaak dat het liefst een tijdloos grafmonument moet worden. Opvallend is ook dat vaak eenvoudig en strak de voorkeur heeft en meestal de mooiste en tijdloze grafstenen oplevert.

De moderne grafstenen die ik met nabestaanden ontwerp zijn vaak van eigentijdse materialen als RVS 316, Inox, geroest cortenstaal of glas gemaakt. Combinaties van materialen komen veel voor.

grafsteen glas met orchidee

Iedere grafsteen begint met een gesprek. In een vrijblijvend kennismakingsgesprek hoor ik graag uw verhaal, wensen en ideeën. Ik laat u voorbeelden zien van andere unieke ontwerpen en hoe deze uiteindelijk gerealiseerd werden. Samen onderzoeken we of er een klik is; of ik voor u de aangewezen persoon ben om het ontwerp van een bijzondere eigentijdse grafsteen voor uw geliefde of dierbare mag maken.

RVS grafsteen voor ouders

Kleine maquettes van een grafsteen

Als er een klik is ga ik een serie schetsen en ontwerpen maken. Dat doe ik kosteloos en vrijblijvend. U betaalt alleen als u met het ontwerp verder wilt.

In de ontwerpen die ik als maquettes op schaal maak verwerk ik hetgeen we samen besproken hebben. Een week of zes na ons eerste gesprek nodig ik u uit om de maquettes en de schetsen te komen bekijken in mijn atelier.

Meestal zijn er twee of drie ontwerpen die het meest aanspreken. Vaak ontstaat er uiteindelijk weer een nieuw ontwerp waarin elementen van de eerste favoriete ontwerpen verwerkt zijn.

Als het aangepast ontwerp voor de grafsteen voor uw geliefde helemaal bevalt komt de volgende stap.

grafstenen - ontwerpen - kleine modelletjes

Model op ware grootte

Om er zeker van te zijn dat alles klopt qua verhoudingen en grootte maak ik het ontwerp voor de eigentijdse grafsteen op ware grootte.  U bent dan uitgenodigd om het ontwerp op ware grootte te komen bekijken. U kunt er dan omheen lopen en zien of de tekst goed genoeg leesbaar is, of details misschien nog aangepast moeten worden.

In deze fase kunnen we de details van het ontwerp voor de grafsteen nog aanpassen. Ter plekke kunnen we direct zaken aanpassen en de verschillende varianten bekijken, zodat de grafsteen straks in het echt 100% naar uw zin is.

proefmodel grafsteen

Het maken van de eigentijdse grafsteen

De grafsteen voer ik in eigen beheer uit. U kunt langs komen om de vorderingen te bekijken. Iedere keer als er een stap gezet moet worden (bijv. de tekst graveren, toevoegingen positioneren etc.) nodig ik u uit om mee te kijken of als u dat wilt om mee te helpen.
Als de grafsteen zo goed als klaar is nodig ik u nog een keer uit om te komen kijken of alles volledig naar wens is gedaan.

grafmonument dragen

Plaatsen van de grafsteen

Als de grafsteen helemaal naar uw zin is spreken we een datum af waarop we (samen) de grafsteen gaan plaatsen. Ik vind het prettig als u daarbij aanwezig kunt zijn. U mag als u dat wilt meehelpen. Het is voor iedereen belangrijk u volledig tevreden bent over de grafsteen voor uw geliefde. Om het zo ook te kunnen afronden. Het plaatsen van een grafsteen is vaak een emotioneel moment. Ik hoor van veel nabestaanden dat ze blij zijn dat ze er bij waren en zelfs mee geholpen hadden.

Fotoboekje

Na het plaatsen van de moderne grafsteen die samen tot stand kwam ontvangt u na ongeveer een maand een mooi en persoonlijk fotoboekje. Daarin staan de schetsen en foto’s die ik gemaakt heb van iedere stap in het proces. En ook teksten over het tot stand komen van de grafsteen. Het hele proces van de allereerste schetsen tot en met het (gezamenlijk) plaatsen van de grafsteen op de begraafplaats staat er in beschreven.

boekje grafsteen vogels

Memorabel: mogelijkheden in grafstenen en monumenten

Als grafkunstenaar ontwerp ik unieke grafstenen en eigentijdse grafmonumenten van verschillende materialen. Zoals glas in allerlei soorten, RVS 316 en cortenstaal. Voor een moderne grafsteen is de combinatie RVS en glas vaak in gebruik. Deze combinatie is zo bijzonder doordat het glas helder is en kwetsbaar oogt, terwijl het RVS stralend, strak en sterk is.

Waar u ook voor kiest, er ontstaat altijd een unieke grafsteen. Eigentijds of tijdloos – altijd anders en bijzonder van vorm en materiaal.

In eigen beheer

Elke grafsteen maak ik in eigen beheer. Zo bent u er van verzekerd dat alleen maar toegewijde vakmensen aan de grafsteen werken. Met deze vakmensen werk ik al heel veel jaren samen. Zij beseffen allemaal dat een grafsteen voor nabestaanden veel waarde heeft. Dat het daarom belangrijk is om uw wensen zo goed en mooi mogelijk uit te voeren. Ik zorg er voor dat er ruim de tijd genomen wordt om de grafsteen zo zorgvuldig en zo goed mogelijk uit te voeren.

Foto op grafsteen

Regelmatig vragen mensen me naar de mogelijkheden van een foto of handafdrukken op een grafsteen. Foto’s, teksten, vingerafdruk, voetafdrukken etc. het kan bijna allemaal via moderne ets- en lasertechnieken. Haarscherp uitgevoerd op materialen als steen, glas en RVS.

Als u daar interesse in hebt maak ik eerst altijd een proefdruk zodat u een indruk krijgt en natuurlijk zodat u kunt controleren of het helemaal naar wens is. Ook handgeschreven teksten en namen kunnen op de grafsteen van uw geliefde.

Dat maakt de grafsteen nog meer persoonlijk: de naam van uw geliefde in een handschrift.

grafsteen boekje

Kennismaken?

Graag maak ik vrijblijvend kennis met u. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en wensen. Als u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben die de grafsteen voor uw geliefde mag ontwerpen, maak ik graag vrijblijvend een aantal schetsen en ontwerpen.

Maar ook als u nu nog geen ideeën heeft hoe de gedenksteen voor uw geliefde eruit moet komen te zien denk ik graag met u mee! Ideeën en suggesties volop. Kijkt u ook eens rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur een e-mail naar info@memorabel.nl.

Ik hoor graag van u!