grafkunst monument met elkaar dragen
Nieuws

Rouwende werknemer in de steek gelaten

Na de dood van een naaste komen werknemers vaak in de knel met hun baan. Dat blijkt uit onderzoek dat het CNV door Maurice de Hond liet doen.

Van de werknemers die een dierbare verloren kwam 10% in een burn-out situatie terecht doordat werk en het rouwproces lastig te combineren viel. Ook voelde ruim 20% zich te weinig gesteund door de werkgever. En 25% geeft zelf aan dat ze na de dood van hun naaste niet goed functioneren op het werk.

‘Wanneer ga je weer aan het werk?’

De voorzitter van het CNV vindt dat “Werkgevers ervoor (moeten) zorgen dat mensen veilig terug op hun werk komen” na een overlijden. Te vaak wordt te snel gevraagd wanneer ga je weer aan het werk?
Dit terwijl iemand nog midden in de nasleep zit van het overlijden. Rondom de dood moet nog van alles georganiseerd worden, daarnaast komt nog het afronden van de uitvaart, een grafmonument regelen en bedankjes en brieven sturen naar degenen die aanwezig waren op de uitvaart.

Persoonlijke interesse

Volgens het CNV kun je beter persoonlijke interesse tonen en open vragen stellen als: hoe is het nu met je? Natuurlijk verschilt het per situatie en per persoon. Heeft iemand een kind verloren of een ouder op hoge leeftijd? Of gaat het om een partner die overleden is en blijft iemand plots achter met de zorg voor een gezin met (kleine) kinderen. Hoe combineer je die zorgen met een (fulltime) baan? Dat heeft tijd nodig en een werkgever zou daarbij best een handje mogen helpen.

Hoe dan ook het is vaak een lastige en pijnlijke situatie waar mensen niet goed raad mee weten. “Mensen vinden het ingewikkeld” – dat geldt zowel voor de collega’s, de werkgever en degene die het ondergaat.

Volgens het onderzoek blijkt dat vroegtijdig contact van het bedrijf met de  werknemer die iemand gaat verliezen, of verloren heeft goed werkt. Als je als organisatie of bedrijf langere tijd niks van je laat horen ondersteunt dat de werknemer niet. Het delegeren aan een arbodienst of aan personeelszaken is een makkelijke en veilige weg, maar het is beter als de leidinggevende zelf persoonlijk contact opneemt en onderhoudt.

Rouwverlof

Na de dood van een dierbare mag je volgens sommige CAO’s verlof opnemen. Hoe lang je verlof kunt opnemen is o.a. afhankelijk of het om een directe naaste gaat. Bovendien verschilt dit per CAO. Het CNV stelt een algemene regeling voor waarin mensen een flexibel rouwverlof kunnen opnemen.

Het CNV roept werkgevers op om werknemers die hun partner of kind verliezen extra in het oog te houden. “De klap is bij deze groep enorm”, zegt de voorzitter van het CNV. Het blijkt dat van deze mensen driekwart lange tijd niet meer goed functioneerde. Extra triest is dat 14 procent van deze mensen naast alle ellende rondom het verlies ook nog eens hun baan verloor.”