Bijzondere grafstenen Amsterdam

Moderne grafmonumenten op Amsterdamse begraafplaatsen

Grafstenen Amsterdam - modern graf met glazen harten Modern grafmonument

Op zoek naar mooie eigentijdse en persoonlijke grafstenen in Amsterdam? Memorabel Afscheidsmonumenten maakt moderne en unieke grafmonumenten van cortenstaal, rvs en/of glas.

Grafstenen Amsterdam – Eenvoudig en toch heel bijzonder! Een persoonlijk grafmonument dat iets zegt over de dierbare. Een gedenkteken dat anders is dan de gebruikelijke standaard grafstenen die je voornamelijk ziet op  begraafplaatsen. Dat een grafsteen niet altijd van steen hoeft te zijn laten deze unieke grafmonumenten in Amsterdam zien. Bijzondere grafmonumenten die je (letterlijk en figuurlijk) stil doen staan.

Eigentijdse Grafstenen Amsterdam

Als grafkunstenaar maak ik een persoonlijk en uniek grafmonument en/of gedenkteken in samenspraak met u. Mooie eigentijdse en persoonlijke grafmonumenten van cortenstaal, rvs en/of glas. Ik maak alleen maar unieke en persoonlijke gedenktekens en grafstenen in opdracht van particulieren. Dat verzekert u van een uniek grafmonument waar er maar 1 op de wereld bestaat.

Als ik een monument voor u ontwerp vormen uw wensen en ideeën altijd het uitgangspunt. Door dit als basis te nemen bij het ontwerpen ontstaan mooie en unieke gedenktekens die passend zijn voor uw dierbare.

Kennismakingsgesprek

De samenwerking met u geeft u de mogelijkheid tot persoonlijke inbreng. In een eerste gesprek vertelt u me wat u kwijt wil en ik luister graag naar uw verhalen, herinneringen en anekdotes. Samen bekijken we uw wensen en ideeën omtrent een monument voor uw dierbare. Als u in dit gesprek een gevoel krijgt dat ik de aangewezen persoon ben om het monument voor uw dierbare te mogen ontwerpen ga ik aan de gang.

Maquettes

Meestal maak ik een stuk of drie of vier verschillende ontwerpen waarin hetgeen we besproken hebben probeer te verbeelden. Als er tussen deze kleine maquettes een ontwerp zit dat u aanspreekt kan ik dat verder uitwerken. Vaak kiezen nabestaanden voor een combinatie van de verschillende ontwerpen.

Het gekozen ontwerp werk ik uit in een model op ware grootte van karton of hout, zodat u een goed beeld krijgt van hoe het monument er uit komt te zien inclusief de verhoudingen, afmetingen en positie van de teksten. Vanzelfsprekend kunnen we in dit proefmodel nog e.e.a. uit proberen en veranderen.

Proefmodel

Als dit proefmodel naar uw zin is gaan we het uitvoeren in het definitieve materiaal. Tijdens de uitvoering nodig ik u regelmatig uit om langs te komen om de vorderingen te bekijken. Ook stuur ik u regelmatig foto’s en video’s toen. Bij belangrijke beslissingen kunt u eventueel mee helpen om bijvoorbeeld de juiste positie van de tekst en/of elementen als vogels of vlinders te bepalen. Het mag, maar hoeft niet per se.

Als het monument of grafsteen naar uw zin is spreken we een datum af wanneer het geplaatst kan worden op het graf. Ook bij de plaatsing bent u van harte welkom en kunt u als u dat wilt meehelpen. Regelmatig dragen nabestaanden een monument samen naar het graf.

Boekje

Na afloop van de plaatsing ontvangt u nog een boekje van me met daarin teksten, foto’s en schetsen van het proces van het ontwerp, uitvoering en plaatsing.

Alle bijzondere en unieke grafmonumenten die we voor de nabestaanden maken zijn heel betekenisvol voor de nabestaanden.

Liefde en vakwerk

We werken alleen met ervaren vakmensen die met liefde voor hun product en materiaal werken. Alles wordt in eigen beheer in Nederland gemaakt en u bent vanzelfsprekend van harte welkom om tussendoor langs te komen en de vorderingen met eigen ogen te zien. Ook het plaatsen van grafstenen Amsterdam doen we graag samen met u.

Voorbeelden van grafstenen Amsterdam:

Begraven in Amsterdam

Wat zijn de mogelijkheden als je je grafsteen of grafmonument in Amsterdam wilt? Binnen de gemeente Amsterdam zijn maar liefst 14 verschillende begraafplaatsen en kerkhoven. Van piepkleine dorpse kerkhofjes tot grote gedenkparken. Hieronder een overzicht van de verschillende locaties in Amsterdam waar u een grafsteen of grafmonument kunt plaatsen.

De Nieuwe Ooster Amsterdam

De Nieuwe Ooster in Amsterdam is een ruime oude begraafplaats met een crematorium in stadsdeel Amsterdam Oost. De prachtige begraafplaats trekt veel vogels door het vele groen de rust en de vele oude bomen. Het voelt als een oase van rust midden in een hectische omgeving. Je krijgt niet langer het gevoel dat je in de grootste en drukste stand van Nederland bent.

