Glazen Grafsteen, Grafmonument, Gedenksteen of Gedenkteken

Een graf verrijken met een glazen grafsteen, zorgt voor een unieke en persoonlijke uitstraling. Het mooie van glas is dat het een licht doch strak charisma heeft. Daardoor past het erg goed als gedenkteken. Ik, Jeroen Stok, maak grafmonumenten van glas. Een glazen grafsteen of gedenkteken kan op verschillende manieren bewerkt worden. Heeft u al een bepaald idee, een wens of een voorkeur? Laat mij uw wensen weten. Ik vertaal deze graag om tot een persoonlijk en uniek grafmonument. Dat maakt het realiseren van glazen grafmonumenten zeer dankbaar werk. Als ik van nabestaanden hoor dat ze de overledene herkennen in de grafsteen of het gedenkteken, dan weet ik dat mijn werk geslaagd is. Maak een afspraak met mij voor een uniek grafmonument van glas.

Resultaat 1–12 van de 23 resultaten wordt getoond

Show sidebar
babygraf met vogels en bloemen

Bijzondere grafsteen baby met vogels en bloemen

2.00
glazen grafsteen met tekening orchidee

Grafsteen van glas voor moeder

1.00
Nieuw
kindermonument met hartje

Artistiek en speels kindermonument met Swarovski kristallen

1.00
Kindergrafmonument babygraf met vlinders

Bijzonder babygraf met RVS hart en glazen vlinders

2.00
glazen grafsteen met RVS en handafdrukken

Modern Gedenkteken voor echtgenoot van Glas en RVS

3.00
Grafkunst Detail prachtige gekleurde rode glazen bloemen gedenkteken voor partner

Eigentijds grafmonument met glas – prachtige bloemen

3.00
grafsteen kind - zwaan

Eigentijdse Glazen Grafzerk met zwaan en handafdrukken

3.00
Artistiek Gedenkteken met gekleurde blokken glas en RVS voor partner

Moderne Grafzerk met gekleurde blokken glas voor partner

3.00
Artistiek glazen grafmonument met gekleurde cirkel voor kind

Grafsteen Kind – Glas met gekleurde cirkel

1.00
Artistiek glazen grafmonument met Japanse bloesemtak voor partner

Glazen grafsteen met artistieke Japanse bloesemtak

1.00
Modern RVS grafmonument met glazen bloemen voor jonge vrouw

Kunstzinnig grafmonument van RVS met glazen bloemen

3.00
Details glazen vogeltjes - kunstzinnige glazen grafzerk voor partner

Moderne artistieke grafzerk van glas met vogeltjes

2.00

Dit maakt grafmonumenten van glas bijzonder

Grafmonumenten van glas worden gekenmerkt door hun lichte en moderne uitstraling. Ook zijn ze erg populair vanwege hun heldere uitstraling en strakke kleuren. Vooral de felle kleuren en de lichtheid van dit materiaal maken glas zeer passend voor een grafsteen of gedenkteken voor een baby of kind. Als ervaren grafkunstenaar kan ik u melden dat glas prima te combineren is met RVS en steen. Hierdoor kan ik van een glazen gedenkteken of grafsteen een uniek, bijzonder en persoonlijk geheel maken. Uiteraard vervaardig ik alle ontwerpen maar één keer. Elk mens is in mijn ogen uniek, en elk grafmonument daardoor ook. U kunt de voorbeelden op mijn website uiteraard wel gebruiken als inspiratie. Heeft u een globaal idee gevormd over hoe de grafsteen eruit moet komen te zien? Ga dan met mij, en eventuele andere nabestaanden, in gesprek.

