Een mooi modern grafmonument laten ontwerpen?

Zoekt u een origineel en passend grafmonument voor uw overleden dierbare? In samenwerking met nabestaanden ontwerp ik moderne persoonlijke grafmonumenten – grafkunst – van RVS, glas en cortenstaal. Altijd exclusief en uniek. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van bijzondere eigentijdse grafmonumenten die samen met nabestaanden tot stand kwamen. Ieder ontwerp kreeg in samenspraak met nabestaanden vorm. En van ieder ontwerp voor het grafmonument werd er maar één gemaakt. Anders zou het grafmonument tenslotte niet uniek, origineel en persoonlijk zijn.

Samen met nabestaanden ontstond zo een grafmonument dat helemaal past bij de overleden geliefde.

Zoekt u een origineel en passend grafmonument voor uw overleden dierbare? In samenwerking met nabestaanden ontwerp ik moderne persoonlijke grafmonumenten – grafkunst – van RVS, glas en cortenstaal. Altijd exclusief en uniek. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van bijzondere eigentijdse grafmonumenten die samen met nabestaanden tot stand kwamen. Ieder ontwerp kreeg in samenspraak met nabestaanden vorm. En van ieder ontwerp voor het grafmonument werd er maar één gemaakt. Anders zou het grafmonument tenslotte niet uniek, origineel en persoonlijk zijn.

Samen met nabestaanden ontstond zo een grafmonument dat helemaal past bij de overleden geliefde.

MONUMENTEN VOOR

STIJL

KENMERK

MATERIAAL

grafmonument of gedenkteken op maat

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Een modern grafmonument

Een grafmonument voor uw dierbare ontwerpen kan niet zonder uw verhaal en herinneringen. Alleen door met u uitgebreid in gesprek te gaan kan een echt persoonlijk grafmonument ontwerpen worden. Een persoonlijk grafmonument is uniek en dat wil zeggen dat er maar één van gemaakt kan worden.

Ontwerp eigentijds grafmonument – hoe gaat het in zijn werk?

Eerst maak ik graag vrijblijvend kennis met u. Bij een bakje koffie of thee vertelt u me wat u kwijt wil. Ik luister graag naar uw verhalen en herinneringen over uw geliefde overledene. Vaak kan een kleinigheid heel typerend zijn en gebruikt worden in het grafmonument. Misschien heeft u zelf concrete ideeën en voorstellen? Ik hoor ze dan graag.

Een eerste gesprek is erg belangrijk en daar neem ik dan ook alle tijd voor. Pas wanneer u het gevoel heeft dat u bij mij aan het juiste adres bent en er een “klik” is wil ik voor u aan het werk gaan.

Kleine ontwerpen

Ik maak vrijblijvend een aantal schetsen,  ontwerpen en kleine maquettes voor het moderne grafmonument. Vanzelfsprekend doe ik dat in overleg met u. Hetgeen we besproken hebben verwerk ik in de ontwerpen. Na een week of 4 a 6 nodig ik u uit om deze ontwerpen te komen bekijken en bespreken.

Samen kijken we of er een ontwerp bij zit dat u aanspreekt. Vaak willen nabestaande een combinatie van 2 of 3 ontwerpen. Dat kan. Als u tevreden bent over een ontwerp ga ik aan de slag om er een proefmodel op ware grootte van te maken. Het proefmodel maak ik meestal van karton of MDF.

Model op ware grootte

Met het proefmodel op ware grootte kunt u zien of het monument de juiste verhoudingen heeft. Of de tekst de juiste grootte heeft en op de juiste plaatst staat.  In dit stadium kunnen we nog volop wijzigingen aanbrengen. Als dit proefmodel na eventuele aanpassingen helemaal akkoord is begin ik aan het definitieve grafmonument in het uiteindelijke materiaal. Dat materiaal kan bijvoorbeeld RVS, glas, geroest staal of steen zijn.

Stap voor stap naar het definitieve grafmonument

Ook het maken van het moderne grafmonument doe ik stapje voor stapje en daarbij wordt u voortdurend op de hoogte gehouden. Zo ontvangt u regelmatig foto’s en video’s en bespreek ik telefonisch de voortgang. U bent welkom om in de werkplaats de vorderingen van het grafmonument te komen bekijken. In sommige gevallen kunt zelf meehelpen bij belangrijke beslissingen. Hieronder ziet u bijvoorbeeld moeder en dochter kleurpoeders in het glas strooien.

Ik zorg er voor dat alles volgens onze afspraken en uw wensen gebeurt. Aan stress, haastwerk en grote stappen snel thuis heb ik een hekel. Doe ik niet aan.  Ik zeg altijd: je kunt het maar 1x goed doen. En als daar meer tijd voor nodig is dan is dat maar zo.

Immers het grafmonument is bedoeld om lange tijd te blijven staan en dan moet het wel goed zijn. Deze manier van werken is volgens veel nabestaanden prettig. Ze vertellen me dat het helpt om te wennen dat er een modern grafmonument aankomt. De overgang van een leeg graf naar een mooie gedenkplek is zo minder groot. Veel nabestaanden vertellen me ook dat als het monument eenmaal geplaatst is er een nieuwe fase aanbreekt.

