RVS grafmonumenten - modern en eigentijds

MONUMENTEN VOOR

STIJL

KENMERK

SOORT

grafmonument of gedenkteken op maat

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking
Contact opnemen

Modern eigentijds persoonlijk grafmonument van RVS
Mooie en persoonlijke RVS Grafmonumenten ontworpen door kunstenaar. Ieder ontwerp is uniek en wordt dus maar één keer uitgevoerd.

Eigentijds en persoonlijke gedenktekens van RVS

Zoekt u een modern en mooi grafmonument van RVS voor uw overleden dierbare? In samenspraak met nabestaanden ontwerp ik strakke en tijdloze RVS grafmonumenten – grafkunst – exclusief en uniek. Hieronder ziet u een aantal voorbeelden van RVS grafmonumenten die samen met nabestaanden ontworpen werden.

Persoonlijke RVS grafmonumenten: modern en mooi

Ieder mens is anders. Elk mens heeft zijn of haar unieke eigenaardigheden, karaktereigenschappen, voorkeuren en hobby’s. Deze zaken laat ik graag terugkomen in de RVS grafmonumenten die ik overleg met nabestaanden maak.

Het ontwerpen van RVS grafmonumenten

Een RVS grafmonument voor uw dierbare of geliefde kan ik alleen maar ontwerpen met de input van nabestaanden. Alleen met uw verhaal, herinneringen en wensen kan een echt persoonlijk en uniek grafmonument van RVS ontworpen worden.

Om te ontdekken wat het beste past bij uw dierbare of geliefde waarvoor u een grafmonument wilt laten maken, ga ik graag zorgvuldig met u in gesprek. Immers, om tot een persoonlijke invulling te komen, is er tijd en aandacht nodig.

Uw informatie vertaal ik naar een persoonlijk en uniek gedenkteken waarvan er maar één gemaakt kan worden.

Kleine ontwerpen van het RVS grafmonument

Als er een klik is ga ik een serie schetsen en ontwerpen maken. Dat doe ik kosteloos en vrijblijvend. U betaalt alleen als u met het ontwerp voor het RVS grafmonument verder wilt.

In de ontwerpen die ik als maquettes op schaal maak verwerk ik hetgeen we samen besproken hebben. Een week of zes na ons eerste gesprek nodig ik u uit om de maquettes en de schetsen te komen bekijken in mijn atelier.

Meestal zijn er twee of drie ontwerpen die het meest aanspreken. Vaak ontstaat er uiteindelijk weer een nieuw ontwerp waarin elementen van de eerste favoriete ontwerpen verwerkt zijn.

Als het aangepast ontwerp voor de glazen grafsteen voor uw geliefde helemaal bevalt komt de volgende stap.

Proefmodel op ware grootte

Als het gekozen ontwerp helemaal naar uw zin is maak ik een proefmodel op ware grootte maken. Zo’n proefmodel geeft een goed beeld van het uiteindelijke grafmonument.

Voor het proefmodel gebruik ik snelle goedkope materialen als karton en MDF. Hoewel het de uitstraling van het RVS mist kunnen we wel zien of de verhoudingen kloppen. Ook is het een goed moment om nauwkeurig naar de tekst te kijken. Is de positie en het lettertype goed? In dit proefmodel kunnen we verschillende varianten vergelijken. Wanneer het proefmodel helemaal naar uw zin is kunnen we starten met de uitvoering van het definitieve grafmonument van RVS 316 (inox).

Stap voor stap naar het definitieve grafmonument van RVS

Ook het uitvoeren van het grafmonument van RVS doe ik stapje voor stapje en daarbij wordt u voortdurend op de hoogte gehouden. Zo ontvangt u regelmatig foto’s en video’s en bespreek ik telefonisch de voortgang. U bent welkom om in de werkplaats de vorderingen van het RVS grafmonument voor uw dierbare of geliefde te komen bekijken. In sommige gevallen kunt zelf meehelpen bij belangrijke beslissingen.

