Zoekt u een eigentijds Familiegraf?

Zoekt u een mooi en bijzonder grafmonument voor op een familiegraf? Samen met de familie maak ik vrijblijvend en kosteloos een uniek ontwerp en bekijk ik wat de mogelijkheden zijn op basis van uw wensen. Samen bespreken wij welke materialen, kenmerken en stijlen gebruikt zouden kunnen worden voor het familiegraf. Pas als alle betrokkenen tevreden zijn met het ontwerp start ik met het maken van het familiegraf. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van eerder door mij gemaakte grafmonumenten voor familiegraven.

Zoekt u een mooi en bijzonder grafmonument voor op een familiegraf? Samen met de familie maak ik vrijblijvend en kosteloos een uniek ontwerp en bekijk ik wat de mogelijkheden zijn op basis van uw wensen. Samen bespreken wij welke materialen, kenmerken en stijlen gebruikt zouden kunnen worden voor het familiegraf. Pas als alle betrokkenen tevreden zijn met het ontwerp start ik met het maken van het familiegraf. Hieronder vindt u enkele voorbeelden van eerder door mij gemaakte grafmonumenten voor familiegraven.

MONUMENTEN VOOR

STIJL

KENMERK

MATERIAAL

familiegraf – een monument op maat

Vraag vrijblijvend om meer informatie of een nadere kennismaking

Contact opnemen

Een familiegraf – grafmonument of grafsteen?

Een familiegraf vraagt om een bijzondere grafsteen of persoonlijk grafmonument dat past bij de familie en haar geschiedenis. Een persoonlijk familiegraf ontwerpen is alleen mogelijk met uw inbreng. Alleen door uw verhaal en input kan ik een passend en persoonlijk familiegraf ontwerpen. Een persoonlijk familiegraf is pas uniek als maar één van gemaakt wordt.

Hoe wordt een familiegraf ontworpen?

Bij het ontwerpen van een familiegraf (grafsteen of grafmonument) maken we eerst kennis met elkaar. Bij een kopje koffie of thee vertelt u mij wat u kwijt wil. Graag hoor ik uw verhalen en wensen omtrent het familiegraf. Soms kan een kleinigheid de aanleiding zijn voor een passend ontwerp. Misschien heeft zelf concrete voorstellen en ideeën. Graag kijk ik dan met u mee hoe we dat dan het beste zouden kunnen realiseren.

Zo’n eerste gesprek is essentieel en daar neem ik dan ook graag alle tijd voor. En pas als u voelt dat er een “klik” is wil ik voor u aan het werk gaan.

Familiegraf – kleine ontwerpen

ontwerpen van familiegraf

Als er een klik is maak ik vervolgens een aantal schetsen en ontwerpen voor het familiegraf. Wat in het eerste gesprek aan de orde kwam probeer ik in deze ontwerpen te verwerken.
Meestal nodig ik dan een week of 4 a 6 later uit in mijn atelier om de ontwerpen te komen bekijken. Vanzelfsprekend kunt u andere nabestaanden mee nemen.

In vrijwel alle gevallen zijn er meestal een of twee ontwerpen die er direct uitspringen.  Het uiteindelijke ontwerp van het familiegraf wordt in de regel een combinatie van deze twee of drie favorieten.

Proefmodel op ware grootte

Als het gekozen ontwerp helemaal naar uw zin is maak ik een proefmodel op ware grootte maken. Zo’n proefmodel geeft een goed beeld van het uiteindelijke familiegraf.

kroefmodel grafmonument

Voor het proefmodel gebruik ik snelle goedkope materialen als karton en MDF. Hoewel het de uitstraling van het definitieve materiaal mist kunnen we wel zien of de verhoudingen kloppen. Ook is het een goed moment om nauwkeurig naar de de tekst te kijken. Is de positie en het lettertype goed? In dit proefmodel kunnen we verschillende varianten vergelijken. Wanneer het proefmodel van het familiegraf helemaal naar uw zin is kunnen we starten met de uitvoering van het definitieve grafmonument in RVS 316 (inox) , verschillende typen glas, corten (geroest staal) of een ander materiaal naar uw keuze.