De Nieuwe Ooster heeft tal van faciliteiten en biedt veel mogelijkheden voor grafstenen en urnen. Naast de gebruikelijk algemene en particuliere graven is er een een islamitisch gedeelte op de Nieuwe Ooster. Voor de as van mensen die gecremeerd zijn er urnengraven, verschillende urnentuinen, een columbarium, urnengalerijen en een urnenvijver.

Op de Nieuwe Ooster bevindt zich ook het uitvaartmuseum TotZover.

De Nieuwe Ooster 
Kruislaan
1097 GA Amsterdam

Buitenveldert Amsterdam

De Rooms-Katholieke begraafplaats Buitenveldert eigendom van Parochie Amstelland Augustinuskerk ligt vlak naast de snelweg A10. Het is een bijzonder sfeervolle begraafplaats met een goede brasserie voor een kop koffie of een kleine maaltijd. Parkeren voor bezoekers is gratis.

De begraafplaats kent veel oude grafstenen, grafmonumenten en mooie beelden. Het katholieke karakter is duidelijk voelbaar door de vele engelenbeelden die er staan. Er zijn diverse mogelijkheden voor gedenktekens en asbestemmingen. Naast de gebruikelijke algemene en particuliere graven, zijn er ook familiegraven, kinder- en babygraven, een gedenkmuur, een urnenkelder en enkele priestergraven. De oude  begraafplaats heeft een moderne ontvangstruimte, receptie, restaurant en een kapel die in 1994 is gebouwd..

De Rooms-Katholieke begraafplaats ‘Buitenveldert’
Fred. Roeskestraat
1076 EE Amsterdam

Beeld van engel op begraafplaats Amsterdam Begraafplaats Buitenveldert in Amsterdam

Zorgvlied Amsterdam

Zorgvlied hoort officieel bij de gemeente Amstelveen. Toch ligt de begraafplaats inmiddels op het grondgebied van de gemeente Amsterdam. Zorgvlied is een oud, mooi en sfeervol en dateert uit 1870. Het ligt aan de Amstel.

Persoonlijk vind ik het de mooiste begraafplaats van Amsterdam. Er liggen relatief veel bekende kunstenaars en artiesten begraven. Zoals Annie M.G. Schmidt, Boney M,  Herman Brood en Anthonie Kamerling. Je vindt er ook de graven van bekende toneelspelers als Fien de la Mar, Else Mauhs, Louis Bouwmeester, Beppie Nooij, Matthieu van Eijsden, en Johan Kaart.

Ook bekende cabaretiers en artiesten als Wim Kan, Piet Muyselaar, Frans Halsema, Louis Davids en Toon Hermans. Verder vind je er de grafstenen en grafmonumenten van Oscar Carré (van theater Carré) architect Cuypers (Centraal station en Rijksmuseum), uitgever Rob van Gennep, de joodse zakenman Loe Lap, schrijver-bioloog Dick Hillenius, en de schilders Carel Willink, Herman Brood en Jan Sluijters. Graven van bekende schrijvers zoals Annie M.G. Schmidt, Renate Rubinstein,  Herman Heijermans, Arthur van Schendel en K. Norel.

Dit is slechts een handgreep van de vele bekende Nederlanders die er “liggen”. Op Zorgvlied kun je een wandeling langs bijzondere grafstenen en grafmonumenten maken die de begraafplaats een monumentale allure en status geven.

Begraafplaats Zorgvlied is opgedeeld in verschillende delen met eigen stijlen en sfeer. Voor ieder deel zijn andere voorschriften qua afmetingen en te gebruiken materialen. Memorabel Afscheidsmonumenten kent de regelgeving van Zorgvlied en kijk graag samen met je naar de mogelijkheden t.a.v. een grafmonument of grafsteen.

Zorgvlied
Amsteldijk
1079 LL Amsterdam

Overige begraafplaatsen Amsterdam

Er zijn door de uitbreiding van Amsterdam in de loop der tijd nogal wat begraafplaatsen bijgekomen. Sommige dorpsbegraafplaatsen liggen inmiddels op Amsterdams grondgebied en behoren nu officieel bij Amsterdam:

Westgaarde Amsterdam

Begraafplaats Westgaarde is onderdeel van het Herdenkingspark Westgaarde. De begraafplaats is ruim opgezet en kent een open sfeer.
Het boskarakter kenmerkt deze bijzondere plaats in Amsterdam. Als nabestaanden ben je vrij in de keuze van grafmonument of grafsteen. Vanzelfsprekend moet het gedenkteken wel binnen de afmetingen van het graf blijven.

Herdenkingspark Westgaarde
Ookmeerweg 275
1067 SP Amsterdam

De Nieuwe Noorder Amsterdam

De Nieuwe Noorder in Amsterdam is een begraafplaats, crematorium en gedenkpark en ligt in Amsterdam-Noord. De Nieuwe Noorder die voorheen ook wel de Noorderbegraafplaats werd genoemd heeft een moderne uitstraling maar toch ook nog het karakter van kleinschaligheid behouden. Zowel traditionele als moderne grafmonumenten, grafkunst en grafstenen zijn hier mogelijk. Als enige in Amsterdam liggen er op de Nieuw Noorder bovengrondse graven. De nieuwe Noorder beheert ook nog andere traditionele dorpskerkhoven.

