Modern grafmonument met watersteen

3.00

RVS Grafkunst voor echtgenoot/vader

Exclusief en modern gedenkteken
Stijl: strak helder en netjes
Afmetingen: 100 x 200 cm
Materiaal: watersteen, RVS 316, grijze kiezels
Zuiderbegraafplaats Dudok Hilversum
Familie actief betrokken

Vrijblijvend informatie aanvragen
Omschrijving

Eigentijds RVS gedenkteken voor echtgenoot/vader.

modern graf met RVS grafkunst

modern grafmonument met RVS grafkunst

Gerard was een succesvol in zijn werk en een echte familieman. Zijn gezin was belangrijk. Veel te vroeg en volkomen onverwacht overleed Gerard, zijn vrouw en kinderen in shock achterlatend. Gerard hield van kleur, maar ook van strak en netjes.

RVS grafmonument met watersteen

In het RVS grafmonument voor Gerard staat een fraaie watersteen met een gat. Daarvoor een sierlijke krul van RVS waarbij de opening een spel speelt het het gat in de steen er achter. Het graf wordt opgevuld met kleurrijke plantjes en bloemen. Gerard hield van kleur en “rommelen” in de tuin. Tevens verzacht het de strakke lijnen van het RVS.

Grafkunst

Net uit het centrum ligt op de grafzerk een RVS dwarsbalk met daarvoor weer een strook met grijze steentjes, dezelfde kleur van de watersteen achter op het graf. Op het RVS staat een sierlijke krul die naar omhoog reikt.  Een heldere en zuivere vorm van RVS die bewust een beetje mat is gehouden. Het graf vangt volop zonlicht en het matte RVS weerkaatst zo precies voldoende licht. De vorm is enerzijds omhullend en beschermend, maar ontwikkelt zich en beweegt naar boven.

 

Het grafmonument zegt in alle eenvoud wat de nabestaanden voelen. Meer dan de naam en de data waren niet nodig. Veel later zal aan de andere zijde van de krul de naam van zijn weduwe komen. De sierlijke krul op de grafsteen vormt da als het waren een groot verbindingsteken of met enige fantasie een hart.

RVS kader

Om het graf staat een subtiel RVS randje waarbinnen de beplanting als grafbedekking komt. De kleurrijke bloemen verzachten de heldere lijnen van het RVS  en verwijzen naar Gerards voorkeur voor kleur en bloemen.

Ontwerp en uitvoering grafmonument

Eerst maakte ik diverse schetsjes en modellen in een 3D computer programma. na wat aanpassingen en  suggesties van de nabestaanden maakten we een snelle grove mock-up van het grafmonument op ware grootte. Dat deze we met hout (MDF), karton en potlood. Nadat dit goedgekeurd  was begonnen we als eerste met de krulvorm. Dit was het lastigste onderdeel om te maken. Tussendoor kwamen de familieleden langs om de ontwikkelingen te bekijken en te helpen bij het bepalen van de juiste kromming, positie en hoogte.

Tegelijkertijd werd de watersteen door de familie uitgezocht. Toen deze steen samen met het betonnen funderingskader op het graf was geplaatst werd het dringender om de rest ook te plaatsen. In het RVS werd de naam en de data gegraveerd

Plaatsen van het monument

Op een warme dag in juni brachten we het monument naar de begraafplaats in Hilversum. Met elkaar tilden we het RVS gedenkteken voorzichtig over de watersteen en en brachten het op zijn juisten plaats. Na de aarde aangebracht te hebben en de watersteen in de juiste positie gedraaid te hebben  monteerden we het RVS. Aan het plaatsen van het monument werkte de familie actief mee.

Gerard

Dit grafmonument past bij Gerard en zijn vrouw: helder, strak en eigentijds, maar dan wel met kleur en bloemen. Bloemen en plantjes maken het monument nog persoonlijker. Het krijgt daardoor een extra warme uitstraling.

Dit mooie grafmonument staat op Begraafplaats Zuiderhof De mooie en bekende begraafplaats ontworpen door Dudok in Hilversum

Reacties