Ik zorg er voor dat alles volgens onze afspraken en uw wensen gebeurt. Aan stress, haastwerk en grote stappen snel thuis heb ik een hekel. Doe ik niet aan.  Ik zeg altijd: je kunt het maar 1x goed doen. En als daar meer tijd voor nodig is dan is dat maar zo.

Immers het grafmonument van RVS is bedoeld om lange tijd te blijven staan en dan moet het wel goed zijn. Deze manier van werken is volgens veel nabestaanden prettig. Ze vertellen me dat het helpt om te wennen dat er een RVS grafmonument aankomt. De overgang van een leeg graf naar een mooie gedenkplek is zo minder groot. Veel nabestaanden vertellen me ook dat als het monument eenmaal geplaatst is er een nieuwe fase aanbreekt.

Als het grafmonument van RVS zo goed als klaar is komen we nog een keer samen in de werkplaats om alles te inspecteren. Is alles volgens afspraak gedaan? Samen met uw dierbaren, familie of vrienden kijkt u of zo alles in orde is. Daarna maken we een afspraak om het grafmonument te gaan plaatsen

 

RVS grafmonumenten plaatsen

Het liefst plaats ik RVS grafmonument in het bijzijn van nabestaanden. Als u wilt kunt u mij daarbij helpen. In veel gevallen dragen nabestaanden met elkaar het RVS grafmonument naar het graf.  Dat is een emotioneel moment, maar veel nabestaanden vertellen achteraf dat ze blij zijn dat ze het gedaan hebben.

Fotoboekje

Ongeveer na een maand na het plaatsen van RVS grafmonumenten stuur ik nabestaanden een boekje toe. U ontvangt u dan van mij een uniek en persoonlijk boekje met foto’s en teksten over het monument. Het proces van de eerste schetsen tot en met het plaatsen op het graf op de begraafplaats is er in gedocumenteerd.

 

RVS geschikt voor grafmonumenten

Als grafkunstenaar werk ik heel vaak met RVS. Soms in combinatie met cortenstaal (geroest staal) of glas. RVS is een bijzonder geschikt materiaal voor grafmonumenten: het is strak, helder, zeer duurzaam en vergt nauwelijks onderhoud en is blijvend mooi.

Welk ontwerp u ook kiest ik maak altijd een respectvol, bijzonder en uniek grafmonument dat past bij uw wensen en de eisen van de begraafplaats.

Bekijk de voorbeelden op deze website, graag hoor ik wat u mooi vindt en wat u aanspreekt.

In eigen beheer

RVS grafmonumenten maak ik in eigen beheer. Zo bent u er van verzekerd dat alleen maar toegewijde vakmensen aan het monument werken. Met deze vakmensen werk ik al veel jaren samen. Zij beseffen allemaal dat een monument voor nabestaanden veel waarde heeft. Dat het daarom belangrijk is om uw wensen zo goed en mooi mogelijk uit te voeren. Ik zorg er voor dat er ruim de tijd genomen wordt om RVS grafmonument zo zorgvuldig en zo goed mogelijk uit te voeren.

Foto in RVS grafmonument verwerken

Een foto op eengraf kan op verschillende wijzen. Ook een vingerafdruk, handafdruk en een naam in eigen handschrift kan met ets- en lasertechnieken haarscherp en duurzaam in RVS geplaatst worden.

Een aantal proefdrukken geven u een goede indruk van het eindresultaat.  Het maakt het graf extra persoonlijk.

Memorabel: meer mogelijkheden in monumenten

Als grafkunstenaar ontwerp ik alleen maar persoonlijke grafkunst van vooral RVS 316 (Inox). Soms maak ik ongebruikelijk combinaties van RVS met cortenstaal of rubber. Wat uw keuze ook is, het grafmonument van RVS dat we samen tot stand brengen wordt altijd uniek, persoonlijk en erg mooi. Anders dan de rest.

