Grafmonument dat helemaal aansluit bij uw wensen

Op het moment dat u een grafmonument moet uitkiezen, zult u merken dat dit geen gemakkelijke opgave is. Zoiets gaat ook niet over één nacht ijs. U weet namelijk wel heel zeker dat u graag een mooi grafmonument wilt plaatsen op het graf van uw dierbare. Maar als u plotseling voor de keuze komt te staan om te bepalen wat de vorm, de tekst en het materiaal van het grafmonument moeten zijn, wordt het een ingewikkeld verhaal. U wilt natuurlijk wel dat het grafmonument helemaal past bij het leven van uw overleden dierbare. Bij Memorabel kunt u een uniek grafmonument laten ontwerpen dat helemaal voldoet aan uw persoonlijke wensen. Het maken van een grafmonument is namelijk maatwerk, omdat elk gedenkteken uniek en persoonlijk is. Memorabel begeleidt u tijdens dit hele proces.

Resultaat 1–12 van de 39 resultaten wordt getoond

Show sidebar
babygraf met vogels en bloemen

Bijzondere grafsteen baby met vogels en bloemen

2.00
Nieuw
kindermonument met hartje

Artistiek en speels kindermonument met Swarovski kristallen

1.00
rode rozen op modern grafmonument

Bijzonder RVS Grafmonument – gedenkteken voor Arjan

2.00
Nieuw
Detail RVS modern grafmonument voor partner echtgenoot

Modern Grafmonument van RVS met handafdrukken en verlichting

3.00
RVS grafzerk detail

Bijzondere en unieke RVS grafzerk met tranen voor verzamelgraf

1.00
Kindergrafmonument babygraf met vlinders

Bijzonder babygraf met RVS hart en glazen vlinders

2.00
Detail-kunstzinnig-gedenkten-voor-moeder-corten-staal-met-vlinders-harten

Artistiek corten grafmonument moeder met gekleurde harten

2.00
modern spiegelend RVS grafmonument voor ouders

Kunstzinnige Grafzerk met ronde RVS spiegel

2.00
Grafkunst Detail prachtige gekleurde rode glazen bloemen gedenkteken voor partner

Eigentijds grafmonument met glas – prachtige bloemen

3.00
Abstract en eigentijds RVS Grafmonument met ring Mobius voor partner met beplanting

Modern graf met RVS ring van Möbius – oneindigheidsteken

2.00
grafsteen kind - zwaan

Eigentijdse Glazen Grafzerk met zwaan en handafdrukken

3.00
Artistiek Gedenkteken met gekleurde blokken glas en RVS voor partner

Moderne Grafzerk met gekleurde blokken glas voor partner

3.00

Grafmonument samen met u op maat maken

Grafmonumenten zijn te maken in vele vormen, materialen en stijlen. Samen met alle betrokkenen van de overledene zorgt Memorabel voor de realisatie van een passend en persoonlijk grafmonument dat echt iets over het leven van uw dierbare vertelt. Bij de productie van het grafmonument betrekken we u tijdens het hele proces; vanaf het eerste ontwerp tot aan de realisatie van het grafmonument.

Maken van het grafmonument

In een aantal zorgvuldige stappen maken we een grafmonument voor uw dierbare. Dat is een proces dat enkele maanden kan duren. Het is namelijk ons doel om een tijdloos en eeuwigdurend grafmonument te maken. Samen met u brengen we uw wensen in kaart en bekijken we hoe we een mooi en persoonlijk herdenkingsteken kunnen maken. Ook de mogelijkheden voor het materiaal, de stijl en eventuele kenmerken van het grafmonument bekijken we samen met u. U krijgt daarbij alle ruimte om uw verhaal te vertellen en om uw wensen en ideeën voor het ontwerp van het grafmonument te uiten. Kortom: stap voor stap bespreken we de onderdelen van het ontwerp, zodat er geen overhaaste beslissingen genomen worden.

Ontwerp van het grafmonument

Nadat we alles met u doorgenomen hebben, maakt Memorabel een aantal ontwerpen en schetsen voor het grafmonument. Die schetsen bespreken we uitgebreid met u. Op grond van uw aanwijzingen op de schetsen maken we een aangepast ontwerp. Op basis van dit ontwerp maken we een maquette van het grafmonument op schaal. Soms zelfs in een aantal varianten. Als het ontwerp naar uw wens is, maken we een berekening van de definitieve kosten van de verschillende varianten van het grafmonument.

Grafmonument op ware grootte

De volgende stap is om het ontwerp voor het grafmonument op ware grootte als “mockup” of “dummy” te maken. Met dit model van karton of MDF krijgt u een goed beeld hoe het eindresultaat straks wordt. U ziet het grafmonument op ware grootte, u heeft de mogelijkheid om er omheen te lopen, goed te kijken of alles klopt en naar uw zin is. Moet de tekst misschien nog wat groter, of op een andere plaats? Het kan allemaal nog aangepast worden, zodat u de zekerheid hebt dat het grafmonument straks helemaal naar uw tevredenheid is.

 

Plaatsen van het grafmonument

Nadat u het ontwerp en de uitvoering daarvan heeft goedgekeurd, leggen we met u een datum vast om het grafmonument te plaatsen. We staan graag even stil met u bij dit belangrijk moment. Wij waarderen het dan ook enorm als u bij de plaatsing aanwezig bent. Het is voor iedereen belangrijk om een traject als het realiseren en plaatsen van een grafmonument voor een overleden naar tevredenheid af te ronden.

Contact met Memorabel

Na het overlijden van een dierbare is het niet eenvoudig om u te oriënteren en te focussen op het uitzoeken en het maakproces van een grafmonument. Wij adviseren u dan ook om op een rustig moment geheel vrijblijvend te komen kijken hoe het maken van een grafmonument in zijn werk gaat. Dan bent u er ‘straks’ alvast goed op voorbereid. U kunt hiervoor contact opnemen met Memorabel via 0320-218676 of via info@memorabel.nl. Wij maken graag een afspraak om de mogelijkheden van het maken van een grafmonument met u te bespreken.