Gedenkteken op maat laten ontwerpen

Het is geen gemakkelijk proces om een gedenkteken uit te kiezen voor een overleden dierbare. U weet namelijk wel heel zeker dat u graag een mooi gedenkteken wilt plaatsen op het graf van uw dierbare. Maar als u plotseling voor de keuze komt te staan om te bepalen wat de vorm, de tekst en het materiaal van het gedenkteken moeten zijn, is het ineens niet meer zo eenvoudig. U wilt namelijk wel dat het gedenkteken past bij het leven van de dierbare die u herdenkt. Bij Memorabel kunt u een uniek gedenkteken dat volledig voldoet aan uw persoonlijke wensen laten ontwerpen en maken. Elk gedenkteken is namelijk maatwerk, omdat elk gedenkteken uniek en persoonlijk is. Memorabel begeleidt u tijdens dit hele proces.

Resultaat 1–12 van de 30 resultaten wordt getoond

Show sidebar
rode rozen op modern grafmonument

Bijzonder RVS Grafmonument – gedenkteken voor Arjan

2.00
RVS grafzerk detail

Bijzondere en unieke RVS grafzerk met tranen voor verzamelgraf

1.00
Kindergrafmonument babygraf met vlinders

Bijzonder babygraf met RVS hart en glazen vlinders

2.00
Detail-kunstzinnig-gedenkten-voor-moeder-corten-staal-met-vlinders-harten

Artistiek corten grafmonument moeder met gekleurde harten

2.00
gedenkteken Bronzen beeldje - grafkunst - graf vader

Artistiek Gedenkteken voor vader – RVS met kunstzinnig brons

1.00
glazen grafsteen met RVS en handafdrukken

Modern Gedenkteken voor echtgenoot van Glas en RVS

3.00
Abstract en eigentijds RVS Grafmonument met ring Mobius voor partner met beplanting

Modern graf met RVS ring van Möbius – oneindigheidsteken

2.00
RVS Modern Gedenkteken van twee ringen voor partner van gepolijst RVS

Modern artistiek Gedenkteken RVS met samengesmeedde ringen

2.00
Artistiek glazen grafmonument met gekleurde cirkel voor kind

Grafsteen Kind – Glas met gekleurde cirkel

1.00
Artistiek glazen grafmonument met Japanse bloesemtak voor partner

Glazen grafsteen met artistieke Japanse bloesemtak

1.00
Modern RVS grafmonument met glazen bloemen voor jonge vrouw

Kunstzinnig grafmonument van RVS met glazen bloemen

3.00
grafmonument glas

Kleurrijk Grafmonument van glas met harten samengesmolten

3.00

Gedenkteken samen met u op maat maken

Gedenktekens zijn er in vele vormen, materialen en stijlen. Samen met alle betrokkenen van de overleden dierbare zorgt Memorabel voor de realisatie van een passend en persoonlijk gedenkteken dat echt iets over het leven van uw dierbare vertelt. Bij de productie van het gedenkteken wordt u betrokken tijdens het proces vanaf het eerste ontwerp tot aan de realisatie van het gedenkteken.

Maken van het gedenkteken

In een aantal zorgvuldige stappen maken we een gedenkteken voor u. Daardoor kan het maakproces enkele maanden duren. Het doel is namelijk om een tijdloos en eeuwigdurend monument te maken. Samen met u brengen we uw wensen in kaart en bekijken we hoe we een mooi en persoonlijk herdenkingsteken kunnen maken. Ook de mogelijkheden voor het materiaal, de stijl en eventuele kenmerken van het gedenkteken bekijken we samen met u. U krijgt daarbij alle ruimte om uw verhaal te vertellen en om uw wensen en ideeën voor het ontwerp van het gedenkteken te opperen. Kortom: stap voor stap bespreken we met u de onderdelen van het ontwerp, zodat er geen overhaaste beslissingen genomen worden.

Ontwerp van het gedenkteken

Nadat we met u alles besproken hebben, maakt Memorabel een aantal ontwerpen en schetsen voor het gedenkteken. Die schetsen bespreken we uitgebreid met u. Op grond van uw aanwijzingen op de schetsen maken we een aangepast ontwerp. Op basis van dit ontwerp maken we een maquette van het gedenkteken op schaal. Dat doen we soms zelfs in meerdere varianten. Spreekt het ontwerp u aan? Dan maken we een berekening van de definitieve kosten van de verschillende varianten van het gedenkteken.

Ontwerp gedenkteken op ware grootte

De volgende stap is om het ontwerp voor het gedenkteken op ware grootte als “mockup” of “proefmodel” te maken. Dit proefmodel geeft u een mooi beeld hoe het gedenkteken er straks zal uitzien. U kunt er nu al omheen lopen en zien of de tekst zo wel groot genoeg is en of de details naar uw zin zijn. Wilt u een iets andere lettertype, of moet de tekst toch beter op een andere plaats? Het kan in dit stadium allemaal nog eenvoudig worden aangepast. U krijgt zo de zekerheid dat het gedenkteken straks volledig naar tevredenheid is.

Plaatsen van het gedenkteken

Nadat u het ontwerp en de uitvoering daarvan heeft goedgekeurd, leggen we met u een datum vast om het gedenkteken te plaatsen. Wij waarderen het zeer als u bij de plaatsing aanwezig bent. Het is voor iedereen belangrijk om een gevoelig traject als het realiseren van een gedenkteken voor een dierbare naar volle tevredenheid af te ronden.

Contact met Memorabel

Na het overlijden van een dierbare is het niet eenvoudig om u te oriënteren en te focussen op het uitzoeken en het maakproces van een grafzerk. Wij adviseren u dan ook om op een rustig moment geheel vrijblijvend te komen kijken hoe het maken van een gedenkteken in zijn werk gaat. Dan bent u er ‘straks’ alvast goed op voorbereid. U kunt hiervoor contact opnemen met Memorabel via 0320-218676 of via info@memorabel.nl. Wij maken graag een afspraak om de mogelijkheden van het maken van een gedenkteken met u te bespreken.