Kies voor een extra persoonlijke toevoeging

Naast dat u kunt kiezen uit diverse figuren, kunt u RVS grafmonumenten ook verrijken met foto’s, handgeschreven teksten of hand- of voetafdrukken. Deze kunnen allemaal, door het gebruik van ingenieuze ets- en lasertechnieken, haarscherp geplaatst worden. Uiteraard maken we eerst wat proefdrukken. Dan kunt u controleren of het resultaat naar uw wens is. Het kan erg mooi zijn de naam van uw dierbare niet in een standaard lettertype op het grafmonument te zetten, maar in zijn of haar eigen handschrift. Hierdoor worden RVS grafmonument nog persoonlijker en unieker.

Kennismaken?

Graag maak ik vrijblijvend met u kennis. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en eventuele wensen. Als er een klik is waarbij u het gevoel heeft dat ik de aangewezen persoon ben om het monument voor uw dierbare of geliefde te mogen ontwerpen maak ik graag vrijblijvend een aantal ontwerpen.

Ook als u nog geen idee heeft hoe een RVS grafmonument voor uw dierbare eruit moet komen te zien denk ik graag met u mee! Kijk ook rond op deze website voor inspiratie.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.

 

 

Voordelen van RVS grafmonumenten

RVS 316:

 • Is zeer gemakkelijk schoon te houden
 • Is op verschillende manieren te bewerken
 • Blijft mooi en vergt vrijwel geen groot onderhoud
 • Oogt strak, licht en helder en straalt eenvoud en rust uit
 • Is uitstekend te combineren met onder andere glas en steen
 • Is bestand tegen agressieve stoffen en van hoogstaande kwaliteit
 • Kan gegraveerd of gelaserd worden met foto’s, afbeeldingen en tekst

 

Kies voor een uniek ontwikkeld RVS grafmonument

Veel aanbieders van RVS grafmonumenten beschikken over een grote loods of tuin met daarin een enorme hoeveelheid ontwerpen. U kunt een optie aanwijzen, de naam en geboorte- en sterfdata van de overledene doorgeven, en daar genoegen mee nemen. Gunt u de baby, het kind, de man of de vrouw toch net wat bijzonderders? Laat mij dan een unieke RVS grafsteen vervaardigen. Bij elke stap maak ik een foto, zodat u dit bijzondere en belangrijke proces nauwlettend kunt bijhouden. Ik nodig u zelfs uit om de uitwerking van het product bij te wonen. Zo krijgt u er al een goede band mee en wordt het RVS gedenkteken erg vertrouwd en persoonlijk voor u. Bent u nog niet klaar voor de confrontatie met het daadwerkelijke grafmonument? Geef dit dan aan. U ontvangt van mij alle tijd en ruimte die u nodig heeft.

Zo houdt u een RVS grafmonument in optimale staat

Hoewel RVS zo goed als onderhoudsvrij is, kan het materiaal wel ietwat dof worden. Ook wilt u krassen op de grafsteen uiteraard voorkomen. Daarom leg ik u graag alvast uit hoe u het gedenkteken het beste kunt schoonhouden. Gebruik ten eerste nooit schuursponsjes of schuurmiddelen. Deze zullen krassen veroorzaken. Veeg, om dezelfde reden, zand en vuil nooit weg met een droge doek. Spoel het vuil en het zand dus eerst weg met voldoende water. Blijft er nog wat zitten? Reinig de RVS grafsteen dan met RVS reiniger, zeep of glasreiniger. Zijn er hardnekkige vlekken terechtgekomen op het grafmonument? Kies dan voor een dik, zacht en vloeibaar reinigingsmiddel. Ook schoonmaakproducten op basis van alcohol zijn veilig te gebruiken op RVS. Gebruik verder nooit bleekwater, zilverpoets, staalwol of reinigingsproducten met chloor op het RVS grafmonument.

Meer schoonmaaktips vindt u hier >

Onderhoud van rvs grafmonumenten

9 tips om problemen met RVS te voorkomen.

Hoe blijft RVS mooi? Hoeveel onderhoud heeft een rvs grafmonument nodig? En hoe doe je dat?

Dit zijn vragen die vaak gesteld worden. In de regel heeft een rvs grafmonument niet meer onderhoud nodig dan een granieten steen. Het materiaal blijft van zich zelf goed en mooi. Natuurlijk slaat er na verloop van tijd stof op neer en er kan vogelpoep op komen.

