Overzicht van begraafplaatsen in Amsterdam
Nieuws

15 begraafplaatsen in Amsterdam

Wist u dan er in Amsterdam maar liefst 15 begraafplaatsen en kerkhoven zijn waar u een grafmonument of grafsteen kunt plaatsen? Van hele kleine kerkhofjes naast een kerkje tot grote gedenkparken en begraafplaatsen.
Wist u trouwens dat u zich in principe overal kunt laten begraven? U hoeft helemaal niet in een stad of dorp te wonen om er begraven te kunnen worden.

Hieronder vindt u een overzicht van de belangrijkste begraafplaatsen Amsterdam. 

 1. Begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam
  De Nieuwe Ooster in Amsterdam is een ruime oude begraafplaats met een crematorium in stadsdeel Amsterdam Oost. De prachtige begraafplaats trekt veel vogels door het vele groen de rust en de vele oude bomen. Het voelt als een oase van rust midden in een hectische omgeving. Je krijgt niet langer het gevoel dat je in de grootste en drukste stand van Nederland bent.De Nieuwe Ooster heeft tal van faciliteiten en biedt veel mogelijkheden voor begrafenissen en  Naast de gebruikelijk algemene en particuliere graven is er een een islamitisch gedeelte op de Nieuwe Ooster. Voor de as van mensen die gecremeerd zijn er urnengraven, verschillende urnentuinen, een columbarium, urnengalerijen en een urnenvijver.Op de Nieuwe Ooster bevindt zich ook het uitvaart museum TotZover.

  Begraafplaats De Nieuwe Ooster Amsterdam
  Kruislaan
  1097 GA Amsterdam

 2. RK begraafplaats Buitenveldert AmsterdamDe Rooms-Katholieke begraafplaats Buitenveldert eigendom van Parochie Amstelland Augustinuskerk ligt vlak naast de snelweg A10. Het is een bijzonder sfeervolle begraafplaats met een goede uitspanning voor een kop koffie of een kleine maaltijd. Parkeren voor bezoekers is gratis.De begraafplaats Buitenveldert kent veel oude graven en beelden. Het katholieke karakter is duidelijk voelbaar door de vele engelenbeelden die er staan. Op de begraafplaats zijn diverse soorten graven en asbestemmingen. Naast de gebruikelijke algemene en particuliere graven, zijn er ook familiegraven, kinder- en babygraven, een gedenkmuur, een urnenkelder en enkele priestergraven. De oude begraafplaats heeft een moderne ontvangstruimte, receptie, restaurant en een kapel die in 1994 is gebouwd.

  RK begraafplaats Buitenveldert Amsterdam
  Roeskestraat
  1076 EE Amsterdam

 3. Begraafplaats Zorgvlied AmsterdamBegraafplaats Zorgvlied hoort officieel bij de gemeente Amstelveen. Toch ligt de begraafplaats inmiddels op het grondgebied van de gemeente Amsterdam. Zorgvlied is een oude begraafplaats die dateert uit 1870 en ligt aan de Amstel.
  Persoonlijk vind ik het de mooiste begraafplaats van Amsterdam. Er liggen relatief veel bekende kunstenaars en artiesten begraven. Zoals Annie M.G. Schmidt, Boney M, Herman Brood en Anthonie Kamerling. Je vindt er ook de graven van bekende toneelspelers als Fien de la Mar, Else Mauhs, Louis Bouwmeester, Beppie Nooij, Matthieu van Eijsden, en Johan Kaart.Ook bekende cabaretiers en artiesten als Wim Kan, Piet Muyselaar, Frans Halsema, Louis Davids en Toon Hermans. Verder vind je er de graven van Oscar Carré (van theater Carré) architect Cuypers (Centraal station en Rijksmuseum), uitgever Rob van Gennep, de joodse zakenman Loe Lap, schrijver-bioloog Dick Hillenius, en de schilders Carel Willink, Herman Brood en Jan Sluijters. Graven van bekende schrijvers zoals Annie M.G. Schmidt, Renate Rubinstein,  Herman Heijermans, Arthur van Schendel en K. Norel.

  Dit is slechts een handgreep van graven van bekende Nederlanders. Op Zorgvlied kun je een wandeling langs graven en grafmonumenten maken. Er zijn bijzondere graven en grafmonumenten die de begraafplaats een monumentale allure en status geven.

  Begraafplaats Zorgvlied is opgedeeld in verschillende delen met eigen stijlen en sfeer. Voor ieder deel zijn andere voorschriften qua afmetingen en te gebruiken materialen. Memorabel Afscheidsmonumenten kent de regelgeving van Zorgvlied en kijk graag samen met je naar de mogelijkheden t.a.v. een grafmonument of grafsteen.

  Begraafplaats Zorgvlied Amsterdam/Amstelveen
  Amsteldijk
  1079 LL Amsterdam

 

 1. Begraafplaats Westgaarde AmsterdamBegraafplaats Westgaarde is onderdeel van het Herdenkingspark Westgaarde. De begraafplaats is ruim opgezet en kent een open sfeer.
  Het boskarakter kenmerkt deze bijzondere begraafplaats in Amsterdam. Als nabestaanden ben je vrij in de keuze van grafmonument of grafsteen. Vanzelfsprekend moet het wel binnen de afmetingen van het graf.

