Grafsteen op maat laten ontwerpen

Een grafsteen uitzoeken voor een dierbare is geen makkelijk proces. Dat u een grafsteen wil plaatsen op het graf van uw dierbare, weet u uiteraard wel zeker. Maar de keuze voor de vorm, de tekst en het materiaal maken het kiezen voor een grafsteen tot een lastige opgave. U wilt namelijk wel dat de grafsteen past bij de persoon die u herdenkt. Bij Memorabel kunt u een unieke grafsteen die helemaal voldoet aan uw persoonlijke wensen laten ontwerpen en maken. Elke grafsteen is maatwerk. Dit betekent dat iedere grafsteen uniek en persoonlijk is.

Toont alle 9 resultaten

Show sidebar
traditioneel-familiegraf-gecombineerd-met-modern-rvs

Familiegraf met vogel | Modern RVS en traditionele grafsteen gecombineerd

1.00
Artistiek glazen grafmonument met Japanse bloesemtak voor partner

Glazen grafsteen met artistieke Japanse bloesemtak

1.00

Grafmonument | Bijzonder & speels | RVS met bloem – lelie

1.00
babygraf Casper

Grafsteen baby – speels en artistiek vosje van corten

1.00
Artistiek glazen grafmonument met gekleurde cirkel voor kind

Grafsteen Kind – Glas met gekleurde cirkel

1.00
glazen grafsteen met tekening orchidee

Grafsteen van glas voor moeder

1.00
glazen grafsteen met RVS en handafdrukken

Modern Gedenkteken voor echtgenoot van Glas en RVS

3.00
Nieuw
Detail RVS modern grafmonument voor partner echtgenoot

Modern Grafmonument van RVS met handafdrukken en verlichting

3.00
Details glazen vogeltjes - kunstzinnige glazen grafzerk voor partner

Moderne artistieke grafzerk van glas met vogeltjes

2.00

Grafsteen maken we samen met u

Grafstenen zijn er in allerlei vormen, materialen en stijlen. Samen met alle betrokkenen van uw overleden dierbare zorgt Memorabel voor de realisatie van een passende en persoonlijke grafsteen. Deze passende en persoonlijke grafsteen is een grafsteen die iets vertelt over uw dierbare. Bij de realisatie van de grafsteen wordt u betrokken tijdens het gehele proces.

Proces van het maken van de grafsteen

Het maken van een grafsteen op maat gaat in enkele stappen en kan een aantal maanden duren, omdat het een eeuwigdurend en tijdloos monument moet opleveren. Samen met u brengen we uw wensen in kaart en kijken we hoe we een mooi en persoonlijk afscheidsmonument kunnen realiseren. Ook bekijken we samen de mogelijkheden voor het materiaal, de stijl en eventuele kenmerken van de grafsteen. U krijgt alle ruimte om uw verhaal te vertellen en om uw wensen en ideeën voor het ontwerp van de grafsteen kenbaar te maken. Stap voor stap bespreken we met u de onderdelen van het ontwerp, zodat we overhaaste beslissingen voorkomen.

Ontwerp van de grafsteen

Naar aanleiding van wat we besproken hebben, maakt Memorabel een aantal ontwerpen en schetsen. Die schetsen nemen we met u door. Op basis van uw opmerkingen komen we tot een aangepast ontwerp. Hiervan maken we een maquette op schaal. Soms in meerdere varianten. Spreekt het model u aan?

Dan maken we vervolgens een berekening van de definitieve kosten van de grafsteen en een “mockup model” op ware grootte.

Zodat u het ontwerp op ware grootte kunt bekijken, er omheen kunt lopen, kunt zien of de tekst wel leesbaar genoeg is etc.  We kunnen dan nog details aanpassen, zodat de grafsteen straks in het echt 100% naar uw zin is.

Plaatsen van de grafsteen

Als het ontwerp is uitgevoerd en goedgekeurd spreken we een datum af waarop we de grafsteen gaan plaatsen. Wij vinden het zeer prettig als u daarbij aanwezig bent en eventueel meehelpt. Het is voor iedereen belangrijk om een gevoelig traject als het realiseren van een grafsteen voor een dierbare naar tevredenheid af te ronden.

Contact met Memorabel

Na het overlijden van een dierbare is het vaak moeilijk om u te oriënteren op het uitzoeken en het maakproces van een grafsteen. Wij adviseren u om op een rustig moment geheel vrijblijvend te komen kijken hoe het maken van een grafsteen in zijn werk gaat. Dan bent u er ‘straks’ goed op voorbereid. U kunt hiervoor contact opnemen met Memorabel via 0320-218676 of via info@memorabel.nl. Wij maken graag een afspraak met u om de mogelijkheden van het maken van een grafsteen met u te bespreken.