 • RVS 316 – waarom roest het niet?
  RVS bevat chroom dat een onzichtbaar laagje vormt wanneer het in aanraking komt met zuurstof. Dit laagje beschermt het onderliggende metaal tegen roestvorming. Bovendien herstelt het laagje zichzelf wanneer het beschadigd wordt. Hoe gladder het rvs is hoe minder gevoelig het is voor vuilaanhechting. Gepolijst rvs is zo glad dat er eigenlijk geen vuil aan hecht.
 • RVS schoonmaken
  Schoonmaken doe je het best met veel water en een zachte spons. Een zacht reinigingsmiddel voor ruiten voldoet daarbij. Gebruik nooit agressieve schoonmaakmiddelen, want daar kan rvs niet tegen.
 • Toch Roest?
  Roestvrij staal: hoe roestvrij is rvs echt? Soms zie je kleine roestspettertjes op het rvs verschijnen. Dat is niet het rvs zelf dat roest, maar ijzerstof dat in de lucht zit. Een voorbij denderende trein maakt ijzerdeeltjes uit de spoorrails los en die waaien weg. In combinatie met regen kan dan roest ontstaan. Dat valt eenvoudig te verwijderen met een beetje polish (bijv. brasso of commandant)
 • Gepolijst rvs
  Spiegelend (gepolijst) rvs behoudt zijn fraaie spiegelglans mits juist behandeld. Aangekoekt vuil en zand moet je met beleid verwijderen. Droog van het rvs wegvegen kan kleine krasje veroorzaken. Verwijder dit voorzichtig met overvloedig gedestilleerd water, dan blijft de spiegelglans behouden.
 • Doffe glans?
  Mocht spiegelend (gepolijst) RVS onverhoopt wat doffer zijn geworden probeer dan kan het autopoetsmiddel Commandant Car Polish 5 uitkomst bieden. Probeer het voorzichtig op een minder zichtbaar plekje uit.
 • Wat tast rvs aan? Welke middelen nooit gebruiken?
  RVS is zeer gevoelig voor chloor. Bleek, chloor en zoutzuur zijn zeer agressief op roestvast staal. Deze middelen niet gebruiken in combinatie met RVS.
  Maar ook zeewater en zeelucht kunnen RVS aantasten. Het soort RVS (RVS 316) dat ik gebruik is hier wel goed tegen bestand. Daarnaast hoe fijner de afwerking van RVS hoe minder vuil kan aanhechten.
 • Wat is RVS eigenlijk?
  Roestvast staal ook inox of RVS genoemd, en in de volksmond beter bekend als roestvrij staal is een legering van hoofdzakelijk ijzer, chroom, nikkel en koolstof. Om van roestvast staal te kunnen spreken, is minimaal 10,5% chroom nodig en maximaal 1,2% koolstof.
  Verder zijn ook de elementen molybdeen, titanium, mangaan, stikstof, silicium toegevoegd.
 • Types RVS
  RVS 304 Deze RVS soort wordt het meest gebruikt en is een legering die bestaat uit 18% chroom en 8% nikkel. Het is niet magnetisch. In verband met problemen met zeelucht gebruiken we die standaard niet.
  RVS 316 Een meer corrosiebestendige en duurdere soort. Legering bestaat uit 16% chroom en 10% nikkel en 2% molybdeen. RVS 316 wordt veel toegepast in de scheepsbouw, scheikundige industrie en bij kunstwerken in de openbare ruimte. Het is goed bestand tegen zoutcorrosie.
  RVS 316 mirror 8 Dit is een super hoogglans rvs plaat die corrosie bestendig is.
  Een zeer mooie rvs plaat die reflecteert als een spiegel. Betere spiegelkwaliteit is niet mogelijk.
 • RVS herkennen?
  Echt rvs is te herkennen met een magneet: rvs is namelijk niet magnetisch. Een magneet zou er dus vanaf moeten vallen.