  Herdenkingspark Westgaarde
  Ookmeerweg 275
  1067 SP Amsterdam

 

 1. Begraafplaats De Nieuwe Noorder AmsterdamDe Nieuwe Noorder in Amsterdam is een begraafplaats, crematorium en gedenkpark en ligt in Amsterdam-Noord. De begraafplaats die voorheen de Noorderbegraafplaats heette heeft een moderne uitstraling maar toch ook het karakter van een kleinschalige, intieme begraafplaats. Zowel traditionele als moderne grafmonumenten en grafstenen zijn hier mogelijk. Als enige begraafplaats in Amsterdam liggen er op de Nieuw Noorder bovengrondse graven. De nieuwe Noorder beheert ook nog andere traditionele dorpskerkhoven.Begraafplaats De Nieuwe Noorder Amsterdam
  Buikslotermeerdijk
  1025 WH Amsterdam

 

 1. Begraafplaats Vredenhof AmsterdamIn stadsdeel Westerpark Amsterdam vind je aan de Haarlemmerweg deze historische Begraafplaats. Vredenhof kent een unieke en nogal intieme sfeer. In het verleden was het de begraafplaats voor mensen uit de Jordaan die hier vaak werden begraven.

  Begraafplaats Vredenhof Amsterdam , Stadsbegraafplaats
  Haarlemmerweg 367
  1051 LH Amsterdam

 

Overige begraafplaatsen Amsterdam

Begraafplaats Nieuwendammerkerk Amsterdam

De begraafplaats Nieuwendammerkerk werd in de 19e eeuw gebouwd. Het is een kleine en compacte begraafplaats die in de wijk Tuindorp Nieuwendam ligt.

Brede Kerkepad

1023 BH Amsterdam

 

Buiksloot Amsterdam

Midden in Amsterdam-Noord op de plek van het voormalige dijkdorp Buiksloot vindt u de Buiksloterkerk. Oorspronkelijk gebouwd in 1609, maar het gebouw heeft zijn huidige vorm in 1710 gekregen. Rondom deze kerk ligt het voormalige kerkhof dat in 1829 werd aangelegd en is nu een algemene begraafplaats dat onder het beheer van begraafplaats De Nieuwe Noorder valt.

Buiksloterkerkpad

1034 VZ Amsterdam

 

Begraafplaats Holysloot Amsterdam

Kerkhof Holysloot is een typisch dorpskerkhofje. De begraafplaats is gesitueerd Holysloot: een dorpje net buiten Amsterdam-Noord. De dorpse en rustige sfeer kenmerkt dit kleinschalige kerkhof uit 1829.

Dorpsstraat

1028 BE Amsterdam

 

Kerkhof Schellingwoude Amsterdam

De Begraafplaats Schellingwoude is ook zo’n traditioneel dorpskerkhofje. Je vindt het vlakbij de Oranjesluizen aan de oostelijke Noordoever van het IJ. Schellingwoude valt ook onder het stadsdeel Amsterdam-Noord. Het is een protestantse kerkhof dat dateert uit 1829 en ligt naar een pittoresk wit kerkje: de Schellingwouderkerk.

Wijkergouw

1023 NX Amsterdam

 

RK Begraafplaats Sint Barbara Amsterdam

De Rooms Katholieke Begraafplaats Sint Barbara dateert van 1893. De eerdere begraafplaats “de Liefde”was te klein geworden.

Begraafplaats Sint Barbara ligt op een rustige plek aan de Spaarndammerdijk. De begraafplaats met parkachtige uitstraling ligt tussen de spoorlijn naar Haarlem, de spoorlijn naar Schiphol en de Transformatorweg.

De bijzondere kapel uit begin vorige eeuw werd in 2015 gerestaureerd en is gemeentelijk monument geworden.

Spaarndammerdijk

1014 AA Amsterdam

 

RK Begraafplaats St. Pancratius Sloten Amsterdam

Dit kleine Rooms-Katholieke kerkhof ligt achter de kerk midden in het dorpje Sloten dat nu tot de gemeente Amsterdam behoort. Het Rooms Katholieke kerkhof dateert van begin vorige eeuw. Sinds een jaar of 10 mogen er ook mensen van buiten de plaatselijke parochie begraven worden. Op de  begraafplaat worden ook mensen met een ander geloof begraven.

Sloterweg

1066 CV Amsterdam

 

Westgaarde Amsterdam

Begraafplaats Westgaarde is als herdenkingspark en begraafplaats opgezet. De ruime begraafplaats werd in 1971 geopend. Het herdenkingsmonument voor de vliegramp in Tenerife in 1977 staat hier.

Ookmeerweg
1067 SP Amsterdam

 

Begraafplaatsen Amsterdam
We hebben dit overzicht van begraafplaatsen Amsterdam zo nauwkeurig mogelijk samengesteld. Mocht u toevoegingen of opmerkingen hebben laat het ons weten!

Memorabel afscheidsmonumenten plaatst grafmonumenten op alle Amsterdamse begraafplaatsen.