De Nieuwe Noorder
Buikslotermeerdijk
1025 WH Amsterdam

Sint Barbara Amsterdam

Sint Barbara dateert van 1893. De eerdere begraafplaats “de Liefde”was te klein geworden. Sint Barbara ligt op een rustige plek aan de Spaarndammerdijk. De begraafplaats met parkachtige uitstraling ligt tussen de spoorlijn naar Haarlem, de spoorlijn naar Schiphol en de Transformatorweg. De bijzondere kapel uit begin vorige eeuw werd in 2015 gerestaureerd en is gemeentelijk monument geworden. Een bijzonder sfeervolle locatie voor een grafsteen of grafmonument

Sint Barbara
Spaarndammerdijk
1014 AA Amsterdam

St. Pancratius Sloten Amsterdam

Dit kleine Rooms-Katholieke kerkhof ligt achter de kerk midden in het dorpje Sloten dat nu tot de gemeente Amsterdam behoort.

St. Pancratius Sloten dateert van begin vorige eeuw. Sinds een jaar of 10 mogen er ook mensen van buiten de plaatselijke parochie begraven worden. Ook mensen met een ander geloof zijn er welkom.

St. Pancratius
Sloterweg
1066 CV Amsterdam

Vredenhof Amsterdam

In stadsdeel Westerpark Amsterdam vind je Vredenhof. Het ligt aan de Haarlemmerweg. Vredenhof kent een unieke en nogal intieme sfeer. In het verleden was het de begraafplaats voor mensen uit de Jordaan die hier vaak werden begraven.

Vredenhof
Haarlemmerweg 367
1051 LH Amsterdam

Dorpskerkhoven Amsterdam

Buiksloot Amsterdam

Midden in Amsterdam-Noord op de plek van het voormalige dijkdorp Buiksloot vindt u de Buiksloterkerk. Oorspronkelijk gebouwd in 1609, maar het gebouw heeft zijn huidige vorm in 1710 gekregen. Rondom deze kerk ligt het voormalige kerkhof dat in 1829 werd aangelegd en is nu een algemene begraafplaats dat onder het beheer van De Nieuwe Noorder valt.

Buiksloterkerkpad
1034 VZ Amsterdam

Kerkhof Durgerdam

Het dorpskerkhof van Durgerdam heeft een typisch landelijk karakter, de grafstenen liggen rond de oude Hervormde kerk.

Durgerdammerdijk 77
1026 CB Durgerdam

Holysloot Amsterdam

Kerkhof Holysloot is een typisch dorpskerkhofje. De begraafplaats is gesitueerd Holysloot: een dorpje net buiten Amsterdam-Noord. De dorpse en rustige sfeer kenmerkt dit kleinschalige kerkhof uit 1829.

Dorpsstraat
1028 BE Amsterdam

Nieuwendammerkerk Amsterdam

De Nieuwendammerkerk werd in de 19e eeuw gebouwd. Het is een relatief kleine, compacte en van oorsprong protestantse begraaflocatie. Het ligt in de wijk Tuindorp Nieuwendam.

Nieuwendammerkerk
Brede Kerkepad
1023 BH Amsterdam

Kerkhof Schellingwoude Amsterdam

De Begraafplaats Schellingwoude is ook zo’n traditioneel dorpskerkhofje. Je vindt het vlakbij de Oranjesluizen aan de oostelijke Noordoever van het IJ. Schellingwoude valt ook onder het stadsdeel Amsterdam-Noord. Het is een protestantse kerkhof dat dateert uit 1829 en ligt naar een pittoresk wit kerkje: de Schellingwouderkerk.

Wijkergouw
1023 NX Amsterdam

Zunderdorp

Klein kerkhof aan de zuidkant van de Protestantse kerk in Zunderdorp.

Achterlaan 12
1027 AK Zunderdorp

Kerkhof Ransdorp

Klein kerkhof in Ransdorp
Dorpsweg 85
1028 BL Ransdorp

Zoekt u een mooi en bijzonder grafmonument of grafkunst in Amsterdam? Wilt u iets unieks en persoonlijks?

Vrijblijvend kennismaken?

Kom eens vrijblijvend kennis maken. Graag maak ik een afspraak met u voor een open gesprek. Ik luister dan aandachtig naar uw verhaal en ideeën en wensen luisteren. Ook als u zelf helemaal nog geen idee heeft hoe het graf eruit zou moeten zien dan denk ik graag met u mee! Als u het gevoel krijgt dat u bij mij aan het juiste adres bent om een ontwerp te laten maken voor het grafmonument voor uw dierbare ga ik graag voor u aan de slag. Ik maak dan eerst vrijblijvend en kosteloos een aantal ontwerpen.

Voor een vrijblijvend gesprek kunt u mij bellen op 06-49351338. Of stuur  een e-mail naar info@memorabel.nl.

grafkunstenaar Jeroen Stok

Jeroen Stok