Wees nauw betrokken bij de ontwikkeling van het gedenkteken

Elke glazen grafsteen en gedenkteken maak ik zelf. Dit geeft u de mogelijkheid aanwezig te kunnen zijn bij de uitvoering ervan. Door met eigen ogen te zien hoe ik het grafmonument van glas maak, groeit u als het ware mee in de vervaardiging van het unieke stuk. Dit kan enorm bijdragen aan de rouwverwerking. Waar u enerzijds nog bezig bent met het mentaal afscheid nemen van uw overleden dierbare, wordt anderzijds een compleet nieuw en uniek gedenkteken gerealiseerd voor deze bijzondere persoon. Hierdoor ontstaat er geen leegte, maar ontwikkelen we samen een mooie, persoonlijke gedenkplek voor de overledene. Is de grafsteen volledig klaar om geplaatst te worden? Ook dan nodig ik uit om aanwezig te zijn bij het plaatsen van het glazen gedenkteken. Hierdoor voelt het nog meer vertrouwd en persoonlijk.

Kies voor een passende bewerking

Een glazen grafmonument kan op verschillende manieren bewerkt worden. Ik kan het glas:

  • Graveren
  • Knabbelen
  • Mat maken
  • Zandstralen
  • Van een afdruk voorzien

Kiest u voor graveren? Dan kan een afbeelding of foto gedetailleerd op het glas geëtst of gelaserd worden. Als u het glas laat knabbelen (aan de zijkanten), dan wordt het geheel wat minder strak. Overweegt u de glazen grafsteen mat te maken? Dit kan aan de voor- of achterzijde gebeuren. Het glas zal hierdoor ondoorzichtig worden. Uiteraard kunnen we een inscriptie of afbeelding hierbij uitsparen. Die uitsparing zal transparant blijven. Andersom is dit uiteraard ook mogelijk. Door te kiezen voor zandstralen, kunt u elk gewenst figuur in het glas laten aanbrengen. Een afdruk in het glas realiseren we door het glas te verhitten. We kunnen er dan een afdruk in plaatsen van bijvoorbeeld een handje, een hartje of schelpjes. De laatste mogelijkheid die ik hier wil benoemen, is glas fusion. Hierbij worden meerdere kleuren en vormen glas tot één geheel versmolten.

Geef uw wensen voor het glazen gedenkteken aan mij door

Een persoonlijke glazen grafsteen of een uniek gedenkteken van glas kan behoorlijk wat emoties teweeg brengen. Het geeft immers uiterst zorgvuldig weer welke gevoelens en herinneringen de overledene heeft nagelaten. Met een standaard grafsteen lukt dit een stuk minder. Om tot zo’n bijzonder kunstwerk te komen, ga ik zeer aandachtig met u en eventuele andere nabestaanden in gesprek. Ik wil graag uitvoerig weten wat uw ideeën, wensen en voorkeuren zijn. Heeft u al besloten dat de grafsteen of het gedenkteken van glas gemaakt moet worden? Maar weet u nog niet precies welke vorm, stijl of kleur het beste bij het grafmonument gaat passen? Laat mij u dan van inspiratie voorzien. Bekijk alvast wat voorbeelden op deze website, zodat u een indruk heeft van wat er zoal mogelijk is. Geef u mij de opdracht tot het verwezenlijken van het glazen gedenkteken? Dan maak ik bij elke stap foto’s van de grafsteen. Zo blijft u nauw betrokken bij de totstandkoming van dit unieke grafmonument.

Laat mij de gewenste glazen grafsteen realiseren

Wilt u straks ook een bezoek kunnen brengen aan een persoonlijk en uniek grafmonument van glas? Laat mij dan een abstracte, moderne, stijlvolle en strakke grafsteen realiseren. Een glazen gedenkteken of grafsteen past bij iedereen. Het ligt er maar net aan hoe u deze laat bewerken. Wees bij elke stap nauwlettend betrokken. Op die manier realiseren we samen een grafmonument van glas dat perfect past bij uw overleden dierbare. Maak een afspraak met mij om uw wensen aan me door te geven. Bel naar 06-49351338 of stuur een e-mail naar info@memorabel.nl. Ik vertaal uw wensen, ideeën en herinneringen aan de overledene graag om in een glazen grafsteen, die maar voor één iemand gemaakt kan zijn.