Vernielingen op begraafplaats – grafmonument verzekeren?

beschadigde grafmonumenten

Zomaar een krantenberichtje:

“Twee jongetjes van acht en negen uit Almere zijn opgepakt omdat ze graven op een begraafplaats aldaar vernield hebben. Omdat ze jonger dan twaalf zijn komt er geen vervolging. De twee hebben ongeveer vijftig graven, grafmonumenten en ornamenten vernield.”

Helaas blijven ook grafmonumenten niet altijd gespaard van vandalisme of diefstal. Ook het Parool kopte onlangs nog “Wie jat er nou grafbeelden?”  Je kunt het je niet voorstellen, maar er zijn mensen die zelfs kleine bronzen beeldjes van kindergraven stelen. Daarnaast is er ook puur vandalisme; vaak hebben de daders geen idee van de gevolgen van hun vernielzucht.

Naast de emotionele schade brengt een vernield graf ook financiële kosten met zich mee om de schade te herstellen.  De kosten voor het herstel van een vernield graf kunnen aanzienlijk zijn. Een verzekering is aan te bevelen.

De firma OOM verzekering biedt grafmonumenten verzekeringen aan. Op https://www.oomverzekeringen.nl/brandverzekeringen/oom-grafmonumenten-verzekering/ kunt u direct berekenen wat de premie bedraagt.