Urn in de vorm van een vogel

2.00

As vogel van RVS

Vrije vogel als passend gedenkteken voor een vrije man. Onder de vogel is een opening waarin crematie-as is gedaan. De vogel staat in een privé tuin op een sokkel van gebrand RVS. Het RVS vergt nauwelijks onderhoud is ook buiten blijvend mooi.

  • Titel: “Vrije vogel”
  • Oplage: 1 stuks
  • Afmetingen: 60 cm breed
  • Materiaal: RVS 316
  • Afwerking: geschuurd en spiegelgepolijst (RVS mirror finish)
  • Voet: gezoet graniet 20 x 20 x 3cm
  • Locatie: eigen tuin
  • Stijl: modern en strak
  • Inclusief: corten sokkel 20 x 20 x 80 cm
  • Inclusief: transport en plaatsing
Vrijblijvend informatie aanvragen
Omschrijving

As-vogel – as gedenkornament

Bijzondere as-vogel als gedenkornament voor een jongeman waarin crematie-as bewaard kan blijven. Een “vrije vogel” gemaakt van hoogwaardig RVS paste bij het karakter en het leven van Derek die altijd vol plannen en reislust was.
Helaas kwam aan zijn leven een voortijdig einde. Misschien was de uitdrukking “Some stars live fast and die young” wel toepasselijk voor zijn leven…

In samenspraak met zijn ouders Marry & Ard ontwierp ik deze “vrije vogel”. De wens was dat de vogel de vleugels spreidend zou opstijgen naar de vrije ruimte. Zo is de vogel uiteindelijk in de tuin bij Marry & Ard thuis ook geplaatst: richting vrije ruimte.
Behalve de stand van de vleugels en de richting van de vogel is ook extra aandacht aan het staartje besteed. Marry wilde een lief staartje met kleine ribbeltjes aan het einde. Dat geeft de vogel inderdaad een extra cachet.

Bijzondere urn – bijzondere tuin

Deze as-vogel is eigenlijk een bijzondere urn die je niet als zodanig herkent. Als fraai kunstwerk in deze bijzondere tuin ziet niemand dat het een urn is, alleen zij die het weten kennen de inhoud en de betekenis van deze bijzondere vogelsculptuur.

De as-vogel is van binnen hol. Onderaan de vogel zit een klein afdekplaatje dat de opening afsluit waar de crematie-as in kan. Op een zonnige morgen bracht ik de as-vogel en de sokkel van gebrand RVS thuis bij de ouders van Derek. Het was een paar dagen voor de datum van zijn overlijden. Op die dag was in de tuin een herdenking met de vele vrienden van Derek gepland. Liefst wilden de ouders dat voor die datum de vrije vogel er zou staan. Gelukkig lukte dat.

Samen vulden we met behulp van een klein trechtertje de vogel met as. Daarbij hield Marry met beide handen de vogel beschermend en liefdevol vast en goot Ard voorzichtig de crematie-as in de vogel. Het was een mooi en gevoelig moment.

Ook bepaalden we samen de mooiste positie in de prachtige tuin en plaatsten we de sokkel in de grond. Daarop werd de vogel dusdanig vastgezet dat deze later ook nog los gehaald zou kunnen worden.

Over het eindresultaat van de as-vogel waren Marry & Ard erg lovend. Zelf vind ik het ook een bijzonder mooi en geslaagd gedenkteken geworden. De uitvoering is heel mooi geworden en de as-vogel oogt als een fraaie sculptuur en niet als een urn.

staartje van een as vogel

staartje met kleine ribbeltjes

 

Jeroen, heel erg mooi!! Ook het staartje is veel leuker met die kleine karteltjes ipv glad.

Nogmaals hartelijk dank voor het prachtige kunstwerk!!!!