Bijzondere grafmonumenten en moderne grafstenen in Amsterdam

grafmonumenten Amsterdam - modern graf met glazen harten

Op zoek naar een mooi eigentijds en persoonlijk grafmonumenten in Amsterdam? Memorabel Afscheidsmonumenten maakt moderne en unieke grafmonumenten van cortenstaal, rvs en/of glas.

Grafmonumenten Amsterdam – Eenvoudig en toch heel bijzonder! Een persoonlijk grafmonument dat iets zegt over de dierbare. Een gedenkteken dat anders is dan de gebruikelijke standaard grafsteen die je voornamelijk ziet op  begraafplaatsen. Dat een grafsteen niet altijd van steen hoeft te zijn laten deze unieke grafmonumenten zien. Bijzondere grafmonumenten die je (letterlijk en figuurlijk) stil doen staan.

Eigentijdse Grafmonumenten Amsterdam

Als grafkunstenaar maak ik een persoonlijk en uniek grafmonument en/of gedenkteken in samenspraak met u. Mooie eigentijdse en persoonlijke grafmonumenten van cortenstaal, rvs en/of glas. Memorabel maakt alleen maar unieke en persoonlijke grafmonumenten in opdracht van particulieren. Dat verzekert u van een uniek grafmonument waar er maar 1 op de wereld bestaat.

Uw wensen en idee zijn altijd het uitgangspunt. Door dit als basis te nemen bij het ontwerpen ontstaan mooie en unieke grafmonumenten. Ook in Amsterdam.

De samenwerking met u geeft u de mogelijkheid tot persoonlijke inbreng. Het mag, maar hoeft niet per se.  Alle bijzondere en unieke grafmonumenten die we voor de nabestaanden maken zijn heel betekenisvol voor de nabestaanden.

We werken alleen met ervaren vakmensen die met liefde voor hun product en materiaal werken. Alles wordt in Nederland gemaakt en u bent vanzelfsprekend van harte welkom om tussendoor langs te komen en de vorderingen met eigen ogen te zien. Ook het plaatsen van het monument in Amsterdam doen we graag samen met u.

Voorbeelden van grafmonumenten in Amsterdam:

Grafmonumenten Amsterdam - Zorgvlied - Grafmonument GASTGrafmonumenten Amsterdam - grafmonument van glas met inoxGrafmonumenten Amsterdam - de NieuweOoster - moderne grafzerk van glas met fotoGrafmonumenten Amsterdam - de Nieuwe Ooster- moderne grafzerk van RVs en glasGrafmonumenten Amsterdam - Zorgvlied - Eigentijds grafmonument met RVS zonnebloem voor partner - echtgenoot

Begraven in Amsterdam

Wat zijn de mogelijkheden als je je grafsteen of grafmonument op een Amsterdamse begraafplaats wilt? Binnen de gemeente Amsterdam zijn maar liefst 14 verschillende begraafplaatsen en kerkhoven. Van piepkleine dorpse kerkhofjes tot grote gedenkparken. Hieronder een overzicht van de verschillende begraafplaatsen en kerkhoven in Amsterdam.

Begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam

De Nieuwe Ooster in Amsterdam is een ruime oude begraafplaats met een crematorium in stadsdeel Amsterdam Oost. De prachtige begraafplaats trekt veel vogels door het vele groen de rust en de vele oude bomen. Het voelt als een oase van rust midden in een hectische omgeving. Je krijgt niet langer het gevoel dat je in de grootste en drukste stand van Nederland bent.

De Nieuwe Ooster heeft tal van faciliteiten en biedt veel mogelijkheden voor begrafenissen en  asbestemmingen. Naast de gebruikelijk algemene en particuliere graven is er een een islamitisch gedeelte op de Nieuwe Ooster. Voor de as van mensen die gecremeerd zijn er urnengraven, verschillende urnentuinen, een columbarium, urnengalerijen en een urnenvijver.

Op de Nieuwe Ooster bevindt zich ook het uitvaartmuseum TotZover.

De Nieuwe Ooster begraafplaats, crematorium gedenkpark
Kruislaan
1097 GA Amsterdam

RK begraafplaats Buitenveldert Amsterdam

De Rooms-Katholieke begraafplaats Buitenveldert eigendom van Parochie Amstelland Augustinuskerk ligt vlak naast de snelweg A10. Het is een bijzonder sfeervolle begraafplaats met een goede brasserie voor een kop koffie of een kleine maaltijd. Parkeren voor bezoekers is gratis.

