Unieke grafmonumenten door grafkunstenaar Jeroen Stok

Grafkunstenaar Jeroen Stok maakt persoonlijke grafkunst van RVS, glas en cortenstaal. Unieke ontwerpen, met liefde gemaakt en in nauw overleg met nabestaanden uitgevoerd.

Verlies is confronterend en intens verdrietig. Een periode van verlies en rouw is vaak een emotionele en moeilijke tijd. Ook moet op een zeker moment “iets” met het graf gedaan worden.
Om uw dierbare op een echt persoonlijke manier te gedenken, kunt u ervoor kiezen om een uniek grafmonument of grafkunst te laten maken. Als grafkunstenaar bied ik u de mogelijkheid om een echt persoonlijk gedenkteken te laten maken – een monument waarvan er maar één gemaakt is. Een monument kan verbeelden waar moeilijk woorden voor te vinden zijn. Door goed te luisteren naar uw wensen, ideeën en herinneringen, kan ik grafkunst ontwerpen die voor u herkenbaar en passend is. Een ontwerp waarmee u de overledene eer aan doet.

Maak een vrijblijvende afspraak om meer te ontdekken over wat ik als grafkunstenaar voor u kan betekenen.

Geef uw wensen aan mij door

Een ‘gewoon’ kunstwerk kan mensen al enorm raken. Het is dan ook niet zo moeilijk voor te stellen wat persoonlijke grafkunst kan doen. Een uniek gecreëerd grafmonument door een professionele grafkunstenaar roept persoonlijke herinneringen en gevoelens op. Door u als nabestaande nauw te betrekken in het ontwerpen en bij het uitvoeren van het monument ontstaat een passend eerbetoon. Een grafmonument dat uniek en eenmalig in zijn soort is.
Als u interesse heeft om een uniek grafmonument te laten ontwerpen door mij, dan ga ik eerst uitvoerig met u in gesprek. Dat is een vrijblijvend en kosteloos gesprek. We bespreken wat er is gebeurd; en welke impact dat heeft. Wat uw wensen en ideeën met betrekking tot een grafmonument zijn. Welke stijl, vorm, materiaal, kleur, etc. spreekt u het meest aan?

Als we beiden het gevoel hebben dat we tot iets moois kunnen komen begin met het ontwerpen. Eerst maak ik een serie met verschillende kleine modelletjes. Als daar een favoriet ontwerp tussen zit werken we dat verder uit tot het naar uw zin is. Als dat kleine ontwerp akkoord is maak ik een “test monument” op ware grootte van karton of hout. Dan kunnen we precies zien hoe het in het echt gaat worden. Vanzelfsprekend kunnen in deze test versie nog wijzigingen aanbrengen.

Iedere nieuwe stap die ik zet, bespreek ik uitvoerig met u en de andere nabestaanden. Op die manier creëren we samen precies die grafkunst die gewenst is. Van elke afzonderlijke stap maak ik foto’s. Veel nabestaanden ervaren de creatie van het grafmonument als een stukje rouwverwerking. Uiteraard geef ik u, als discreet grafkunstenaar, hier alle ruimte voor.

Met deze materialen werk ik als grafkunstenaar

Omdat ieder mens uniek is, ontwerp en realiseer ik altijd nieuwe, unieke en persoonlijke grafkunst. Om tot het beste resultaat te komen, vertaal ik uw wensen, voorkeuren en ideeën in een aantal verschillende ontwerpen. U kiest uw favoriet uit, waarna we deze verder verfijnen. Als ervaren grafkunstenaar kan ik grafkunst realiseren van:

  • Roestvast staal (Inox of RVS 316)
  • Cortenstaal (geroest staal)
  • Gegoten glas
  • Geblazen glas
  • Gefused glas
  • Steen (Graniet  Belgisch hardsteen etc.)
  • Lood
  • Brons
  • Versteend hout

Grafkunstenaar Jeroen Stok

Natuursteen kan ook toegepast worden. Omdat dit duurzame, moderne materialen zijn, is er enorm veel mogelijk. Laat uw twijfels niet in de weg zitten, maar deel al uw wensen met mij. Ik realiseer graag een grafmonument waar al uw wensen, maar ook al uw herinneringen aan de overledene, in terugkomen.