Stap voor stap naar het definitieve familiegraf

Ook het maken van het familiegraf doe ik stapje voor stapje en daarbij wordt u voortdurend op de hoogte gehouden. Zo ontvangt u regelmatig foto’s en video’s en bespreek ik telefonisch de voortgang. U bent welkom om in de werkplaats de vorderingen van het familiegraf te komen bekijken. In sommige gevallen kunt zelf meehelpen bij belangrijke beslissingen. Hieronder ziet u bijvoorbeeld moeder en dochter kleurpoeders in het glas strooien.

Moeder en dochter helpen zelf mee bij het grafmonument

Ik zorg er voor dat alles volgens onze afspraken en uw wensen gebeurt. Aan stress, haastwerk en grote stappen snel thuis heb ik een hekel. Doe ik niet aan.  Ik zeg altijd: je kunt het maar 1x goed doen. En als daar meer tijd voor nodig is dan is dat maar zo.

Immers het grafmonument is bedoeld om lange tijd te blijven staan en dan moet het wel goed zijn. Deze manier van werken is volgens veel nabestaanden prettig. Ze vertellen me dat het helpt om te wennen dat er een grafmonument aankomt. De overgang van een leeg graf naar een mooie gedenkplek is zo minder groot. Veel nabestaanden vertellen me ook dat als het monument eenmaal geplaatst is er een nieuwe fase aanbreekt.

Als het familiegrafmonument zo goed als klaar is kunt u nog een keertje in de werkplaats komen kijken of alles volgens afspraak is gedaan. En als u tevreden bent maken we een afspraak om (samen) het familiegraf te plaatsen

Familiegraf – het monument plaatsen

Graag nodig ik u uit om bij het plaatsen van de grafsteen of het grafmonument op het familiegraf aanwezig te zijn. In veel gevallen helpen  nabestaanden op eigen verzoek mee waar mogelijk. Meestal kan dat wel.  Het plaatsen is soms emotioneel, maar vaak vertellen nabestaanden me achteraf dat ze blij zijn dat ze er bij waren en mee geholpen hadden.

Moeder en dochter helpen zelf mee bij het grafmonument

Fotoboekje

Vanaf het eerste begin dat begon met schetsen en modellen tot het laatst met het plaatsen op de begraafplaats maak ik van iedere fase en gebeurtenis foto’s. Van deze foto’s stel ik een mooi persoonlijk boekje samen. Iedere fase is erin beschreven en verbeeld.  Ongeveer een maand na de plaatsing van het familiegraf ontvangt u dat van mij.

In eigen beheer

Ieder (familie-) grafmonument maak ik in eigen beheer. Daarmee heeft u de zekerheid dat alleen echte vakmensen met hart voor het monument dat ze maken er aan werken. Ik heb al jarenlange ervaring met deze vakmensen.  Zij weten waar ze mee bezig zijn en ze kennen mijn manier van werken en beseffen dat een grafmonument extra waarde heeft. Om het familiegraf zo goed en zo mooi mogelijk uit te voeren nemen we ruim de tijd die er voor nodig is.

Foto in grafsteen verwerken

Een foto op een familiegraf kan op verschillende wijzen. Ook een vingerafdruk, handafdruk en een naam in eigen handschrift kan met ets- en lasertechnieken haarscherp en duurzaam in met materiaal gegraveerd worden. Dat kan o.a. in RVS glas en steen.

Een aantal proefdrukken geven u een goede indruk van het eind resultaat. Het maakt het familiegraf extra persoonlijk.

foto in RVS laseren

Memorabel: meer mogelijkheden in monumenten

Als grafkunstenaar ontwerp ik alleen maar persoonlijke grafkunst van moderne materialen.  Voor een familiegraf ontstaan regelmatig wat ongebruikelijke en spannende combinaties zoals cortenstaal met RVS 316. Of gefused glas met helder glas in combinatie met geborsteld RVS.  Wat uw voorkeur ook heeft, het familiegraf wordt altijd “anders”, uniek en erg mooi.

Familiegraf combinatie van cortenstaal, rubber en RVS

Vrijblijvend kennismaken?

Wilt u eens vrijblijvend kennis maken? Graag maak ik een afspraak voor een open gesprek. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en ideeën en wensen luisteren. Ook als u zelf helemaal nog geen idee heeft hoe het familiegraf eruit zou moeten zien dan denk ik graag met u mee! Als u het gevoel krijgt dat u mij een een ontwerp wil laten maken voor het familiegraf ga ik graag aan de slag. Ik maak dan eerst vrijblijvend en kosteloos een aantal ontwerpen.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.