Eigentijds grafmonument op het graf plaatsen

Graag nodig ik u uit om bij het plaatsen van het grafmonument aanwezig te zijn. In veel gevallen willen nabestaanden graag meehelpen. Dat kan in de meeste gevallen wel. Soms dragen nabestaanden het grafmonument zelf naar het graf.  Het plaatsen is een emotioneel moment, maar tegelijkertijd is er veel te doen. Vaak hoor ik achteraf van nabestaanden dat ze heel blij zijn dat ze mee konden helpen.

Fotoboekje

Na het plaatsen van het grafmonument ontvangt u ongeveer een maand later een mooi en persoonlijk fotoboekje. Daarin staan schetsen, foto’s en teksten over het tot stand komen van het grafmonument. Het hele proces van de allereerste schetsen tot en met het (gezamenlijk) plaatsen op de begraafplaats is er in beschreven.

Memorabel: mogelijkheden in grafmonumenten

Als grafkunstenaar maak ik grafmonumenten van onder andere glas, RVS en cortenstaal. Voor een grafmonument wordt vaak RVS en glas gekozen. De combinatie van deze twee materialen is mooi. Het glas licht, kwetsbaar en kleurrijk en het RVS stralend, strak en sterk. Vooral gekleurd glas is vaak gebruikt in kindergrafmonumenten. RVS wordt ook vaak gekozen, vanwege de gladde en strakke uitstraling. Waar u ook voor kiest, er ontstaat altijd een unieke kindergrafsteen. Zowel qua materiaal, vorm en afmeting.

 

Qua figuren wordt in monumenten vaak gekozen voor vogels, vlinders, harten of bloemen. Omdat glas en RVS zo goed bewerkbaar zijn, kan ik vrijwel elk soort figuur realiseren. Op de website ziet u meerdere voorbeelden van wat mogelijk is. Elk eigentijds grafmonument  maak ik in eigen beheer en er werken alleen toegewijde vakmensen aan. Met deze mensen werk ik al jaren samen. Zij beseffen allemaal hoe belangrijk het is uw wensen zo goed en mooi mogelijk vorm te geven in het gedenkteken. We nemen ruim de tijd om het monument voor uw dierbare zo zorgvuldig en zo goed mogelijk te maken.

Materialen die geschikt zijn voor een modern grafmonument

Als grafkunstenaar werk ik onder andere met glas, RVS en cortenstaal (geroest staal) maar ook met traditionele steen. Omdat glas een licht en puur karakter heeft, combineer ik vaak glazen objecten in een grafmonument. Een grafmonument van glas is gewild, maar ook de combinatie van het stralende RVS met helder of gekleurd glas is heel mooi en subtiel. Het past goed bij een modern en eigentijds grafmonument of gedenkteken. Bovendien zijn het “zuivere” materialen die onderhoudsvrij zijn.

Maar welk materiaal u ook kiest, ik ontwerp en maak altijd een respectvol, bijzonder en uniek grafmonument dat past bij uw wensen en de eisen van de begraafplaats.

Bekijk de voorbeelden op deze website, graag hoor ik wat u mooi vindt en wat u aanspreekt.

 

Foto in grafmonument verwerken

Een foto op een graf plaatsen kan op verschillende manieren. Het mooist is het geïntegreerd kan worden in het grafmonument zelf. Ook een vingerafdruk, handafdruk en een naam in eigen handschrift kan met ets- en lasertechnieken haarscherp en duurzaam in met materiaal gegraveerd worden. Dat kan o.a. in RVS glas en steen.

Een aantal proefdrukken geven u een goede indruk van het eind resultaat.  Het maakt het grafmonument extra persoonlijk.

Memorabel: meer mogelijkheden in grafmonumenten

Als grafkunstenaar ontwerp ik alleen maar persoonlijke grafkunst van verschillende materialen als glas, RVS 316 (Inox) en cortenstaal. Voor een modern grafmonument maak ik vaak ongebruikelijke combinaties zoals corten met RVS. Of glasfusion met helder glas met geborsteld RVS.  Wat uw keuze ook is, het grafmonument dat we samen maken wordt altijd uniek, persoonlijk en erg mooi. Anders dan de rest.

Vogels, harten

Voor grafmonumenten voor een dierbare is een hart als symbool geliefd. Ook vogels als symbool van vrijheid worden vaak gekozen. Omdat glas, metaal en RVS zo goed bewerkbaar zijn, kan vrijwel elk soort figuur gemaakt worden. Op de website ziet u meerdere voorbeelden van wat mogelijk is.

Kennismaken?

Graag maak ik vrijblijvend kennis met u. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en wensen. Als u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben die het monument voor uw geliefde mag ontwerpen, maak ik graag vrijblijvend een aantal ontwerpen.

Ook in het geval u nog geen ideeën heeft hoe het grafmonument of de gedenksteen voor uw geliefde overledene eruit moet zien denk ik graag met u mee! Kijkt u ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.