Volg de realisatie van de grafkunst op de voet

Bij de uitvoering van de grafkunst bent u welkom om regelmatig te komen kijken. Zo groeit u zelf mee in de totstandkoming van het gedenkteken. Dat kunnen soms emotionele momenten zijn, maar de ervaring leert dat dit bijdraagt aan een stukje rouwverwerking. Waar u nog volop bezig bent met het verlies van de overledene, wordt onder uw toezicht en volledig volgens uw wensen een uniek, nieuw werk gerealiseerd. Puur en alleen ter nagedachtenis aan uw overleden dierbare. Alle elementen worden in Nederland vervaardigd door professionele vakmensen. Is de grafkunst gereed om geplaatst te worden? Ook dat doe ik graag met u samen. Met uw eigen ogen zien hoe de nog algemene gedenkplaats in één klap verandert in een uniek en persoonlijk grafmonument, is ook een belangrijke stap in de rouwverwerking. Het geeft vaak vertrouwen en rust, omdat er nu een echt bijzondere plek is gecreëerd om de overledene te gedenken.

Waarom ik ben begonnen als grafkunstenaar

Mij wordt wel eens met grote verbazing gevraagd waarom ik werk als grafkunstenaar. Het is immers niet niks, persoonlijke grafkunst maken. Het begon met het overlijden van mijn eigen vader. Voor zijn graf moest er een persoonlijk grafmonument komen; zeker geen standaard steen voor een man die zijn leven in de metaal had gewerkt. Omdat ik werkte als beeldend kunstenaar, was ik natuurlijk de aangewezen zoon voor de realisatie hiervan. Maar een ‘gewoon’ kunstwerk maken, heeft een heel andere lading dan het maken van grafkunst. En dit was nota bene voor mijn eigen vader!

Gelukkig was er de pastoor die mijn dilemma wel zag. Toen hij me zei dat dat het geen ‘kunst met een K’ hoefde te worden gaf dat lucht. Dat maakte deze klus gelukkig een stuk minder “artistiek” beladen voor mij. Omdat mijn moeder mijn vader altijd typeerde als ‘een vrije vogel’, realiseerde ik een gestileerde vogel als ontwerp. Na enkele verfijningen ontstond de uiteindelijke grafkunst: een mooie speelse vogel van RVS. Een sierlijk symbool voor de vrijheid die mijn vader zo dierbaar was. Bovendien verbeeldt een vogel ook het verlaten van het aardse. Naderhand volgden er meer verzoeken en besloot ik verder te gaan als grafkunstenaar. Heeft u ook interesse in unieke grafkunst? Maak een afspraak met mij, zodat wij uw wensen en ideeën kunnen bespreken.

Verrijk het graf met unieke en persoonlijke grafkunst

Ziet u inmiddels ook de charme van unieke en persoonlijke grafkunst? Schakel mij dan in als grafkunstenaar. Ik realiseer moderne, strakke en stijlvolle grafmonumenten voor iedereen. Ook als u een bijzonder, eigentijds of abstract gedenkteken zoekt voor een baby of een kind, kan ik een ontwerp aanleveren dat bezield aansluit bij uw wensen en eisen. Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn met RVS, glas of lood? Bekijk alvast wat voorbeelden op deze website of maak een afspraak met mij.

U bereikt mij door te bellen naar 06-49351338 of stuur een e-mail naar info@memorabel.nl. Ik luister aandachtig en respectvol naar uw wensen, zodat ik deze als grafkunstenaar straks zorgvuldig kan vertalen naar bijzondere grafkunst.