Eigentijdse grafmonumenten in Flevoland

Grafmonumenten Flevoland

Eigentijdse monumenten

Grafmonumenten Flevoland – Memorabel afscheidsmonumenten ontwerpt in samenspraak met nabestaanden persoonlijke gedenktekens in Flevoland. Grafmonumenten van moderne materialen als RVS, Corten en glas.

Een persoonlijk gedenkteken zegt iets over degene van wie afscheid is genomen. Een uniek en persoonlijk grafmonument is anders dan een standaard grafsteen die op de meeste begraafplaatsen domineert. Dat een grafmonument ook anders kan laten deze unieke ontwerpen zien. Bijzondere en persoonlijk grafmonumenten waar je (letterlijk en figuurlijk) bij stil blijft staan.

Een grafmonument of gedenkteken laten maken is vaak een sluitstuk in een van de verdrietigste en moeilijkste periode in je leven. Je kunt je leukere dingen bedenken dan een grafmonument te laten ontwerpen voor je dierbare. Een moeder van een overleden puber zei letterlijk: “ik zou veel liever een leuke broek voor hem uitzoeken…”

Moderne Grafmonumenten Flevoland – bijzonder en persoonlijk

Als grafkunstenaar ontwerp ik een persoonlijk gedenkteken graag samen met u. Het zijn mooie, eigentijdse en persoonlijke grafmonumenten van bijv. cortenstaal, rvs en/of glas. Alle monumenten zijn uniek en persoonlijk. U bent verzekerd van een grafmonument waarvan er geen tweede bestaat.

Altijd vormen uw wensen en idee het uitgangspunt voor grafmonumenten Flevoland. Uw wensen zijn de basis waaruit een ontwerp voor een uniek en bijzonder grafmonument ontstaat. . En omdat ieder ontwerp in nauw overleg gebeurt ontstaan écht bijzondere en unieke grafmonumenten die voor de nabestaanden heel betekenisvol zijn. Het is logisch dat alleen ervaren vakmensen die liefde voor hun werk en hun product hebben de ontwerpen mogen uitvoeren. Natuurlijk bent u van welkom om tijdens het maakproces een kijkje te komen nemen. Ook als we het monument in Flevoland plaatsen bent u van harte welkom om dat samen te doen.

Uit ervaring weet ik hoe veel betekenis een persoonlijk grafmonument of gedenkteken heeft voor de nabestaanden. Voor mij als grafkunstenaar is het dankbaar en vervullend werk. Geen enkel ontwerp is hetzelfde en ieder gedenkteken heeft een eigen verhaal en betekenis die herkenbaar is voor de nabestaanden.

Grafmonumenten Flevoland

Begraafplaatsen Flevoland

Voor en nadelen van RVS grafmonumenten

RVS grafmonumenten en gedenktekens van RVS hebben een unieke uitstraling en combineren uitstekend met (gekleurd) glas en andere materialen als steen. Op deze site vindt u tal van unieke voorbeelden.  Voor alle monumenten gebruiken we de beste kwaliteit RVS 316 (of Inox zoals men het in België terecht noemt (onroestbaar)

Voordelen

 • Een grafmonument van RVS oogt strak, helder en licht. Het straalt eenvoud,  helderheid en rust uit.
 • Het RVS dat we gebruiken is het hoogwaardige RVS 316. Bestand tegen de meest agressieve stoffen.
 • Onderhoudsvrij
  RVS blijft mooi en vergt eigenlijk geen onderhoud. Af en toe moet u het eens schoonmaken.
 • Gemakkelijk schoon te houden.
 • RVS kan op veel manier bewerkt worden en biedt daardoor veel mogelijkheden.
 • RVS combineert uitstekend met glas, steen, geroest ijzer en andere materialen
 • Laser gravures en RVS passen bij elkaar. De gravures worden ín het RVS gelaserd en zijn daardoor erg duurzaam.
 • Ook foto’s kunnen in het RVS gelaserd of gegraveerd worden.

Nadelen

 • RVS is ongelofelijk sterk en niet kapot te krijgen. Vandalen kunnen er met een hamer of steen wel deuken in slaan.
 • RVS hoogglans (als een spiegel) is gevoelig voor krassen. Als er zand op ligt en men veegt dat met een droge doek weg krijg je krasjes. (met overvloedig water wegspoelen is de juiste werkwijze)
 • Het later toevoegen van teksten kan (afhankelijk van het ontwerp van het monument) lastig zijn. Als vooraf duidelijk is dat er later nog een naam bij moet komen kan hier rekening mee worden gehouden Mooie en bijzondere RVS grafmonumenten die je stil doen staan.
 • Roest
  RVS zelf kan niet roesten; toch zie je op RVS in de openbare ruimte soms roest. Dat is zogenaamde “vliegroest”. IJzerdeeltjes die door de wind op het rvs terecht komen en daar roesten. Het RVS zelf wordt echter niet aangetast. Met een eenvoudig chemisch product valt dit eenvoudig te verwijderen.
 • Dof geworden RVS
  Mocht het RVS in de loop der jaren wat doffer zijn worden dan breng je met een auto poetsmiddel de glans snel weer terug.

 

Om tot zo’n persoonlijke invulling te komen is vooral persoonlijke aandacht en ruim tijd voor het verhaal van de nabestaanden nodig. Het komen tot een persoonlijk ontwerp samen met de nabestaanden is vaak een proces waarbij ook rouwverwerking een rol speelt.

Luisteren, ideeën aandragen, stimuleren, schetsen maken: tenslotte is niemand op de wereld hetzelfde. Alle grafmonumenten die ik maak vertellen zo hun eigen unieke verhaal. Dat maakt het grafmonument zo bijzonder; met name voor de nabestaanden, die daar zeer nauw bij betrokken zijn geweest.