De begraafplaats kent veel oude graven en beelden. Het katholieke karakter is duidelijk voelbaar door de vele engelenbeelden die er staan. Op de begraafplaats zijn diverse soorten graven en asbestemmingen. Naast de gebruikelijke algemene en particuliere graven, zijn er ook familiegraven, kinder- en babygraven, een gedenkmuur, een urnenkelder en enkele priestergraven. De oude  begraafplaats heeft een moderne ontvangstruimte, receptie, restaurant en een kapel die in 1994 is gebouwd..

De Rooms-Katholieke begraafplaats ‘Buitenveldert’
Fred. Roeskestraat
1076 EE Amsterdam

Begraafplaats Zorgvlied Amsterdam

Begraafplaats Zorgvlied hoort officieel bij de gemeente Amstelveen. Toch ligt de begraafplaats inmiddels op het grondgebied van de gemeente Amsterdam. Zorgvlied is een oude begraafplaats die dateert uit 1870 en ligt aan de Amstel.

Persoonlijk vind ik het de mooiste begraafplaats van Amsterdam. Er liggen relatief veel bekende kunstenaars en artiesten begraven. Zoals Annie M.G. Schmidt, Boney M,  Herman Brood en Anthonie Kamerling. Je vindt er ook de graven van bekende toneelspelers als Fien de la Mar, Else Mauhs, Louis Bouwmeester, Beppie Nooij, Matthieu van Eijsden, en Johan Kaart.

Ook bekende cabaretiers en artiesten als Wim Kan, Piet Muyselaar, Frans Halsema, Louis Davids en Toon Hermans. Verder vind je er de graven van Oscar Carré (van theater Carré) architect Cuypers (Centraal station en Rijksmuseum), uitgever Rob van Gennep, de joodse zakenman Loe Lap, schrijver-bioloog Dick Hillenius, en de schilders Carel Willink, Herman Brood en Jan Sluijters. Graven van bekende schrijvers zoals Annie M.G. Schmidt, Renate Rubinstein,  Herman Heijermans, Arthur van Schendel en K. Norel.

Dit is slechts een handgreep van graven van bekende Nederlanders. Op Zorgvlied kun je een wandeling langs graven en grafmonumenten maken. Er zijn bijzondere graven en grafmonumenten die de begraafplaats een monumentale allure en status geven.

Begraafplaats Zorgvlied is opgedeeld in verschillende delen met eigen stijlen en sfeer. Voor ieder deel zijn andere voorschriften qua afmetingen en te gebruiken materialen. Memorabel Afscheidsmonumenten kent de regelgeving van Zorgvlied en kijk graag samen met je naar de mogelijkheden t.a.v. een grafmonument of grafsteen.

Begraafplaats Zorgvlied
Amsteldijk
1079 LL Amsterdam

Overige begraafplaatsen Amsterdam

Er zijn door de uitbreiding van Amsterdam in de loop der tijd nogal wat begraafplaatsen bijgekomen. Sommige dorpsbegraafplaatsen liggen inmiddels op Amsterdams grondgebied en behoren nu officieel bij amsterdam

Begraafplaats Westgaarde Amsterdam

Begraafplaats Westgaarde is onderdeel van het Herdenkingspark Westgaarde. De begraafplaats is ruim opgezet en kent een open sfeer.
Het boskarakter kenmerkt deze bijzondere begraafplaats in Amsterdam. Als nabestaanden ben je vrij in de keuze van grafmonument of grafsteen. Vanzelfsprekend moet het wel binnen de afmetingen van het graf.

Herdenkingspark Westgaarde
Ookmeerweg 275
1067 SP Amsterdam

Begraafplaats De Nieuwe Noorder Amsterdam

De Nieuwe Noorder in Amsterdam is een begraafplaats, crematorium en gedenkpark en ligt in Amsterdam-Noord. De begraafplaats die voorheen de Noorderbegraafplaats heette heeft een moderne uitstraling maar toch ook het karakter van een kleinschalige, intieme begraafplaats. Zowel traditionele als moderne grafmonumenten en grafstenen zijn hier mogelijk. Als enige begraafplaats in Amsterdam liggen er op de Nieuw Noorder bovengrondse graven. De nieuwe Noorder beheert ook nog andere traditionele dorpskerkhoven.

De Nieuwe Noorder begraafplaats, crematorium gedenkpark
Buikslotermeerdijk
1025 WH Amsterdam

RK Begraafplaats Sint Barbara Amsterdam

De Rooms Katholieke Begraafplaats Sint Barbara dateert van 1893. De eerdere begraafplaats “de Liefde”was te klein geworden. Begraafplaats Sint Barbara ligt op een rustige plek aan de Spaarndammerdijk. De begraafplaats met parkachtige uitstraling ligt tussen de spoorlijn naar Haarlem, de spoorlijn naar Schiphol en de Transformatorweg. De bijzondere kapel uit begin vorige eeuw werd in 2015 gerestaureerd en is gemeentelijk monument geworden.

Begraafplaats Sint Barbara
Spaarndammerdijk
1014 AA Amsterdam

RK Begraafplaats St. Pancratius Sloten Amsterdam

Dit kleine Rooms-Katholieke kerkhof ligt achter de kerk midden in het dorpje Sloten dat nu tot de gemeente Amsterdam behoort. Het Rooms Katholieke kerkhof dateert van begin vorige eeuw. Sinds een jaar of 10 mogen er ook mensen van buiten de plaatselijke parochie begraven worden. Op de  begraafplaat worden ook mensen met een ander geloof begraven.

RK Begraafplaats St. Pancratius
Sloterweg
1066 CV Amsterdam

Begraafplaats Vredenhof Amsterdam

In stadsdeel Westerpark Amsterdam vind je aan de Haarlemmerweg deze historische Begraafplaats.  Vredenhof kent een unieke en nogal intieme sfeer. In het verleden was het de begraafplaats voor mensen uit de Jordaan die hier vaak werden begraven.
Begraafplaats Vredenhof
Haarlemmerweg 367
1051 LH Amsterdam

Dorpskerkhoven Amsterdam

Begraafplaats Buiksloot Amsterdam

Midden in Amsterdam-Noord op de plek van het voormalige dijkdorp Buiksloot vindt u de Buiksloterkerk. Oorspronkelijk gebouwd in 1609, maar het gebouw heeft zijn huidige vorm in 1710 gekregen. Rondom deze kerk ligt het voormalige kerkhof dat in 1829 werd aangelegd en is nu een algemene begraafplaats dat onder het beheer van begraafplaats De Nieuwe Noorder valt.

Buiksloterkerkpad
1034 VZ Amsterdam

Kerkhof Durgerdam

Het dorpskerkhof van Durgerdam heeft een typisch landelijk karakter, de graven liggen rond de oude Hervormde kerk.

Durgerdammerdijk 77
1026 CB Durgerdam

Begraafplaats Holysloot Amsterdam

Kerkhof Holysloot is een typisch dorpskerkhofje. De begraafplaats is gesitueerd Holysloot: een dorpje net buiten Amsterdam-Noord. De dorpse en rustige sfeer kenmerkt dit kleinschalige kerkhof uit 1829.

Dorpsstraat
1028 BE Amsterdam

Begraafplaats Nieuwendammerkerk Amsterdam

De begraafplaats Nieuwendammerkerk werd in de 19e eeuw gebouwd. Het is een kleine en compacte van oorsprong protestantse begraafplaats die in de wijk Tuindorp Nieuwendam ligt.

Begraafplaats Nieuwendammerkerk
Brede Kerkepad
1023 BH Amsterdam

Kerkhof Ransdorp

Klein kerkhof in Ransdorp
Dorpsweg 85

1028 BL Ransdorp

Kerkhof Schellingwoude Amsterdam

De Begraafplaats Schellingwoude is ook zo’n traditioneel dorpskerkhofje. Je vindt het vlakbij de Oranjesluizen aan de oostelijke Noordoever van het IJ. Schellingwoude valt ook onder het stadsdeel Amsterdam-Noord. Het is een protestantse kerkhof dat dateert uit 1829 en ligt naar een pittoresk wit kerkje: de Schellingwouderkerk.

Wijkergouw
1023 NX Amsterdam

Algemene begraafplaats Zunderdorp

Klein kerkhof aan de zuidkant van de Protestantse kerk in Zunderdorp.

Achterlaan 12
1027 AK Zunderdorp